"Για μια Ζωή": Η νέα κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζεται στο Θέατρο Πειραιώς 131

"Για μια Ζωή": Η νέα κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζεται στο Θέατρο Πειραιώς 131

Ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστεί στο νέο έργο του συγγραφικού και σκηνοθετικού διδύμου, με φόντο τη δεκαετία του ‘40, που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του.

Δανάη Παππά, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σάρα Γανωτή, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Αντουλινάκη, Μιχάλης Μιχαλακίδης και Χριστίνα Μαθιουλάκη πρωταγωνιστούν στη νέα κωμωδία καταστάσεων των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με τίτλο «Για μια Ζωή». Ένα ταξίδι στην Ελλάδα της δεκαετία του ‘40 που εξελίσσεται σε μια ανεπανάληπτη ιστορία ζωής ξεκινά στη σκηνή του Θεάτρου Πειραιώς 131, τη θεατρική στέγη των μεγάλων επιτυχιών του βραβευμένου συγγραφικού και σκηνοθετικού διδύμου, που ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για το έξυπνο χιούμορ με το οποίο αιχμαλωτίζει τις διαφορετικές πτυχές της ελληνικής κοινωνίας σε κάθε εποχή.

Η γεμάτη συγκινήσεις αλλά και κωμικές στιγμές ιστορία διαδραματίζεται στο Αίγιο του 1943. Εκεί συναντάμε τη Ζωή (Δανάη Παππά). Τρία χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της Γιάννη (Γιάννης Τσιμιτσέλης), ο οποίος χάθηκε στο Αλβανικό μέτωπο, αποφασίζει να παντρευτεί τον Στράτο (Μιχάλης Μιχαλακίδης), έναν νεαρό χωροφύλακα, με τον οποίο οι δυό τους είναι τρελά ερωτευμένοι. Η Μαρίκα (Σάρα Γανωτή), η μητέρα της Ζωής, μένει μαζί της στο σπίτι του Γεράσιμου, του πεθερού της (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) και πατέρα του εκλιπόντος Γιάννη. Παρότι είναι «ξινός και ανάποδος» (κατά τα λεγόμενα της Μαρίκας), έχει προσκαλέσει το νέο ζευγάρι να συνεχίσει να μένει στο σπίτι του. Συχνά στο σπίτι μπαινοβγαίνει η διπλανή γειτόνισσα Γαρυφαλλιά Ζάρλα (Μαρία Αντουλινάκη) που είναι παντρεμένη με έναν δωσίλογο, ενώ η κόρη της η Βούλα (Χριστίνα Μαθιουλάκη) είναι η πιο καλή φίλη της Ζωής.

Όλα κυλούν αρμονικά μετρώντας αντίστροφα για τον επερχόμενο γάμο, ώσπου μια νύχτα ο Γιάννης επιστρέφει κι από εκεί ξεκινάει το μπέρδεμα. Το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία θα το μάθουμε επί σκηνής. Πώς θα αντιδράσει ο Γιάννης όταν μάθει για το Στράτο και αντίστροφα, τους οποίους χωρίζουν και διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες; Με ποιο κριτήριο θα μπορέσει η Ζωή να διαλέξει; Ποιος από τους δυο άντρες είναι πιο «σύζυγός» της απ’ τους δυο;

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Φωτογραφίες : Γιώργος Καλφαμανώλης©

TIPS

*Τα σκηνικά υπογράφει η Μαρία Φιλίππου, τα κοστούμια η Έβελυν Σιούπη και τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας.
*Ένα εξίσου λαμπερό καστ -Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Σοφία Βογιατζάκη, Τζόυς Ευείδη- πρωταγωνιστεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην επιτυχημένη μαύρη κωμωδία «Μπαμπάδες με ρούμι» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο θέατρο Αλίκη. Στην αιχμηρή νεοελληνική κωμωδία που πρωτοανέβηκε το 1996 και σατιρίζει την ελληνική κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της, πέντε «κινούμενα εγκλήματα» ετοιμάζουν ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης με στόχο την κληρονομιά των τεσσάρων εκατομμυρίων που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς.
*Ποιες ακόμη παραστάσεις παρουσιάζουν φέτος τα Αθηναϊκά Θέατρα: Στο Μικρό Χορν παίζεται το νέο έργο του Άκη Δήμου, «Συνέβη στο Monterey», με τις Λυδία Φωτοπούλου και Καίτη Κωνσταντίνου σε άκρως εξομολογητική διάθεση, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, και επαναλαμβάνονται το «Σωτηρία με λένε» της Σοφίας Αδαμίδου για τη ζωή της Μπέλλου με την Κάτια Γκουλιώνη στον ομώνυμο ρόλο και την υπογραφή του Γιώργου Παπαγεωργίου, όπως επίσης και το σκληρό ρεαλιστικό έργο «Αξύριστα πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου με τους Στάθη Σταμουλακάτο, Ηλία Βαλάση, Σπύρο Ασημένιο, Αντωνία Πιτουλίδου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Με την ίδια υπογραφή ανεβαίνει και το «Αράφ», που βάζει στο μικροσκόπιο τη σύγχρονη υποκριτική κοινωνία με τους Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδη, Φώτη Λαζάρου (Αποθήκη). Στην ίδια σκηνή, η Πέγκυ Τρικαλιώτη υποδύεται την «Μαντάμ Μποβαρί» σε μια τολμηρή απόδοση του μυθιστορήματος του Γκιστάβ Φλομπέρ, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, πλάι στους Κώστα Βασαρδάνη, Ανδρέα Νάτσιο, Πάρη Θωμόπουλο και Γιάννη Εγγλέζο. Στο Μικρό Παλλάς μας περιμένει ο Θοδωρής Αθερίδης όπου παραδίδει ξανά «Μαθήματα κωμωδίας» και μας βάζει στον κόσμο της εκπαίδευσης των ηθοποιών, με τους Δήμητρα Ματσούκα, Ηλία Βαλάση, Δημήτρη Σαμόλη και Αναστασία Τσιλιμπίου στο πλευρό του επί σκηνής. Στο ίδιο θέατρο παρουσιάζει και το νέο του έργο, «Οk Boomer», όπου μαζί με την Φαίδρα Δρούκα κριτικάρουν και διαφωνούν για τους πάντες και τα πάντα, με τη μουσική συνοδεία του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου. Ανανεωμένο επιστρέφει το «Σεσουάρ για δολοφόνους» στο θέατρο Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, με τους Ιωάννη Απέργη, Άνδρη Θεοδότου, Αρετή Πασχάλη, Αλέξανδρο Παπατριανταφύλλου, Δημήτρη Μακαλιά, Θανάση Βισκαδουράκη να βρίσκονται ύποπτοι για φόνο και το κοινό στη θέση του ντετέκτιβ. Σε μια κλασική σαιξπηρική κωμωδία αυτή τη φορά μας καλεί ο Δημήτρης Αδάμης στο θέατρο Αλίκη όπου ανεβάζει το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» σε μια εκδοχή για μικρούς θεατές με πρωταγωνιστές τους Θανάση Βισκαδουράκη και Καλλιρρόη Μυριαγκού.