Γιώργος Χατζηνάσιος & Στέφανος Κορκολής: "Πάλι Μαζί", 35 χρόνια μετά

Γιώργος Χατζηνάσιος & Στέφανος Κορκολής: "Πάλι Μαζί", 35 χρόνια μετά

Πριν από 35 χρόνια, ο Γιώργος Χατζηνάσιος ήταν ένας ήδη καταξιωμένος συνθέτης και πιανίστας, ο οποίος μετρούσε πλήθος αγαπημένων ραδιοφωνικών επιτυχιών, αλλά και ρεσιτάλ σε χώρους-ορόσημα του εξωτερικού, όπως λ.χ. το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης ή το Concert House της Βιέννης. Ο Στέφανος Κορκολής, πάλι, ήταν ένας νέος πιανίστας και συνθέτης, με λαμπρές σπουδές στο Παρίσι, που έδινε τα πρώτα διαπιστευτήρια μιας σημαντικής καριέρας στην εγχώρια pop σκηνή και στο ελληνικό τραγούδι.

Η παράσταση που τόλμησαν να στήσουν τότε στο «Taboo», φέρνοντας δίπλα-δίπλα τα δύο τους πιάνα, έγραψε τη δική της ιστορία κι ευτύχησε να αγαπηθεί από το κοινό, αλλά να αποτυπωθεί και στη δισκογραφία, χάρη στην έκδοση του ζωντανά ηχογραφημένου άλμπουμ «Γι' Αυτό Σου Λέω Πάμε» (1991). Παρότι εμφανίστηκαν συνοδευόμενοι από συμφωνιέτα και μικρή συμφωνική ορχήστρα (την πρώτη χρονιά της συνεργασίας τους), Χατζηνάσιος & Κορκολής κατόρθωσαν κι επέβαλλαν έναν κλίμα σεβασμού πρωτόγνωρο για μαγαζί της εποχής που πόνταρε σε μια τυπική νυχτερινή διασκέδαση μετά μουσικής, συνοδευόμενη από φαγητό και ποτό.

Τώρα, λοιπόν, έφτασε η στιγμή να συναντηθούν ξανά, στοχεύοντας να δημιουργήσουν ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού. Αυτή τη φορά, τα δύο τους πιάνα θα στηθούν κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη, στην εμβληματική σκηνή του Ηρωδείου (την Τρίτη 5/9). Εκεί, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους απολαύσει «Πάλι Μαζί» –όπως τιτλοφορείται η νέα τους σύμπραξη– σε ένα πρόγραμμα με όλες τους τις μεγάλες επιτυχίες, που θα περιλαμβάνει όμως και τις σουίτες του Γιώργου Χατζηνάσιου για πιάνο και ορχήστρα (βασισμένες στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά θέματα που έχει υπογράψει στη μακρά του σταδιοδρομία), όπως και διάφορα ορχηστρικά έργα του Στέφανου Κορκολή.

Δείτε το τρέιλερ της συναυλίας

Εισιτήρια εδώ 

TIPS

Τους πρωταγωνιστές της βραδιάς θα πλαισιώσουν πέντε βιρτουόζοι σε κιθάρα, μπάσο, ντραμς, σαξόφωνο και μπουζούκι, αλλά και η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, σε διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.
Στη συναυλία θα λάβουν μέρος και τρεις καταξιωμένοι τραγουδιστές: η Σοφία Μανουσάκη, ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Άντα Αθανασοπούλου.
Ανάμεσα στα αγαπημένα τραγούδια που σίγουρα θα ακούσουμε στις 5/9 στο Ηρώδειο είναι τα «Γαλάζια Σου Γράμματα», ο «Ανθρωπάκος», το «Δεν Είναι Που Φεύγεις», το «Ζω» και το «Σβήσε Το Φεγγάρι».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηρώδειο

 Διονυσίου Αρεοπαγίτου
 2103241807