Μια ιστορική "Νόρμα" έρχεται στο Ηρώδειο

Μια ιστορική "Νόρμα" έρχεται στο Ηρώδειο

Ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως παρουσιάζει τον Αύγουστο μια σημαντική παραγωγή στο Ηρώδειο. Στις 28 και 30 Αυγούστου, η διεθνής οπερατική παραγωγή "Νόρμα" εκκινεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία της, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Πρόκειται για μια διεθνή παραγωγή με ένα all-star team ερμηνευτών και συντελεστών από όλο τον κόσμο, η οποία θα ταξιδέψει στις πρωτεύουσες της Ευρώπης στο πλαίσιο των διεθνών εορτασμών πραγματοποιώντας παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, με τη ζωντανή σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Μεικτής Χορωδίας "Fons Musicalis" υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα.

Η ιστορική όπερα του αγαπημένου συνθέτη της κορυφαίας σοπράνο, Βιντσέντζο Μπελίνι, θα παρουσιαστεί διά χειρός του καταξιωμένου σκηνοθέτη και ειδικού στο έργο της Κάλλας, Τομ Βολφ. Ο μαέστρος Eugene Kohn, που το 1971 είχε συνοδέψει την υψίφωνο σε μια σειρά από masterclasses στη Νέα Υόρκη, θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ, αλλά και ένα λαμπερό καστ λυρικών τραγουδιστών. 

Τον επώνυμο ρόλο, αγαπημένο της Κάλλας (τον είχε ενσαρκώσει 92 φορές!), «κρατάει» η διάσημη Λιβανο-Καναδή σοπράνο Joyce El-Khoury, ενώ το ρόλο του Pollione έχει ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης. Η Αμερικανίδα σοπράνο Theresa Carlomagno θα υποδυθεί την Adalgisa, ενώ τον Oroveso, πατέρα της Νόρμα, ερμηνεύει ο νέος μπάσος Sava Vemić. Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδία Fons Musicalis, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα. Την καλλιτεχνική ομάδα συμπληρώνουν η σπουδαία χορογράφος Έρση Πήττα,  ο κορυφαίος Έλληνας σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ και ο σκηνογράφος David Negrin.


Δείτε το τρέιλερ την νέας παραγωγής εδώ.
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις εδώ.

TIPS

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Τομ Βολφ, που έχει εξελιχθεί στον σημαντικότερο συλλέκτη και ειδικό του έργου της Μαρίας Κάλλας με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ "Maria by Callas", μετά από τις sold out εμφανίσεις της Μόνικα Μπελούτσι η οποία σαγήνευσε το κοινό της Αθήνας με την ανάγνωση των επιστολών της Μαρίας Κάλλας στο Ηρώδειο το 2021 υπό τις σκηνοθετικές του οδηγίες, συνεργάζεται ξανά με την πολιτιστικό οργανισμό "Λυκόφως" του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου και επιστρέφει στην Ελλάδα.
Διευθύνει ο Αμερικανός μαέστρος Eugene Kohn, που συνόδεψε στο πιάνο την Μαρία Κάλλας κατά τη διάρκεια των Masterclass της στη σχολή Juilliard στην Νέα Υόρκη το 1971 και υπήρξε μαθητής του θρυλικού μαέστρου Fausto Cleva. Στην μοναδική του πορεία έχει διευθύνει μερικούς από τους πιο ιστορικούς πρωταγωνιστές της όπερας όπως η Renata Tebaldi, ο Luciano Pavarotti και ο Placido Domingo.
Η παραγωγή τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος "Μαρία Κάλλας" με έδρα το Παρίσι, που συνιδρύθηκε το 2017 από στενούς φίλους και συνεργάτες της La Divina και τον Τομ Βολφ και αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό με στόχο την προάσπιση και προώθηση της ζωής της μεγάλης σοπράνο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηρώδειο

 Διονυσίου Αρεοπαγίτου
 2103241807