"Τσίου... Η παράσταση ": Το underground ποπ φαινόμενο επιστρέφει

"Τσίου... Η παράσταση ": Το underground ποπ φαινόμενο επιστρέφει

Δεκαοχτώ χρόνια μετά την πρώτη του προβολή στο σινεμά, το "Τσίου" μεταφέρεται στο σανίδι, με την ίδια ιστορία, τους ίδιους συντελεστές (και μερικές νέες προσθήκες) αλλά ακόμη περισσότερη φρεσκάδα και χιούμορ. Κανείς και καμία δεν πρέπει να λείπει από το μεγαλύτερο reunion πάρτι του καλοκαιριού!

Για κάποιους, το ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει απόδραση στο γραφικό Κυκλαδονήσι, κάμπινγκ όχι πολύ μακριά από εκεί που σκάει το κύμα ή ατελείωτη ηλιοθεραπεία στις πισίνες κάποιου resort. Εκείνοι, όμως, που παραμένουν στην Αθήνα, μοιράζονται ένα μυστικό. Ξέρουν τι κοινό έχει ο Δεκαπενταύγουστος, ο Ταΰγετος και η πίτσα με ανανά: είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που συνθέτουν το σύμπαν του underground θρύλου που ακούει στο όνομα “Τσίου”. Δεκαοχτώ χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, το cult διαμάντι που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Μάκης Παπαδημητράτος επιστρέφει. Μετά τη μεγάλη οθόνη, το “Τσίου” έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω και στο σανίδι.

Η σκηνή του Βοτανικού είναι ο χώρος που πρόκειται να φιλοξενήσει από τις 17/6 έως και τις 16/7 το “Τσίου… Η παράσταση”. Οι συντελεστές έχουν φροντίσει ώστε η μεταφορά αυτή να παραμείνει πιστή στο γεμάτο χιούμορ και φρεσκάδα πρωτότυπο, που τώρα πρόκειται να πάρει άλλες διαστάσεις χάρη στην αμεσότητα της θεατρικής συνθήκης. Η ιστορία έχει παραμείνει η ίδια: ο Τσίου, εθισμένος στις ουσίες, ψάχνει στην Αθήνα του Δεκαπενταύγουστου να βρει τη δόση του. Η πόλη, βέβαια, έχει ερημώσει, οπότε η αναζήτησή του μοιάζει σχεδόν μάταιη. Μέσα από τις διαδρομές του ανακαλύπτουμε τους λούμπεν χαρακτήρες που έχουν ξεμείνει και αυτοί στο κλεινόν άστυ, μέχρι το φινάλε που τα αλλάζει όλα με τον καλύτερο τρόπο.

Το καστ των ηθοποιών έχει επίσης παραμείνει ως επί το πλείστον ίδιο, γι’ αυτό και οι συμμετέχοντες μιλούν για μία παράσταση που θα μοιάζει με το καλύτερο reunion πάρτι. Έτσι, στον ρόλο του “Τσίου” θα δούμε και πάλι τον Αλέξανδρο Παρίση, ως “Νώντας” θα εμφανιστεί στη σκηνή ο Μάκης Παπαδημητράτος, ενώ ο Αναστάσης Κολοβός θα ενσαρκώσει ξανά τον “Γιάννη”. Ως "Στέλιο", "Στέλλα", "Νικήτα", "Μπιλ",  “Κούκι", "Παμ" , φίλη της Παμ και "Άγγελο" θα δούμε ξανά τους Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, Καλλιόπη Τζερμάνη, Νικήτα Παπαδόπουλο, Γιάννη Μητά, Πέτρο Γιωρκάτζη, Φωτεινή Καρδάκου, Ρεγγίνα Μανδηλάρη και Στράτο Σωπύλη.

Η διανομή συμπληρώνεται και από νέες προσθήκες, που αποτελούν και οι ίδιοι die-hard φαν της ταινίας και μάλλον ζουν το όνειρο κάθε λάτρη της. Ο Στάθης Σταμουλακάτος θα ερμηνεύσει τον ρόλο του ντίλερ και του πελάτη στον οίκο ανοχής, η Τραϊάνα Ανανία την “Τζένη”, ο Στέλιος Δημόπουλος τον gamer “Δημήτρη”, ο Δημήτρης Καπετανάκος τον “Τάκο”, ενώ στη σκηνή θα απολαύσουμε και τους Δάφνη Λιανάκη, Κώστα Φυτίλη, Θάνο Αλεξίου, Fuerza Negra, Μυρτώ Πετροχείλου και Αιμιλία Σιαφαρίκα. Για τα σκηνικά της παράστασης έχει φροντίσει ο Γιώργος Γαβαλάς, για τα κοστούμια η Μελίνα Αρβανιτάκη, οι φωτισμοί σχεδιάστηκαν από τον Βασίλη Κλωτσοτήρα και ο ηχητικός σχεδιασμός είναι του Μανώλη Καλλίτση. Η μουσική του ορίτζιναλ ήταν του Κωνσταντίνου Βήτα, των The Savage Mambas και των Dr Vodkatini.

TIPS

*Ο Μάκης Παπαδημητράτος θυμάται για τη σκηνή του βαγονιού με την ατάκα «Εσύ σπίτι σου χτυπάς εισιτήριο;»: "Τη σκηνή αυτή την κάναμε χωρίς να έχουμε πάρει άδεια φυσικά, γιατί κόστιζε, και το budget μας ήταν σχεδόν μηδαμινό. Οπότε όταν μας κατάλαβαν την ώρα που γυρίζαμε, μπήκαν κάποιοι ελεγκτές και στον πανικό μου μη χαθεί το υλικό, βγάζω την κασέτα από την κάμερα, την παίρνω στο χέρι και με το που ανοίγει η πόρτα άρχιζω να τρέχω σαν τον κλέφτη χωρίς να κοιτάξω πίσω".
*Ο Αναστάσης Κολοβός αφηγείται την προσπάθειά του να εξασφαλιστεί χώρος ψιλικατζίδικου για ένα γύρισμα: «Στην αρχή ήταν αρνητικός ο ιδιοκτήτης. Μου λέει: “Τώρα τι τα θέλεις; Δεν γίνεται να μου φας τώρα εσύ τέσσερις πέντε ώρες το μαγαζί”. Για να τον πείσω του λέω “ρε συ θα διαφημιστεί το μαγαζί” και μου απαντάει “μα καλά με δουλεύεις τώρα; Τι θα διαφημιστεί το μαγαζί; Ψιλικατζίδικο έχω!”».
*Η αγαπημένη ατάκα του Αναστάση Κολοβού είναι το «Δεκαπενταύγουστος... Θαυματουργή μέρα!», ενώ του Στέλιου Δημόπουλου το αμίμητο «Θα σου βάλω τον Ταΰγετο στον κ... πέτρα-πέτρα».