100 χρόνια La Divina!

100 χρόνια La Divina!

O Ελληνικός Σύλλογος "Μαρία Κάλλας" τιμά, το Σάββατο 17 Ιουνίου, την κορυφαία υψίφωνο, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από γέννησή της, και καλεσμένους ένα από τα διασημότερα λυρικά ντουέτα. Ο τενόρος Roberto Alagna και η σοπράνο Aleksandra Kurzak συμπράττουν με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, σε μια συναυλία με διάσημες άριες και αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν την Κάλλας ως την σημαντικότερη υψίφωνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η συναυλία θα λάβει χώρα στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού, έναν χώρο στον οποίο η μεγαλύτερη ντίβα του λυρικού θεάτρου ερμήνευσε κάποιους από τους αγαπημένους ρόλους της, όπως τη "Νόρμα". To αθηναϊκό συμφωνικό σύνολο θα διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος Nayden Todorov. 

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και εντάσσεται στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023. Σημειωτέο,  τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τα έργα αποπεράτωσης του Μουσείου "Μαρία Κάλλας", που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, τον Σεπτέμβριο του 2023 σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 44.

Κλείστε τώρα το εισιτήριο σας (από €30) για τη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, το Σάββατο 17 Ιουνίου, από το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

TIPS

Τον Ελληνικό Σύλλογο "Μαρία Κάλλας" ίδρυσε το 2012 μια ομάδα μελετητών της ζωής και του έργου της Κάλλας, συλλεκτών, ή και απλών θαυμαστών της.
Κύριος σκοπός του Συλλόγου είναι η προβολή της ελληνικότητας και η διατήρηση ζωντανής της μνήμης της κορυφαίας σοπράνο.
Μεγάλο μέρος του έργου του Συλλόγου είναι η συγκέντρωση, συλλογή, καταγραφή και μελέτη στοιχείων που αφορούν στη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της Κάλλας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ηρώδειο

 Διονυσίου Αρεοπαγίτου
 2103241807