Έφτασε η ώρα για το Athens Music Week 2023!

Έφτασε η ώρα για το Athens Music Week 2023!

Η μοναδική εγχώρια διοργάνωση που επικεντρώνεται στα θέματα της μουσικής βιομηχανίας, εντός κι εκτός συνόρων, επέστρεψε φέτος για πέμπτη χρονιά, μεγαλύτερη από ποτέ, με καλεσμένους 32 καλλιτέχνες και 130 ομιλητές από συνολικά 29 χώρες. Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Πέμπτη 1 Ιουνίου, το Athens Music Week 2023, με έδρα την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων «απλώνει» τις φεστιβαλικές δράσεις του σε έξι διαφορετικά venues - στο «Great Bear Rooftop» του ξενοδοχείου "Selina", στο «Boiler», το «Crust», το «Six d.o.g.s» και το «Rudu Bar». Το πληθωρικό πρόγραμμα κάθε μέρας ξεκινάει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με συνολικά 42 πάνελ συζητήσεων, παρουσιάσεις, roundtables και ομιλίες, 13 workshops, 32 live acts, προβολή ντοκιμαντέρ, dj sets και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Ο φετινός προγραμματισμός αφιερώνεται στις νέες τάσεις που συνθέτουν το τοπίο της βιομηχανίας σήμερα ή θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον, ενώ, αγαπημένοι θεματικοί κύκλοι που μας ενθουσίασαν σε προηγούμενες εκδόσεις του AMW επιστρέφουν με ανανεωμένο ενδιαφέρον. Ενδεικτικά, μερικές από τις κύριες θεματικές του AMW αφορούν τη σχέση της μουσικής δημιουργίας με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το digital marketing και τα social media, τα στοιχεία εκείνα που θα καθορίσουν την επιτυχία που θα έχει ένα τραγούδι, τον ανερχόμενο μουσικό και πολιτιστικό τουρισμό, το μέλλον της ακμάζουσας εγχώριας hip hop σκηνής αλλά και τη διαχρονική αξία του ελληνικού τραγουδιού.

Παραδοσιακά, η αυλαία της πολυθεματικής εβδομάδας θα πέσει με ένα φεστιβαλικό show, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με πρωταγωνιστή τον Hey! Douglas, ο οποίος παρέα με το πολυμελές σχήμα του υπόσχεται να μας ξεσηκώσει με ένα εντυπωσιακό, άκρως χορευτικό, set. Ο Τούρκος παραγωγός και DJ έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας, με αφορμή την μεγάλη καταληκτική συναυλία του Athens Music Week, στην Τεχνόπολη. Στο ίδιο, αναπάντεχο line up συναντάμε τρεις ξεχωριστές - η καθεμία στο είδος της - ελληνικές μπάντες: τους Παιδί Τραύμα, Steams και Babo Koro. 

Δείτε εδώ 10 ξεχωριστά highlights από το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού Athens Music Week.

TIPS

Ψηλά στη λίστα με τα "οπωσδήποτε" του AMW 2023, συναντάμε τη Μαρίνα Σάττι η οποία, καλεσμένη του Ινστιτούτου ACADDEMIA ξαπλώνει στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή, για μια συζήτηση σχετικά με την ψυχική υγεία.
Στη «Μεγάλη Ακρόαση» αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί συζητάνε κατά πόσο ένα κομμάτι έχει τη δυναμική να γίνει hit ή όχι, μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο συνακρόασης.
Μη χάσετε την προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Φώτη Γεωργιάδη, a.k.a Beats Pliz, με τίτλο "Arte Povera", που απαθανατίζει την διαδικασία δημιουργίας του ομώνυμου μουσικού άλμπουμ του.