Το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται δυναμικά με ξεχωριστές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη

Το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων συνεχίζεται δυναμικά με ξεχωριστές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη

Το Athens City Festival  του Δήμου Αθηναίων, η μεγαλύτερη γιορτή της  πόλης για κατοίκους και επισκέπτες κάθε ηλικίας, σας περιμένει με μουσική, ξεναγήσεις στις γειτονιές της Αθήνας, πάρτι και πολλές άλλες δημιουργικές δράσεις, έως 31 Μαΐου.

H μεγαλύτερη ανοιξιάτικη γιορτή της πόλης συνεχίζεται με Greek Cinema Nights στο Πάρκο Ελευθερίας, μοναδικές συναυλίες με τους James Lavelle, Mihalis Kalkanis Group και Chórεs, το Yucatan πάρτι στον Πεζόδρομο Κοτοπούλη, το Urban Art Project στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, τo τουρνουά skateboarding «Flare the Square» στην Πλατεία Κοτζιά και πολλές άλλες εκδηλώσεις και δράσεις.

Mihalis Kalkanis Group Live, 23 Μαΐου, Πλατεία Δεξαμενής
O χαρισματικός κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης έρχεται για πρώτη φορά, καλεσμένος του Αθήνα 9.84 και του Athens City Festival, στην αγαπημένη πλατεία Δεξαμενής, για να μας ξεναγήσει μαζί με το σχήμα του, Mihalis Kalkanis Group, στον εύθραυστο αλλά και ταυτόχρονα δυνατό ηχόκοσμό του. Θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Emotions» αλλά και παλαιότερες μουσικές, με τον φρέσκο και ευρωπαϊκό ήχο του σχήματός του.

Greek Cinema Nights, 22-25 Μαΐου, Πάρκο Ελευθερίας
Καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει θερινό σινεμά. Το Αthens City Festival και η Frontstage Entertainment παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά, τη σειρά Greek Cinema Nights, που περιλαμβάνει την προβολή τεσσάρων ελληνικών ταινιών στο Πάρκο Ελευθερίας, κάτω από τ’ αστέρια. Τις προβολές πλαισιώνουν γνωστοί παραγωγοί και DJs των ραδιοφωνικών σταθμών της Frontstage Entertainment.

Chórεs Live, 24 Μαΐου, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chórεs, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, παρουσιάζει ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα, όπου περίφημες χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από όλες τις γωνιές του ελληνισμού, συναντιούνται με νέες μεταγραφές δημοτικών τραγουδιών, γραμμένες ειδικά για το σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες.

Yucatan Party, 26 Μαΐου, Πεζόδρομος Κοτοπούλη, Ομόνοια
Η ομάδα Yucatan έχει συνδέσει το όνομά της με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά party στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ανεβαίνει στο «άρμα» του Athens City Festival και μεταμορφώνει τον πεζόδρομο της Μαρίκας Κοτοπούλη στην Ομόνοια, σε ένα υπαίθριο club με υπέροχη μουσική και καταπληκτικό vibe.

Flowers in My Garden, 26 Μαΐου, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
Ο κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στον πεζόδρομο της Ερμού συγκεντρώνει μερικές από τις πιο αγαπημένες, γυναικείες ραδιοφωνικές φωνές της πόλης σε ένα girl power event. Το soundtrack της βραδιάς περιλαμβάνει μουσικά διαμάντια του χθες, επιτυχίες του σήμερα αλλά και κομμάτια που θα μας κάνουν να χορέψουμε στο μέλλον.

Urban Art Project of Athens, 26 - 31 Μαΐου, Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Η εγκατάσταση του Urban Art Project of Athens (UAPA) γεννήθηκε από όλα τα ανάμικτα συναισθήματα που προκαλεί η διαμονή στην Αθήνα. Στόχος του είναι να αναδείξει μια μικρογραφία του Δήμου της Αθήνας και να την διαδώσει σε διάφορα μέρη του κόσμου, επιχειρώντας παράλληλα να την προωθήσει σαν ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό.

Flare the Square: A Skateboarding Contest, 27 Μαΐου, Πλατεία Κοτζιά
Το Ministry of Concrete παρουσιάζει ένα τουρνουά skateboarding υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών. Η Πλατεία Κοτζιά μεταμορφώνεται σε ένα μοναδικό skate plaza, χαρίζοντας ένα εκπληκτικό θέαμα πλαισιωμένο από συναυλίες, dj sets, street food και πολύ κέφι, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

Athens Cocktail Week Opening, 27 Μαΐου, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων
Το επίσημο φεστιβάλ cocktail της Αθήνας δηλώνει το παρόν για μια ακόμη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχημένη βραδιά στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Κορυφαία bar της Αθήνας και οι mixologists τους δημιουργούν μοναδικές, γευστικές προτάσεις, με ρίζες στη Μεσόγειο και κοσμοπολίτικο αέρα, ψάχνοντας για το cocktail που θα σημαδέψει το καλοκαίρι του 2023.

James Lavelle Live, 27 Μαΐου, Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Ο θρυλικός James Lavelle, μία τεράστια μορφή της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, θα βρεθεί στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση. Προσκεκλημένος του Street Food Festival 2023, o James Lavelle, θα δώσει μία μοναδική συναυλία στον πεζόδρομο της Ερμού, για όλους τους foodies της πόλης και όχι μόνο.

Ιστορικός Περίπατος, 27 Μαΐου, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει σε έναν βραδινό περίπατο το συνοπτικό χρονικό του Ελληνικού Κράτους από την ίδρυσή του έως σήμερα. Μια ιστορία που ξεκινάει πριν από δύο αιώνες από έναν μικρό τόπο στην καρδιά της Αθήνας, που έζησε τη γέννηση αλλά και τις περιπέτειες μιας ολόκληρης χώρας.
 

Pop Up Ice Cream Market, 28 Μαΐου, Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Το ελληνικό παγωτό στα καλύτερά του σε ένα μοναδικό pop up event στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Στους πολύχρωμους πάγκους που θα στηθούν στην αγορά, θα συμμετέχουν 7 από τα πιο αγαπημένα μας ice cream shops, τα οποία ανεβάζουν συνολικά την εμπειρία του παγωτού στο ύψος που της αναλογεί.

Street Party - 10 Χρόνια Σχεδία, 28 Μαΐου, Σχεδία home
Το Σχεδία home μας περιμένει για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό του καλοκαιριού στην Αθήνα. Αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί θα μας ξεσηκώσουν με τις μουσικές επιλογές τους, ενώ στους τοίχους του Σχεδία home, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δεύτερη έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τα 10 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού «Σχεδία». 

Street Outdoors Party, 28 Μαΐου, Parking Θεάτρου Λυκαβηττού
Οι Street Outdoors, το πιο διάσημο street party της χώρας, συνεργάζεται με το Athens City Festival και «προσγειώνεται» στο parking του Λυκαβηττού. Για ένα ολόκληρο απόγευμα, θα μετατρέψει το «μπαλκόνι της Αθήνας», σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά club του κόσμου.

TIPS

Έχετε στο νου σας, ότι πολλές από τις εκδηλώσεις του Athens City Festival προϋποθέτουν κρατήση θέσεων. Καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και οι θέσεις εξαντλούνται αμέσως, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ για να προλάβετε να δείτε όλες τις συναρπαστικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων!
Στο πλαίσιο του Athens City Festival, το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει επίσης τη νέα ατομική έκθεση της Λυδίας Δαμπασίνα, με τίτλο «Lorem Ipsum». Η πολυμορφική έκθεση της Δαμπασίνα στρέφει το βλέμμα μας στο περιβάλλον και την οικονομική κρίση, εντάσσοντας παράλληλα σε αυτά ζητήματα της γυναικείας φύσης, καταπίεσης, αλλά και έρωτα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο έως 16 Ιουλίου.
Άλλο ένα εικαστικό πρότζεκτ που φιλοξενεί το φεστιβάλ είναι και το αναδρομικό αφιέρωμα στον Νίκο Δεσεκόπουλο, το οποίο μπορείτε να δείτε στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων μέχρι 18/6. Η έκθεση "Χαρακτική - Ζωγραφική. Αναδρομική" περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη που δημιουργήθηκαν από το 1974 μέχρι και σήμερα, με κάθε θεματική να προβάλλει σχέδια και χαρακτικά που δημιουργήθηκαν σε διάφορα στάδια της καριέρας του.