Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι funky στο "Retro Gastro Funky Taverna"

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι funky στο "Retro Gastro Funky Taverna"

Ξυσμένοι πέτρινοι τοίχοι και ξύλινα πατώματα πολυκαιρισμένα απ’ τα πατήματα της καλοπέρασης, πατιναρισμένα τραπεζοκαθίσματα στη σάλα και τον όμορφο πεζόδρομο, αντίκες της γιαγιάς στις γοητευτικές γωνιές, αλλά και η arty διάθεση των ιδιοκτητών κρεμασμένη στους τοίχους, συνθέτουν την πολυσυλλεκτική αύρα του "Retro Gastro", που γεμίζει το χώρο του με εκλεκτικές jazzy νότες και "κάθεται" πάνω από ένα υπόγειο κελάρι (που προ αιώνος λειτουργούσε ως παράνομο καπηλειό) προικισμένο με μικρούς θησαυρούς.

Στέκι - φαβορί των μποέμ του Θησείου, αλλά και σταθερό γευστικό στίγμα στο ραντάρ των διεθνών επισκεπτών της Αθήνας, το "Retro Gastro Funky Taverna" δίνει funky νοστιμιά στη Μεγάλη Εβδομάδα, κρατώντας τις πόρτες του ανοιχτές και τη γευστική του πρόταση σε πλήρη ανάπτυξη μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή. Εκεί, με αύρα παλιάς Αθήνας ιδωμένης από μοντέρνα οπτική, ο Δημήτρης Μπαλαούρας συνθέτει ένα μενού που προσεγγίζει την παράδοση με ανανεωτική διάθεση, σερβίροντας ένα φρεσκαρισμένο μενού ευρηματικής νοστιμιάς.

Ο 35χρονος μάγειρας, έχοντας θητεύσει σε κουζίνες όπως αυτή του "NJV Athens Plaza" και της "Παλιάς Αγοράς", στη Φιλοθέη, διαθέτει στο βιογραφικό του ένα σημαντικό, 4ετές, πέρασμα από τις κουζίνες των "Lords of the Manor" (που το 'τρέχει' ο στενός συνεργάτης του δημοφιλή Βρετανού σεφ και εστιάτορα Gordon Ramsay, Charles Smith) και "Hare And Hounds" στα Κότσγουολντς της Αγγλίας (όπου συνεργάστηκε με τον Dean Toon).

Στο στέκι του Θησείου τώρα, ο σεφ Μπαλαούρας ακολουθεί την ουσία της μαγειρικής φιλοσοφίας του "Retro Gastro Funky Taverna" για προβολέα στραμμένο στην ελληνική παράδοση και την ποιοτική πρώτη ύλη, και τον εμπλουτίζει με αιχμηρές τεχνικές και πρωτότυπα twists. Έτσι, το ψάρι ημέρας εμπλουτίζεται με χόρτα ημέρας και σάλτσα βερμούτ, τα μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεύονται για να μελώσουν ωραία και να αγκαλιάσουν κουσκουσάκι δεμένο με πικάντικο τσαλαφούτι, ενώ οι θρακιώτικοι γιουφκάδες, μια ποντιακή παραλλαγή της χυλοπίτας, έρχονται με φρέσκα μύδια και γαρίδες.
 

TIPS

Tα πιάτα συντροφεύει η ολοένα επεκτεινόμενη οινική συλλογή, που ανανεώνεται διαρκώς από τον αεικίνητο ιδιοκτήτη του "Retro Gastro", Ανδρεά Σμυρλή-Λιακατά, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο βάθος στο γευστικό προφίλ ενός spot με χαρακτήρα, αλλά και ανατρεπτική διάθεση.