Μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα στο φαντασμαγορικό "Slava's Snowshow"

Μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα στο φαντασμαγορικό "Slava's Snowshow"

Για λίγες μόνο παραστάσεις (5-9/4), το θέατρο Παλλάς θα μετατραπεί σε μία ιδιαίτερη Ανταρκτική, όπου κατοικούν οι πιο ζωηροί κλόουν! Ένα μαγικό διαδραστικό σόου έρχεται για να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, με την υπογραφή του θρυλικού κλόουν Slava Polunin.

"Υπερθέαμα", " αριστούργημα", "ήδη κλασικό σόου που δεν πρέπει να χάσετε": όπως και αν έχει αποτυπωθεί από τα διεθνή μέσα, το "Slava's Snowshow" είναι μία οπτική και συναισθηματική εμπειρία για όλη την οικογένεια, που είναι σχεδόν αδύνατον να χωρέσει σε λίγες λέξεις. Και πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, αυτές να περιγράψουν μία φανταστική διαδραστική παράσταση, που δεν χρησιμοποιεί τον λόγο, αλλά μόνο την παιχνιδιάρικη τέχνη των κλόουν;

Το “Slava’s Snow Show” ακολουθεί την ιστορία ενός ανθρώπου, του κίτρινου κλόουν Slava, που απoφασίζει να ταξιδέψει στην Ανταρκτική, επειδή είχε απογοητευτεί από τους ανθρώπους της πόλης του. Αν και αναμένει εκεί να είναι μακριά από όλους και όλα, συναντά κάτι απρόσμενο! Η Ανταρκτική δεν είναι μία έρημος, αλλά μία ήπειρος γεμάτη ζωή! Σε αυτήν, κατοικούν χιλιάδες πιγκουίνοι (πράσινοι κλόουν), παιχνιδιάρηδες, ζαβολιάρηδες, αστείοι, αδέξιοι και κυρίως άκρως κοινωνικοί. Οι πιγκουίνοι δεν αφήνουν τον Slava σε ησυχία. Μέσα από την επαφή τους, οι δύο πλευρές μαθαίνουν καινούργια πράγματα, ανταλλάσσουν συνήθειες, μιμούνται συμπεριφορές, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που θα φέρει τα πάνω κάτω στο θέατρο Παλλάς (από 5 έως 9/4).

Έχει χαρακτηριστεί “φαινόμενο”, ένας “λυρικός κλόουν” που συνδυάζει την καλοσύνη με τη σκανδαλιά. Ο λόγος, φυσικά, για τον δημιουργό αυτού του μαγευτικού σόου, τον θρυλικό Slava Polunin. Ο Slava Polunin γεννήθηκε σε μία μικρή πόλη της Σοβιετικής Ένωσης, όπου μεγάλωσε πολύ κοντά στη φύση. Από μικρός, του άρεσε να εφευρίσκει πράγματα και να φαντάζεται ιστορίες. Με επιρροές από τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον Μαρσέλ Μαρσό, “γεννήθηκα για να είμαι κλόουν” θα εξομολογηθεί, χωρίς να ξέρει συνειδητά ότι στην τέχνη αυτή θα αφιερώσει τη ζωή του. “Απλά αγαπούσα αυτό που έκανα”, αναφέρει.

Και, όσο για το "Snowshow"; "Δημιουργήθηκε το '90 και περιλαμβάνει όλα τα αγαπημένα μου στοιχεία. Κάθε χρόνο είναι και κάτι διαφορετικό γιατί προσφέρει μεγάλα περιθώρια για αυτοσχεδιασμό, ενώ πάντα εντάσσω και μικρές εκπλήξεις. Είναι ένα ταξίδι στην παιδική ηλικία, σε ένα κόσμο με φανταχτερά χρώματα και αληθινά αισθήματα, που σαγηνεύει, φυσικά, τα παιδιά, αλλά και συνδέει τους μεγάλους με το παιδί που κρύβουν μέσα τους.”
Έτσι, μετά από 40 χώρες, 225 πόλεις, 12.000 παραστάσεις και 20 διεθνή βραβεία (μεταξύ των οποίων ένα βραβείο Ολίβιε), το “Slava’s Snowshow” καταφθάνει και στην Ελλάδα με μία υπόσχεση: να μας μεταφέρει στον κόσμο των θαυμάτων!

TIPS

*Τιμώντας τον τίτλο του, το “Slava’s Snowshow” θα προσφέρει στο κοινό τη μοναδική θεατρική εμπειρία μίας αληθινής χιονοθύελλας που θα ξεχυθεί από τη σκηνή και θα σαρώσει την πλατεία! Από τι είναι φτιαγμένη, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό…
*Σύμφωνα με την… έγκριτη "Ακαδημία των Ανόητων", της καλλιτεχνικής ομάδας του Slava Polunin, 96.000 πολύχρωμες φούσκες παράγονται κάθε νύχτα για να διακοσμήσουν το υπέρλαμπρο σόου.
*Επειδή οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ, ετοιμαστείτε για ένα πελώριο πέπλο από ιστό αράχνης που θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια των θεατών, οι οποίοι μετά θα το… υφάνουν ώσπου να καλύψει όλη την αίθουσα.