"Άντρες με τα όλα τους": Ένα αξέχαστο "Ladies Night" με all star θίασο στο Βέμπο

"Άντρες με τα όλα τους": Ένα αξέχαστο "Ladies Night" με all star θίασο στο Βέμπο

Αντώνης Λουδάρος, Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Ησαΐας Ματιάμπα, Θανάσης Πατριαρχέας και Ντάνιελ Νούρκα ετοιμάζονται για στριπτίζ στην ελληνική διασκευή του διάσημου έργου των Στίβεν Σινκλέρ και Άντονι ΜακΚάρτεν από την Θέμιδα Μαρσέλλου.

Ένα αξέχαστο «Ladies Night» διοργανώνει στο Θέατρο Βέμπο η έμπειρη στα μεγάλα θεάματα και στο μιούζικαλ Θέμις Μαρσέλλου, μεταφέροντας στην ελληνική πραγματικότητα, σε δική της διασκευή και σκηνοθεσία με τίτλο «Άντρες με τα όλα τους», το διάσημο έργο που παρουσίασαν το 1987 στη Νέα Ζηλανδία οι συγγραφείς Στίβεν Σινκλέρ και Άντονι ΜακΚάρτεν. Οι Αντώνης Λουδάρος, Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Ησαΐας Ματιάμπα, Θανάσης Πατριαρχέας και Ντάνιελ Νούρκα πρωταγωνιστούν στην παράσταση που θέλει έξι εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους άντρες και γείτονες να έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την ενεργειακή κρίση στη σύγχρονη Αθήνα. Πάνω στην απελπισία τους αποφασίζουν να κάνουν ένα σόου στριπτίζ για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Κανείς όμως από αυτούς δεν ξέρει ούτε να χορεύει ούτε να γδύνεται!

Η Κατερίνα Στικούδη στο ρόλο της dance trainer αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τους Μάρκο, Βασίλη, Αριστείδη, Βρασίδα, Μίλτο και Έντι στην γεμάτη γέλιο, ανατροπές, αγάπη, χορό, μουσική και φυσικά στριπτίζ ιστορία. Συμπρωταγωνιστούν επίσης οι Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου και Ιζαμπέλλα Φούλοπ στο ρόλο των συζύγων τους και σε διπλή διανομή στο ρόλο της Άννας οι μικρές Ζωή Πετράκη και Ζέτα Μαστροδούκα. Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις που συνδέονται άμεσα με την πραγματικότητα που ζούμε αναδεικνύονται προβλήματα της καθημερινότητας όπως είναι ένα διαζύγιο και τα παρελκόμενα του, η απιστία και οι εξωσυζυγικές σχέσεις, η απόλυση, ο νεοπλουτισμός, ο ρατσισμός και πολλά άλλα.

Το  "Άντρες με τα όλα τους" κάνει βουτιά στην κωμωδία και στο ανθρώπινο και φτάνει μέχρι το δραματικό.  Έχει μουσική, έχει χορό, έχει στριπτίζ… Ζεις μια ολόκληρη ζωή μέσα σε δυο ώρες. Νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί δεν δίνεται εύκολα η ευκαιρία να μπεις σε ένα τέτοιο κόσμο, σημειώνει σε συνέντευξή του στο “α” ο Αντώνης Λουδάρος (διαβάστε περισσότερα παρακάτω).

Βέμπο | Καρόλου 18 ,Μεταξουργείο, 2105221767

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ©

TIPS

*Τα σκηνικά υπογράφει η Μαίρη Τσαγκάρη, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκκορού, τις χορογραφίες η Άννα Αθανασιάδη, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και την ενορχήστρωση και τη μουσική επιμέλεια ο Νικόλας Γουάστωρ.
*Όπως λέει για το έργο σε συνέντευξή του στο Αθηνόραμα ο Αντώνης Λουδάρος.: ”Το έργο περνά αισιόδοξα μηνύματα. Μιλάει μεν για την απόγνωση των ανθρώπων, αλλά τελικά δείχνει πώς μπορεί κανείς να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση και να βρει μια αχτίδα φωτός για να προχωρήσει τη ζωή του παρακάτω. Μιλάει για απλά, καθημερινά πράγματα, όπως το πώς διαχειρίζεσαι τα πράγματα με την πρώην γυναίκα σου πάνω στο θέμα του παιδιού ή τη σεξουαλική δυσλειτουργία που σε κάνει να νιώθεις χάλια αλλά μπορείς να το ξεπεράσεις και πολλά άλλα. Στο "Άντρες με τα όλα τους" η μουσική, ο χορός, το τραγούδι συνδυάζονται για να σου δείξουν ότι η ζωή δεν είναι μόνο μαυρίλα. Τα τελευταία χρόνια στην παλέτα της ζωής, το χρώμα που μας αντιπροσωπεύει όλους είναι το γκρι. Η μόνη χαρά και ελπίδα μπορεί να έρθει μέσα από τις τέχνες, δεν βλέπω άλλη διέξοδο. Πρέπει να μάθουμε πράγματα για τον εαυτό μας για να γίνουμε λίγο καλύτεροι και γι’ αυτό απαιτείται μια διεργασία. Από την ημέρα που ξεκίνησα ψυχοθεραπεία έγινα καλύτερος ηθοποιός, γιατί έμαθα να διαβάζω καλύτερα τους ρόλους. Άρχισα να αναζητώ το βάθος, να βρίσκω τις σκιές ενός ρόλου, να τον κάνω πιο ανάγλυφο όταν χρειάζεται.”
*”Θυμάστε τη βρετανική ταινία "Full Monty" (ελληνικός τίτλος "Άντρες έτοιμοι για όλα") που έκανε ρεκόρ εισπράξεων το 1997, ξεγυμνώνοντας τη σήψη των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών και τα οικονομικά αδιέξοδα που περνούν από γενιά σε γενιά; Είχε προηγηθεί, το 1987, το θεατρικό έργο "Lady’s Night" των νεοζηλανδικής καταγωγής Στίβεν Σινκλέρ και Άντονι ΜακΚάρτεν, που πραγματεύεται την ίδια ιστορία οικονομικού αδιεξόδου και υπογραμμίζει καθαρά πως η οικονομική κρίση δεν είναι μια "τραβηγμένη" ιστορία ή έστω σημείο των καιρών που αφορά τους "άλλους", αλλά όλους. Αφορά και τη σύγχρονη δημοκρατική ελληνική κοινωνία, κι αυτό αναδεικνύεται μέσα από τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του έργου που έκανε η Θέμις Μαρσέλλου. Τι είναι αυτό που πυροδοτεί τη δράση; Το οικονομικό αδιέξοδο μιας ομάδας άνεργων ανδρών, οι οποίοι μετά την καραντίνα απέκτησαν το συνήθειο να συναντιούνται στο μπαρ ενός φίλου που είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας, για να μοιραστούν τους φόβους και την απελπισία τους. Ακούγοντάς τους σχηματίζεται ένα παζλ από εκφάνσεις της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, που μας συστήνει με αβίαστο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο των ηρώων, ο καθένας εκ των οποίων αντιμετωπίζει ένα διαφορετικό πρόβλημα: το διαζύγιο, τη φροντίδα της γηραιάς μάνας, τις σπατάλες της συζύγου, την ερωτική ανικανότητα…”, διαβάζουμε στην κριτική του “α” για την παράσταση.