"Έγκλημα στο Κατσικονήσι" στο Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη

"Έγκλημα στο Κατσικονήσι" στο Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη

Ένα από τα κορυφαία κείμενα της ιταλικής δραματουργίας είναι το ψυχολογικό θρίλερ του Ούγκο Μπέτι που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Κυριακού με την κυρία του θεάτρου σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πλησιάζει η πρεμιέρα της νέας παράστασης που θα δούμε φέτος στο Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη με την ίδια σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο λόγος για ένα από τα σπουδαιότερα θεατρικά έργα της ιταλικής δραματουργίας, το “Έγκλημα στο Κατσικονήσι” του Ούγκο Μπέτι. Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με ένα έργο που, όπως μας ενημερώνει η ηθοποιός, θιασάρχης και Εντεταλμένη Πολιτισμού Αττικής, προσφέρεται για εκρηκτικές ερμηνείες και διαχρονικά συναρπάζει τους θεατές.

Ως ένα κράμα κοινωνικού, ψυχολογικού και ερωτικού θρίλερ χαρακτηρίζεται το διαχρονικό έργο που εξελίσσεται στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας νεαρός, αρρενωπός άνδρας, ο Angelo, εμφανίζεται μια μέρα στην πόρτα μιας απομακρυσμένης κατοικίας σε ένα νησί, μέσα σε ένα αγρόκτημα που ανήκει σε τρεις γυναίκες, τη χήρα, την κόρη και την αδελφή που ήταν αιχμάλωτος πολέμου μαζί του. Έτσι, ξεκινά αυτή η ιστορία που μπλέκει και αντιστρέφει τους όρους του θύτη και του θύματος, όπως και την αγάπη με την εκδίκηση και τη σεξουαλική έλξη.

Συμπρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Μιχάλης Αλικάκος, Ρούλα Αντωνοπούλου, Βάνα Βάσιου, ενώ ακούγεται η φωνή του Σάββα Σουρμελίδη.

TIPS

*Η ηθοποιός Ρούλα Αντωνοπούλου αποδίδει τραγούδια από την Καλαβρία, τα οποία επενδύουν μουσικά την παράσταση.
*Τα σκηνικά υπογράφει η Ιωάννα Κατσιαβού και τους φωτισμούς ο Γιώργος Δανεσής.
*Ο Ούγκο Μπέτι γεννήθηκε το 1892 και πέθανε το 1953. Υπήρξε ίσως ο μεγαλύτερος δραματουργός της Ιταλίας μετά τον Λουίτζι Πιραντέλο. Τα έργα του αντανακλούν την πραγματικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται συμβολισμών. Η φόρμα των έργων του άπτεται του ρεαλισμού, ενώ τα συμβολικά στοιχεία ξεπηδούν από τους χαρακτήρες και την πλοκή.