Τα δευτερότριτα στο θέατρο Ζίνα κερνάνε "Μαύρη σαμπούκα"

Τα δευτερότριτα στο θέατρο Ζίνα κερνάνε "Μαύρη σαμπούκα"

Το σκηνικό δίδυμο Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος ζουν την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους για πέμπτη χρονιά σε μια κωμωδία με αναπάντεχη τροπή που μιλάει για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ.

Η «Μαύρη σαμπούκα» σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Τόλη Παπαδημητρίου συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά και παίρνει τη μία παράταση μετά την άλλη στο θέατρο Ζίνα. Παρέα με τον Αντώνη Στάμο επί σκηνής, το ερμηνευτικό δίδυμο διανύει την πιο τρελή νύχτα που έζησε ποτέ σε μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing, τα μεγάλα σουξέ, τη διαφορετικότητα, την Ελλάδα του σήμερα και τον άνθρωπο. Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος/διαλογογράφος που ξεχώρισε μέσα από τη δουλειά του σε αγαπημένες σειρές, όπως «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» αλλά και την ταινία «Αιγαίο SOS», παραδίδει στη “Μαύρη σαμπούκα” μια ιστορία όπου τα πράγματα παίρνουν αναπάντεχη τροπή.

Όλα ξεκινούν από μια διάρρηξη που εξελίσσεται εντελώς λάθος. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή. Το πώς σχετίζονται με την ιστορία το χάσταγκ #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Τουίτι και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής. Όπως μας λέει ο Τόλης Παπαδημητρίου για την παράσταση: “Θα ξεχαστείς. Θα αφήσεις για λίγο στην άκρη ό, τι σε βασανίζει και θα παρασυρθείς - θέλοντας και μη - στη διασκέδαση. Κάτι σα μεθύσι, που λέμε. Άλλωστε ο τίτλος είναι «Μαύρη σαμπούκα». Τυχαία νομίζεις το ‘βγαλα έτσι;”.

TIPS

*Παίζουν επίσης οι Ανάργυρος Βαζαίος και Γραμματική Γκόρου. Η Λία Ασβεστά υπογράφει τα σκηνικά, η Κλαίρη Ζουμπεράκη τους φωτισμούς και ο Θοδωρής Χανιώτης τις φωτογραφίες.
*Ο Τόλης Παπαδημητρίου σημειώνει δύο λόγους για να δούμε την παράσταση: “Θα γελάσεις με την ψυχή σου! Κι αν όχι μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.. (δεν νομίζω ότι γίνεται - μίλα με τον παραγωγό - εγώ απλά το λέω για τη φάση, κατάλαβες…). Θα δεις δύο ταλαντούχους νέους κωμικούς που τα δίνουν όλα πάνω στη σκηνή και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω σε μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό, γι’ αυτό θα έρθεις να το ξαναδεις (true story). Είναι εθιστικό, πρόσεχε!”.
*Ο Τόλης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1990 στην Άρτα, αλλά μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου και την Ανώτερη Σχολή Καλών Τεχνών «Ιάκωβος Καμπανέλλης». Ξεκίνησε να εργάζεται ως σεναριογράφος-διαλογογράφος σε τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Από 2018 έως το 2020 πρωταγωνίστησε στον β’ κύκλο της σειράς «Μην ψαρώνεις», ενώ παράλληλα έχει υπάρξει βασικός κειμενογράφος στην ψυχαγωγική εκπομπή «Καλό μεσημεράκι» του Νίκου Μουτσινά. Το 2018 έκανε το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα στον κινηματογράφο με την ταινία «Αιγαίο SOS». Φέτος βρέθηκε ως διαγωνιζόμενος στην τηλεοπτική εκπομπή “Just the 2 Of Us”.