"Τρομεροί γονείς": Mια παράσταση για τις οικογενειακές σχέσεις την δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία

"Τρομεροί γονείς": Mια παράσταση για τις οικογενειακές σχέσεις την δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία

Το έργο του Ζαν Κοκτό "Τρομεροί Γονείς" παρουσιάζει με επιτυχία η Αναστασία Παπαστάθη, για δεύτερη χρονιά στο θέατρο RADAR, σε μια καινούργια προσέγγιση όπου η δράση του έργου μεταφέρεται από το Παρίσι του 1938 (χρονιά που γράφτηκε το έργο) στην Αθήνα του σήμερα, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα των οικογενειακών σχέσεων στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία.

Διαχρονικό κι επίκαιρο το θέμα της παράστασης με ανατροπές, αποκαλύψεις, απρόοπτα και  κωμικές καταστάσεις που διαδέχονται τις δραματικές αποφορτίζοντας το συγκρουσιακό τοπίο.

Όλα δείχνουν ισορροπημένα σε αυτή την οικογένεια. Η διαβητική κυκλοθυμική μάνα αποξενωμένη από τον άντρα της, έχει εξαρτηθεί από τον γιο της. Η ανύπαντρη αδελφή της που ζει μαζί τους, παρεμβαίνει και τους ελέγχει με την εξουσία του χρήματος και την εμμονή της για την τάξη, κρύβοντας τον έρωτά της για τον άντρα της αδερφής της. Και ο πατέρας καλύπτει την μοναξιά του με μικρές αποδράσεις σε εξωσυζυγικές σχέσεις.Οι φαινομενικές ισορροπίες διαταράσσονται όταν ο γιος ερωτεύεται και θέλει να σπάσει τα δεσμά της οικογένειας. Η παλιότερη γενιά αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με την νέα γενιά που διεκδικεί την δική της ταυτότητα. 

Πρωταγωνιστούν:  Αναστασία Παπαστάθη, Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Μαυροματάκη, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Ευδοκία Ασπρομάλλη. 

Η σκηνοθέτις και ηθοποιός Αναστασία Παπαστάθη  πιστή στο προσωπικό καλλιτεχνικό της όραμα  για ένα θέατρο ουσίας στέκεται με προσοχή στις οικογενειακές σχέσεις και αναζητά την αλήθεια πίσω από τις λέξεις και τις πράξεις θέτοντας καίριους και σύγχρονους προβληματισμούς: Ποια είναι τα όρια στις γονεικές σχέσεις; Που τελειώνει η αγάπη και που ξεκινά η εξάρτηση; Σκοτώνει ο έρωτας τους ανθρώπους;

Προπώληση από την πλατφόρμα Viva.gr

TIPS

Ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ο Ζαν Κοκτό είναι μιας από τις πιο σύνθετες καλλιτεχνικές μορφές του 20ού αιώνα. Το έργο του «Τρομεροί γονείς» αποτελεί σταθμό στην παγκόσμια θεατρογραφία. Η ψυχολογική εξέλιξη και το βάθος που διακρίνει τις σκηνές, διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον του θεατή και ταυτόχρονα τον προβληματίζουν.
Η σχέση της σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Αναστασίας Παπαστάθη με τους «Τρομερούς γονείς» είναι καρμική. Έπαιξε τον πρώτο της ρόλο στο έργο του Κοκτό όταν πρωτοβγήκε στο θέατρο. Συγκεκριμένα ερμήνευε την κοπέλα που ερωτεύεται ο γιος, στο ίδιο έργο που πρωταγωνιστεί φέτος και υποδύεται τη μητέρα.
Οι ευαίσθητες κεραίες του Radar, του χώρου που δημιούργησε η Αναστασία Παπαστάθη, έχουν την ικανότητα να προσλαμβάνουν τα κοινωνικά σήματα και να τα μετατρέπουν σε καλλιτεχνική δημιουργία. Το θέατρο Radar είναι ένας χώρος πολιτισμού, που κρατάει ψηλά τον πήχη και σέβεται τους θεατές του.