"Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου": Συναρπαστική αστυνομική κομεντί με ένα θίασο πρωταγωνιστών

"Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου": Συναρπαστική αστυνομική κομεντί με ένα θίασο πρωταγωνιστών

Κάτια Δανδουλάκη, Κοραλία Καράντη, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Γεροντιδάκης, συναντιούνται στο υπέροχο "Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου" που σκηνοθετούν οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου.

Αν σας αρέσουν τα έργα που συνδυάζουν γέλιο με σασπένς και που κλείνουν με εξυπνάδα και τσαχπινιά το μάτι στο σκοτεινό μυστήριο, μη χάσετε το «Διάλεξε το θάνατό σου αγάπη μου». Το αχτύπητο συγγραφικό και σκηνοθετικό δίδυμο Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, που μας έχει συνηθίσει σε επιτυχίες αξέχαστες, ανέλαβε να διασκευάσει και να σκηνοθετήσει στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη «Το Διπλό Παιχνίδι» του Ρομπέρ Τομά, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του πολυβραβευμένου συγγραφέα.

Ένας θίασος δυνατός, με χαρισματικούς και ιδιαιτέρως δημοφιλείς ηθοποιούς: Κάτια Δανδουλάκη, Κοραλία Καράντη, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Γεροντιδάκης, πρωταγωνιστεί και μας καθοδηγεί στο έργο που βρίθει ανατροπών και απρόοπτων που πυροδοτούν το σασπένς και την ένταση μέχρι την τελευταία στιγμή και το κυριότερο, έχει πολύ χιούμορ!

Η πλοκή είναι συναρπαστική: Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στη βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πωλ Κορμπάν και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πωλ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στην Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει  όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι και ίχνη μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει… Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση... Ένας ιστός αράχνης δείχνει να υφαίνεται γύρω από την Φρανσουάζ και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός.

TIPS

Η Κάτια Δανδουλάκη είναι η θεατρίνα της καρδιάς των θεατρόφιλων, όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο δαμάζει με την ερμηνεία της τα θεατρικά κείμενα - κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας - που απευθύνονται στα πιο μύχια συναισθήματα και στις σκέψεις του ανθρώπου, αλλά και για τις στέρεες επιλογές της από άποψη ρεπερτορίου και συνεργατών.
Το ύφος του Ρομπέρ Τομά που ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί είναι γνώριμο στη Κάτια Δανουλάκη αλλά και στους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, καθώς την είχαν σκηνοθετήσει στο «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε», μια παράσταση που αγαπήσαμε το 2013.
Υπάρχει πάντα μία μεγάλη πρόκληση στο παιχνίδια που στήνει ο Ρομπέρ Τομά στα έργα του. Οι ήρωες του Γάλλου συγγραφέα, ηθοποιού και κινηματογραφικού σκηνοθέτη είναι άνθρωποι απλοί, καθημερινοί στις αντισυμβατικές κωμωδίες του σαν τους αναγνωρίσιμους χαρακτήρες που φτιάχνουν οι Ρέππας – Παπαθανασίου. Η κωμική και ανάλαφρη προσέγγιση των δυο σκηνοθετών είναι συγχρόνως υπόγεια «βιτριολική» γι’ αυτό ξεχωρίζουν.