Ο Τζον Μάλκοβιτς έρχεται στο Ηρώδειο με το "The Music Critic"

Ο Τζον Μάλκοβιτς έρχεται στο Ηρώδειο με το "The Music Critic"

Ο Τζον Μάλκοβιτς έχει υποδυθεί αξέχαστους ρόλους στην πολυετή καριέρα του, έχει χαρακτηριστεί ως «ο καλύτερος εν ζωή ηθοποιός στις μεταμορφώσεις» στο σινεμά συμμετέχοντας σε πάνω από 70 ταινίες. Ταυτόχρονα ελίσσεται στο θέατρο, κρατώντας μια σταθερή παρουσία, μέσα από προσεκτικές επιλογές του διεθνούς ρεπερτορίου.

Η άφιξή του για μια ακόμα φορά στην Αθήνα, στις 6 Οκτωβρίου, είναι ένα από τα κορυφαία μουσικά και θεατρικά γεγονότα της σεζόν (η πιο πρόσφατη εμφάνισή του ήταν το 2010 με την μουσικοθεατρική «Κολασμένη κωμωδία: Οι εξομολογήσεις ενός κατά συρροήν δολοφόνου» του Μάικλ Στούρμινγκερ). Οι θεατρόφιλοι τον λατρεύουν κι αυτήν τη φορά θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν να υποδύεται με το μοναδικό ταπεραμέντο και την μεστή, συγκλονιστικά αφηγηματική και απολύτως εκφραστική φωνή του, τον κακοπροαίρετο κριτικό αλλά και τον εαυτό του, στο σαρκαστικά απολαυστικό, μουσικοθεατρικό πρότζεκτ «The Music Critic» που θέτει ένα ερώτημα: η μουσική του Προκόφιεφ και του Σοπέν είναι κουραστική και θλιβερή;

Μπολιασμένη με χιούμορ, η παράσταση συνδυάζει θέατρο και μουσική και είναι δημιούργημα του βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Αλεξέι Ιγκούντεσμαν. Πρόκειται για ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικοκριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής και ο Μάλκοβιτς, με τρομερή επιδεξιότητα, ερμηνεύει τον ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι εν τέλει… αφόρητα κουραστική. Μάλιστα η παράσταση-συναυλία κλείνει με το «Βασανιστήριο του Μάλκοβιτς», μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο ερμηνεύει ζωντανά αποσπάσματα από μουσικές των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Μπραμς, Σούμαν, Ντεμπισί, Πιατσόλα κ.ά. και του δημιουργού της παράστασης Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, ενώ στο εξαιρετικό μουσικό σύνολο συμμετέχει και ο διάσημος πιανίστας Χουάνγκ-Κι Τζου.


Προπώληση εισιτηρίων από την Ticketservises

TIPS

Ο κινηματογραφικός φακός έχει αγαπήσει ιδιαίτερα τον χαρισματικό ηθοποιό. Ο 69χρονος Τζον Μάλκοβιτς διανύει την πέμπτη δεκαετία στη βιομηχανία του κινηματογράφου που τον έκανε διάσημο, η μεγάλη του αγάπη, ωστόσο, είναι το θέατρο και σε κάθε νέα, ωραία πρόταση, όπως είναι το «The Music Critic», λέει ναι, και κερδίζει το κοινό με το αστείρευτο ταλέντο του.
Ο πολυτάλαντος Αλεξέι Ιγκούντεσμαν, βιολιστής, συνθέτης, παραγωγός και ηθοποιός, έχοντας ως στόχο να κάνει την κλασική μουσική προσιτή σε ένα ευρύτερο και νεότερο κοινό, δημιουργεί ευφυή θεάματα τα οποία ξεχωρίζουν για την δεξιοτεχνία των συμμετεχόντων, αλλά και το χιούμορ. Η ερμηνεία της μουσικής από ένα δεξιοτεχνικό μουσικό σύνολο και η θεατρικότητα του Τζον Μάλκοβιτς δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα στο «The Music Critic».
Η σημαντική αυτή μετάκληση αποτελεί σύμπραξη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου σε συνέχεια των σπουδαίων μετακλήσεων που πραγματοποιεί από το εξωτερικό (Μόνικα Μπελούτσι για το "Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις" στο Ηρώδειο το 2021 κ.ά.) και της Intershow Productions, μιας από τις σημαντικότερες εταιρείες μουσικών και χορευτικών διεθνών διοργανώσεων.