Βαλσάμης Δουκάκης

Βαλσάμης Δουκάκης

Από τις ολοήμερες βόλτες στα απόμερα τότε σοκάκια του βαρκελωνέζικου Raval, πριν ακόμη αυτό ανακαλυφθεί από τα design hotels, ως την αγαπημένη του παραλία των Αντίπαξων όπου βουτάει νοερά κάθε χειμωνιάτικο πρωινό για να πάρει δυνάμεις, ο αρχισυντάκτης του athinorama travel και του AlphaGuide επιτρέπει στη βαλίτσα του να πιάσει σκόνη μονάχα όταν κάνει jeep safari σε κάποια έρημο του κόσμου. Θα σταματήσει να επισκέπτεται ξενοδοχεία όταν βρει εκείνο στο οποίο θα ήθελε να μείνει για πάντα και θα πάψει να τρώει έξω και να καταγράφει όσα του κάνουν εντύπωση στο site των Χρυσών Σκούφων όταν δεν θα υπάρχουν πια νέα και ενδιαφέροντα εστιατόρια ή οι σεφ στερέψουν από ιδέες. Έως τότε το ταξίδι συνεχίζεται…

Πεμ, 25 Ιουλ 2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 18 Ιουλ 2024

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τρι, 16 Ιουλ 2024

"Kivotos Santorini" & "Mavro" δίνουν άλλο χρώμα στη Σαντορίνη

Ζήσαμε και απολαύσαμε δύο μέρες σε μια boutique κιβωτό που ξεχωρίζει στο περίφημο Νησί του Ηφαιστείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 11 Ιουλ 2024

SeaRocks

Ύστερα από την περσινή, αναγνωριστική σεζόν επί παριανού εδάφους, ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Παρίκος ανεβάζει επίπεδο το πολύ όμορφο παραλιακό ρεστοράν "SeaRocks", στο οποίο εμπλέκεται και επιχειρηματικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 11 Ιουλ 2024

Parōn

Το ξενοδοχείο "Parilio" υποδέχτηκε φέτος ως επικεφαλής της κουζίνας του τον πολύ ταλαντούχο σεφ Θάνο Φέσκο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 11 Ιουλ 2024

Matsuhisa Paros

Το δικό της "Matsuhisa" διαθέτει πλέον η Πάρος, το οποίο συντονίζει για πρώτη φορά το νησί στο ρυθμό των διεθνών εστιατορικών brands και βεβαίως των χαρακτηριστικών ιαπωνικών σπεσιαλιτέ του Nobuyuki Matsuhisa.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 11 Ιουλ 2024

Galazia Hytra

Αν και μακριά από τις "σειρήνες" της Νάουσας και της Παροικιάς, το καλοκαιρινό αδερφάκι της "Hytra" στο ξενοδοχείο "Summer Senses" ήταν εξαρχής ό,τι πιο κοντινό είχε να επιδείξει το νησί σε ένα φαγητό εκλεπτυσμένο και δημιουργικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Τετ, 10 Ιουλ 2024

Τα εστιατόρια που αλλάζουν τον γαστρονομικό αέρα της Πάρου

Μέσα σε πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και έξω από αυτά, το δημοφιλές κυκλαδονήσι ανεβαίνει φέτος επίπεδο και διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση του στον γαστρονομικό χάρτη του ελληνικού καλοκαιριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 27 Ιουν 2024

Η Πάρος σε μπουκιές

Ένας ευπρόσδεκτος αέρας ανανέωσης φυσά στον αγαπημένο αυτό τόπο των Κυκλάδων και φουσκώνει ολοένα περισσότερο τα γαστρονομικά του πανιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Δευ, 13 Μαϊ 2024

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
Πεμ, 09 Μαϊ 2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς