Ανάφη

Δίπλα στη Σαντορίνη, είναι από τα νησιά που κλείνουν τον κύκλο των... Κυκλάδων. Καλό φαγητό, χα­λαροί ρυθμοί, ωραίες παραλίες και η ατμοσφαιρική Χώρα περιμένουν τους λίγους αλλά ορκισμέ­νους εραστές του νησιού.

Ανάφη

Δίπλα στη Σαντορίνη, είναι από τα νησιά που κλείνουν τον κύκλο των... Κυκλάδων. Καλό φαγητό, χα­λαροί ρυθμοί, ωραίες παραλίες και η ατμοσφαιρική Χώρα περιμένουν τους λίγους αλλά ορκισμέ­νους εραστές του νησιού. Φωτό-κείμενο Θάνος Λαμπρόπουλος

Ανάφη - εικόνα 1

Το νησί, όπως ο Ιανός, έχει δύο πρόσωπα. Στη βόρεια πλευρά οι ακτές είναι άγριες κι απότομες, αλλά στον Νότο τα παράλια είναι γεμάτα ωραίες παραλίες. Η πρώτη που θα συναντήσετε μετά το λιμάνι είναι ο Άγιος Νικόλαος και ακολουθούν το Κλεισίδι, η Φλαμουρού, ο Μέγας Ποταμός, οι Πρασιές και, φυσικά, ο πασίγνωστος Ρούκουνας των free campers. Αν και υπάρχει δρόμος προς τις παραλίες, ο πιο ιδιαίτερος τρόπος για να τις επισκεφθείτε είναι με τα πόδια, περπατώντας στο παραθαλάσσιο μονοπάτι από τον Άγιο Νικόλαο στη μονή Ζωοδόχου Πηγής. Πού θα φάτε

Από φαγητό δεν πρόκειται να μείνετε καθόλου παραπονεμένοι. Στο λιμάνι θα βρείτε το «Ακρογιά­λι» (2286061218) που προσφέρει ωραία αστακομακαρονάδα, άπαιχτο μουσακά και σουτζουκάκια. Στην είσοδο της Χώρας, ο «Άνεμος» (2286061289) υστερεί μεν σε θέα, αλλά ούτε που θα το παρατηρήσετε αν η κυρία Κατερίνα σας φτιάξει εκείνη την κολοχτυπομακαρονάδα που απογειώνει. Στο «Λιοτρίβι» (2286061209), στη Χώρα, θα παραγγείλετε έξοχη κακκαβιά. Στην «Αλεξάνδρα» (2286061212) θα φάτε άψογα ψημένο ψάρι απολαμβάνοντας και θέα, καθώς και την κίνηση στο κεντρικό σοκάκι της Χώρας. Τέλος, ταβέρνα-θεσμός είναι η «Παπαδιά» στον Ρούκουνα, που προσφέρει κατσικάκι ψημένο για περίπου δέκα ώρες στον ξυλόφουρνο.

Πού θα μείνετε

Η ξενοδοχειακή υποδομή στο νησί είναι μάλλον στοιχειώδης. Η πιο μεγάλη μονάδα είναι η «Βίλλα Απόλλλων» (2286061348) στο Κλεισίδι. Έχει 19 δωμάτια κι απέχει 300 μέτρα από την παραλία. Στο Κλεισίδι επίσης θα βρείτε τα αυτόνομα σπιτάκια της Μαργαρίτας Δημητρίου-Καλογεροπούλου (2286061237). Στη Χώρα, τέλος, υπάρχει το ξενοδοχείο «Κυκλάδες» με μόλις πέντε δωμάτια (2286061270).

Tips Ανάφης

  • Προμηθευτείτε τοπικό μέλι, από τα πιο μυρωδάτα που έχετε δοκιμάσει.
  • Στην πλατεία που βρίσκονται το ΚΕΠ και το δημοτικό σχολείο έχει κάλυψη WiFi Internet.
  • Ένα, και μόνο, μηχάνημα ανάληψης –που το πιάνει η άρνηση καμιά φορά– θα βρείτε στο λιμάνι.
  • Το μοναδικό βενζινάδικο λειτουργεί 10:00-14:00 και 17:00-20:30.
  • Το πλοίο κάνει μιάμιση ώρα από Σαντορίνη και φτάνει στην Ανάφη τις πρώτες πρωινές. Εκείνη την ώρα θα βρείτε ανοιχτά οπωροπωλεία και mini markets για τις προμήθειές σας.
  • Δοκιμάστε το ρακόμελο-εμπειρία στον cult «Γλάρο», στη Χώρα, μετά τις 19:30.
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ικονίου

    Ένα οδοιπορικό στο καταπράσινο Ικόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, πατρίδα του μουσουλμάνου ποιητή Ρουμί και τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
    28/05/2024

    Vamvakou Experience Festival 2024: Τον Ιούλιο, ραντεβού στη Βαμβακού!

    Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

    Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

    Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

    Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

    Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

    Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

    Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

    4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

    Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

    Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

    Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.