Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος στον «Καλαματιανός» αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και την αγιορείτικη.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική

Σε απόσταση 45 λεπτών από τη Θεσσαλονικη και με νέο ανακαινισμένο χώρο ο «Καλαματιανός» ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς. Σε μια βεράντα-κήπο που απλώνεται μπροστά στη θάλασσα αποτελεί ένα γαστρονομικό σημείο αναφοράς για ψάρι, με τον σεφ Χρήστο Γκρέμο να προτείνει δημιουργική θαλασσινή και αγιορείτικη κουζίνα. Αξιοποιώντας τις μοναδικές συνταγές του πατέρα Επιφάνιου, στο μενού του εστιατορίου με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας κάνουν παρέλαση προϊόντα της περιοχής, αλλά και φρέσκα ψάρια δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πάντρεμα της αγιορείτικης παράδοσης με τη μοντέρνα θαλασσινή κουζίνα.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 1
Σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι

Έτσι, στο εστιατόριο-προορισμό πάνω στη θάλασσα μπορούμε να απολαύσουμε σπανάκι baby με παναρισμένο χιώτικο τυρί, μαριναρισμένα μανιτάρια, καρότα, κουλούρι και dressing αρώνια, πουγκί λαχανικών με φαλάφελ, καπνιστό σολομό και γιαούρτι, κολοκυθοανθούς με φέτα πουρέ από όσπρια και καπνιστό βακαλάο, φτέρη στο τηγάνι με φάβα Σαντορίνης, καπνιστό τόνο Αλοννήσου με εσπεριδοειδή και τσιτσίραβα, σκιουφιχτά με πορτοκάλι, μέντα, πηχτόγαλο Χανίων και τσιπούρα ποσέ, αλλά και γαρίδα σαγανάκι με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ξύγαλο Σητείας. Όπως πάντα, ξεχωριστά είναι και τα επιδόρπια, από τη σφαίρα σοκολάτας με κρέμα μπανόφι μέχρι το μιλφέιγ ελληνικού καφέ με κρέμα τριαντάφυλλο.

Η δημιουργική θαλασσινή κουζίνα ενώνεται με την παράδοση στη Χαλκιδική - εικόνα 2
Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του

Ο chef Χρήστος Γκρέμος και η ομάδα του, συνδυάζουν λιτές επιλογές βγαλμένες από την παράδοση μαζί με σύγχρονες, και προσφέρουν στον επισκέπτη μία πλήρη γαστρονομική πρόταση προσανατολισμένη στο ψάρι. Η προσύλωση στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της περιοχής συνιστά το κύριο χαρακτηριστικό της μαγειρικής τους οπτικής. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο chef: «Θέλουμε να δουλέψουμε ελληνική δημιουργική κουζίνα με τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αναδείξουμε μέσα από αυτήν. Η φιλοσοφία μας κάνει focus στα εξαιρετικά υλικά».

Καλαματιανός | 2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος, Μηλιές Σταυρού, Θεσσαλονίκη | 2397061073

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Οι κρυμμένοι θησαυροί του Ικονίου

Ένα οδοιπορικό στο καταπράσινο Ικόνιο, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, πατρίδα του μουσουλμάνου ποιητή Ρουμί και τόπο με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
28/05/2024

Vamvakou Experience Festival 2024: Τον Ιούλιο, ραντεβού στη Βαμβακού!

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις αρχές του Ιουλίου παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Aegean: 25 χρόνια ανάπτυξης, δημιουργίας και ποιοτικής εξυπηρέτησης

Η εταιρεία συνεχίζει το ταξίδι της με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Πού ταξιδεύουν οι μουσικόφιλοι αυτό το καλοκαίρι;

Συγκεντρώσαμε σε έναν –όσο το δυνατόν πληρέστερο– οδηγό τα μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας που συνδυάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον και φυσικό, ορεινό ή νησιωτικό, τοπίο και δίνουν την τέλεια αφορμή για "εναλλακτικές" διακοπές.

Samos Young Artists Festival 2024: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών επιστρέφει στη Σάμο

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ζωντανής μουσικής που καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών, από το σόλο πιάνο, διαχρονικές μελωδίες του οπερατικού ρεπερτορίου, μουσική δωματίου για έγχορδα και πνευστά, τζαζ, έως και μουσική Φάντο.

4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

Ο Xavier Thuizat είναι ο νέος Head Sommelier της Air France

Σαμπάνια, Μπορντώ, Βουργουνδία, Ροδανός, Languedoc-Roussillon, Κοιλάδα του Λίγηρα και Αλσατία - οι πιο φίνες ποικιλίες της Γαλλίας θα φιγουράρουν στη νέα wine list της Air France, με την υπογραφή του διακεκριμένου sommelier.