Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το θεατρικό φεστιβάλ "Off Off Athens"

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens επιστρέφει. Διανύει την 13η χρονιά του και, όπως πάντα, μετατρέπει το θέατρο Επί Κολωνώ σε κυψέλη δημιουργίας. Ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να λάβετε μέρος.

Off Off Festival

Είναι αδέσμευτο, πλουραλιστικό, ανατρεπτικό, χωρίς κανόνες, είναι ανοιχτό σε κάθε είδους προτάσεις, του αρέσει να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται και δεν ανέχεται τις δεσμεύσεις. Το Off-Off Athens  είναι το φεστιβάλ που από το 2008 έχει ανοίξει τις πόρτες του σε εκατοντάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες θεατές δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία του νέου. Φέτος επιστρέφει για 13η χρονιά και για τρεις περίπου εβδομάδες στο θέατρο Επί Κολωνώ μετατρέπεται σε μια κυψέλη δημιουργίας όπου νέα θεατρικά σχήματα και νέοι δημιουργοί καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς και να γίνουν μέτοχοι ενός γόνιμου, δημιουργικού διαλόγου πάνω σε νέες προκλήσεις, νέες θεματικές, ανοιχτές φόρμες και πειραματισμούς. Με τον χαρακτήρα ενός show case ανοιχτού στο κοινό, το Off Off Athens προσκαλεί τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν ελεύθερα, να κάνουν τις προτάσεις τους χωρίς το άγχος της παραγωγής, του χώρου, του ταμείου και της διάκρισης. Παραστάσεις για ένα ανήσυχο κοινό σε ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλους και είναι ανοιχτό σε θέατρο, χορό, σωματικό θέατρο, τσίρκο, καμπαρέ, μιούζικαλ, μουσικό θέατρο ή ό,τι άλλο. Το θέατρο Επί Κολωνώ διαθέτει τον χώρο του, την τεχνική υποστήριξη, την προβολή και επικοινωνία και το προσωπικό για τις παραστάσεις, σε μία διοργάνωση που λειτουργεί με αυστηρά επαγγελματικούς όρους. Οι παραστάσεις που θα διακριθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα ενταχθούν – εφόσον το επιθυμούν – στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του θεάτρου για την περίοδο 2023-2024.

Όροι συμμετοχής

  • Υποβολή πρότασης με πλήρες καλλιτεχνικό σκεπτικό. 
  • Οι ομάδες να αποτελούνται ως επί το πλείστον από επαγγελματίες του χώρου ή σπουδαστές δραματικών σχολών. Δεκτές επίσης ερασιτεχνικές ομάδες με σχετική εμπειρία.
  • Ελεύθερος αριθμός ηθοποιών επί σκηνής.
  • Διάρκεια παράστασης έως 70 λεπτά.
  • Η προτεινόμενη παράσταση πρέπει να παρουσιάζεται για πρώτη φορά. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του θεάτρου 210 5138067 για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να παραλάβουν την αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: festival.offoff@gmail.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τριπλό εναρκτήριο ραντεβού στην Πειραιώς 260

Η πολυαναμενόμενη στιγμή έφτασε και η Πειραιώς 260 ανοίγει τις πόρτες της με μία διεθνή θεατρική παράσταση και δύο παραστάσεις χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
31/05/2024

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", η "Βότκα μολότοφ" και το "Lemon" ξεκινούν περιοδεία!

Τρεις παραστάσεις που είδαμε σε προηγούμενες σεζόν ξεκινούν την καλοκαιρινή πορεία τους σε διάφορα θέατρα της Αττικής, κάνοντας πρεμιέρα την ίδια μέρα του Ιουνίου.

Η Ελένη Ράντου συνεχίζει με το "Πάρτι της ζωής μου" τη σεζόν 2024-25

Η sold out παράσταση που χάρισε στην ταλαντούχα ηθοποιό το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του "α" συνεχίζεται ακάθεκτη και για τρίτη σεζόν τον ερχόμενο χειμώνα.

Athens Comedy Festival: Το απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας σπάει κάθε ρεκόρ!

Το Athens Comedy Festival επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ (από 30/5) με πάνω από 30 παραστάσεις και 80 κωμικούς και καλεσμένους και, το σημαντικότερο, περισσότερες παραστάσεις από ποτέ με πρωταγωνιστή το ίδιο το κοινό, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

6 παραστάσεις περφόρμανς και χορού για αυτή την εβδομάδα

Συγκεντρώσαμε για εσάς και σας προτείνουμε έξι ιδιαίτερες παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου καθώς και site specific performance που κάνουν πρεμιέρα από 30/5 έως και 5/6.

Αίμα στη σκηνή

Άκρως διασκεδαστική πρώτη πανελλήνια παρουσίαση ενός έργου που στηρίζεται στο εύρημα του "θέατρου μέσα στο θέατρο" και αφηγείται την τραγελαφική ιστορία ενός δευτεροκλασάτου θιάσου που ανεβάζει τον "Αμλετ". | Powered by Uber

Κήτος

Δύναμη, συναίσθημα, αμεσότητα και ειλικρίνεια -παρά τις ατέλειές του- διαθέτει το ανέκδοτο έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού, ο εξομολογητικός μονόλογος ενός παχύσαρκου άνδρα, και ανεβαίνει σε μία εξίσου άμεση παράσταση από τον Ευάγγελο Βογιατζή. | Powered by Uber