Προσιτά, vegan, φιλικά, τα κρασιά της Boutzounis Fine Wines μάς φτιάχνουν το Πασχαλινό τραπέζι

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και στην αναζήτηση των κρασιών που θα πλαισιώσουν τα ανοιξιάτικα τραπέζια, ανακαλύψαμε αυτά της Maison Castel.

Πάσχα

Η φιλοσοφία είναι η εξής : φιλικά, προσβάσιμα κρασιά, που θα τα εκτμήσουμε από την πρώτη κιόλας γουλιά, χωρίς να απαιτείται πολλή σκέψη. Η Μaison Castel προσφέρει αυτό ακριβώς, φέρνοντας στο ποτήρι μας την πολυτέλεια των γαλλικών κρασιών, και συγκεκριμένα αυτών του Bordeaux, της Προβηγκίας, της κοιλάδας του Ροδανού και του Λίγηρα και της Βουργουνδίας. Με ετικέτες κατάλληλες για vegans, ο καθένας από εμάς θα βρει το αγαπημένο του κρασί για τις αναστάσιμες και πασχαλινές στιγμές.

Boutzounis

Για τη μαγειρίτσα

Μεγάλο Σάββατο και δε βλέπουμε την ώρα για τη μαγειρίτσα μετά τις χαρμόσυνες καμπάνες της Ανάστασης. Απαιτητικό πιάτο, με έντονες γεύσεις και πλούσια υφή, μπόλικα μυρωδικά κι αυγολέμονο. Την ισορροπία στον ουρανίσκο μας θα φέρει το Touraine Sauvignon Blanc από το Λίγηρα, αρωματικό, με ανθικές και φρουτώδεις νότες, που θα μας χαρίσει τη φρεσκάδα που χρειαζόμαστε. Από την άλλη, η διαφορετική έκφραση του Sauvignon Blanc από την περιοχή του Bordeaux είναι αυτό που ψάχνουν όσοι θα προτιμήσουν μια χορτοφαγική εκδοχή της μαγειρίτσας, με λαχανικά. Τον κομψό αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού συμπληρώνει η ορυκτότητα, δίνοντας μια μακρά επίγευση.

Boutzounis

Για τα ορεκτικά 

Ανήμερα του Πάσχα οι ετοιμασίες είναι πολλές. Όση ώρα σουβλίζουμε το αρνί ή δίνουμε ρεσιτάλ στην κουζίνα φτιάχοντας τα πρώτα μεζεδάκια, παίρνουμε λίγο χρόνο να απολαύσουμε το Cuvée Rosée, ένα δροσιστικό ροζέ αφρώδες κρασί που θα μας ξεδιψάσει με τις ζωηρές αλλά κομψές του φυσαλίδες και τις γεύσεις από κόκκινα φρούτα. Κι όταν σερβιριστούν οι σαλάτες, τα πλατό τυριών κι αλλαντικών και τσουγκρίσουμε τα αυγά, θα συνεχίσουμε με ένα ροζέ από την κοιλάδα του Λίγηρα, το Rosé d'Anjou. Φρουτώδες και ντελικάτο, συνοδεύει εξαιρετικά τα πρώτα τσιμπολογήματα, διατηρώντας την τυπικότητα με μια μοντέρνα πινελιά.

Boutzounis

Για τον οβελία

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έχει φτάσει. Ο λαχταριστός οβελίας λιώνει στο στόμα και αποζητά ένα πλούσιο, γεμάτο και με καλό όγκο κρασί, που θα αγκαλιάσει την πληθωρικότητα του κρέατος. Το Bordeaux Merlot από το φημισμένο Μπορντό, έχει όλο το πακέτο, με νότες από μαύρα φρούτα και μπαχαρικά που θα αντισταθμίσουν τη λιπαρότητα. Κι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τη κόκκινη παλέτα, το Cotes de Provence είναι ένα ροζέ με προωπικότητα, σκιαγραφώντας το terroir της Προβηγκίας. Ντελικάτο, με νύξεις από κόκκινα μούρα κι εσπεριδοειδή, θα μας μυήσει στην άνοιξη.  

Καλές γιορτές!

boutzounis.gr | I.G: @boutzounis_wines

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!