Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο; Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων.

Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο;

Κρίθαμος - εικόνα 1

Χαίρομαι όταν βλέπω να ανοίγουν εστιατόρια όπως ο «Κρίθαμος». Το έχω γράψει επανειλημμένως: η Αθήνα χρειάζεται περισσότερα καθημερινά, τίμια εστιατόρια που δεν προσποιούνται τίποτα παραπάνω από αυτό που είναι και δεν φιλοδοξούν τίποτα περισσότερο από το να προσφέρουν καλοφτιαγμένο φαγητό σε ένα περιποιημένο περιβάλλον.

Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων. Ο Στέλιος Κωνσταντινίδης, επιστρέφοντας από Αμερική, ανέλαβε για κάποια χρόνια τα «Spuntino» και τώρα ήρθε η ώρα ν' ανοίξει το δικό του εστιατόριο, με κουζίνα σαφώς επηρεασμένη από τον τόπο καταγωγής του, την Κάρπαθο. Το «Κρίθαμος» πατάει αισθητικά στο δοκιμασμένο πρότυπο της μοντέρνας ταβέρνας, φλερτάροντας όμως με την άνεση και το σέρβις ενός εστιατορίου. Το περιβάλλον είναι κομψό, νεο-παραδοσιακό, στους τόνους του γκρι και του μπεζ. Η κουζίνα είναι ελληνική, με ορισμένες «διεθνείς» προσθήκες τύπου ραβιόλια με σπανάκι, ανθότυρο και κρέμα ταρτούφο ή T-bone με σος bbq αλλά και καρπαθιώτικες πινελιές, όπως τα πληθωρικά και νόστιμα στριφτούρια (ζυμαρικό) με απάκι και ξερό ανθότυρο ή οι νόστιμες «κοπέλες Καρπάθου» (χορτοπιτάκια). Ό,τι δοκίμασα ήταν μια χαρά. Ξεχώρισα το μοσχαρίσιο συκώτι με κύμινο και πορτοκάλι, το νοστιμότατο αρνάκι, ενώ γευστικά και καλοφτιαγμένα ήταν και τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας.

Στα συν του «Κρίθαμου» το ιδιαίτερα περιποιητικό σέρβις και η λίστα κρασιών, που προσφέρει αρκετές επιλογές για το είδος του μαγαζιού.

\

Περισσότερες πληροφορίες

Κρίθαμος

Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!