Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Η πρόσοψη του Balthazar © Balthazar

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βρεθεί κανείς στο "Balthazar" αλλά μάλλον αυτούς τους γνωρίζεις. Το bar restaurant στο νεοκλασικό κτίριο του 1897 έχει εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από ένα all time classic στέκι της πόλης και τα περί της εστίασης δρώμενα σε αυτή εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν εξελίσσεται. 

Και εγένετο "Penthouse"

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο "Balthazar" ονομάζεται "Penthouse" και έκανε πρεμιέρα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου. Λειτουργεί στο δεύτερο όροφο του δημοφιλούς σημείου στην οδό Τσόχα, σαν αυτόνομο μαγαζί και με δική του ξεχωριστή αισθητική, σερβίροντας το μενού που είναι διαθέσιμο στο βασικό section του bar restaurant και φέρει, ασφαλώς, την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια. Ο εν λόγω χώρος διαθέτει dining, lounge και μπαρ areas και προς το παρόν λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 19.30.

Η νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή ωστόσο δείχνει αεικίνητη αυτό το διάστημα. Μετά το opening του νέου, κομψού και νόστιμου "Izakaya" στη Λουκιανού, έχει στα σκαριά ένα ακόμη project, που θα δώσει ξανά πνοή στο σημείο που κάποτε φιλοξενούσε το "Kitty Cat" και το "Dybbuk". Στον αριθμό 7 της Σταδίου αναμένεται -σύμφωνα πάντοτε με τις έως τώρα πληροφορίες- προς τα τέλη Μαρτίου/ αρχές Απριλίου ένα concept με ασιατικό προσανατολισμό στο γευστικό κομμάτι αλλά και σε εκείνο της αισθητικής, σε συνεργασία με μία ακόμη πολύ αξιόλογη ομάδα επιχειρηματιών.

Περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!