Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

seeds2

Την τελευταία φορά που έφαγα από τα χέρια του Δήμου Σαμουράκη ήταν στο "7 Food Sins" στην Πλάκα το 2019. Χάρηκα τότε μια ωραία, μοντέρνα κουζίνα με απρόσμενους δημιουργικούς συνδυασμούς σε ένα gastro pub με διάκριση Bib Gourmand (πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής) από τον Michelin. Τώρα όμως ο Σαμουράκης βρίσκεται στο δικό του όμορφο εστιατόριο τo "See/ds" (στο χώρο που ξεκίνησε το "CTC") προτείνοντας τη δική του fine dining γεύση με το όνομα του εστιατορίου να κάνει λογοπαίγνιο με το όνομά του ∙ see – ds, ήτοι Dimos Samourakis. Εν τω μεταξύ, μέχρι ν ανοίξει το "See/ds" με συνεταίρο τον φίλο του Αλέξανδρο Μπελλώνια, έκανε ένα tour μαθητείας σε αστεράτα, 2άστερα και 3άστερα εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική σαν τα "Aska", "Aan De Poel", "Alchemist", "Gastrologik", "Lasarte", "Marcus" και "Roca Moo" , και επέστρεψε με κέφι και ιδέες. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή προς τη μοντέρνα σάλα όπου κυριαρχούν το ξύλο το λευκό και το καφέ, ενώ στο πατάρι υπάρχει ένα μοναστηριακό τραπέζι για σπέσιαλ περιπτώσεις.

See/ds

Η πρότασή του περιλαμβάνει 4 μενού γευσιγνωσίας (75, 95, και 125€) και ένα vegan (85€), αλλά μπορείς ευέλικτα να διαλέξεις και δύο βερσιόν αλά καρτ με 3 και 4 πιάτα στα 86€ και 115€ αντιστοίχως. Την κουζίνα του Σαμουράκη διατρέχει μια μεγάλη νοστιμιά και το νοιώθεις από την πρώτη μπουκιά με ένα σνακ φτιαγμένο από crispy παρμεζάνας σε σχήμα μανιταριού που έχει ανάμεσα τους υγρό βελούδο κρέμας μανιταριών. Τρώγοντας την αγκινάρα Ιερουσαλήμ άστραψε στο μυαλό μου η λέξη θαλπωρή, μ' ένα πολύ φινετσάτο τρόπο, συνδυασμένη με φετούλες από ωμά κάστανα, καρύδια και αφρό καφέ. Η κολοκύθα είναι πιάτο τολμηρό που συνδυάζει τη φρουτώδη της γλύκα με μια πρωτότυπη σάλτσα ξυδιού τρούφας και τη σκεπάζει εντυπωσιακά με κολοκυθόσπορους. Πασπαλισμένη με ξινούτσικη και φρουτώδη πούδρα βατόμουρου η δαγκάνα του αστακού γράφει δυναμικά και ταιριάζει πολύ με μαγιονέζα κάρυ. Το "See/ds" είναι από τα καλύτερα opening της σεζόν.

see/ds

Must taste

Καραβίδες 

See/ds

Έρχονται μόλις καψαλισμένες και το άρωμά τους μοσχοβολάει το άρωμά τους. Συντονίζονται ιδανικά με τα επίσης καψαλισμένα baby gem. Η σάλτσα βουτύρου με κρασί vin jaune και την ωραία της οξύτητα ταιριάζει γάντι.

Κόκορας

See/ds

Υπερ-νόστιμος, ζουμερός με τραγανή πέτσα και μεστή υφή, αληθινή δύναμη σαν βελούδινο γάντι του μποξ. Έχει συνοδεία ένα πολύ umami-σιο "μιλφέιγ" από σελινόριζα και σέσκουλα. Υποκλίνομαι στην comfort φινέτσα του.

Πανακότα 

See/ds

Μια πολύ πρωτότυπη σπεσιαλιτέ που κινείται ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό. Πανακότα που θυμίζει ώριμο κατσικίσιο τυρί, κόντρα από μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σοφιστικέ πικράδα κατιφέ, πανάλαφρος αφρός από κατσικίσιο γάλα. 

Περισσότερες πληροφορίες

See/ds

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!