Ανανεωμένο "Ενθύμιον" στα Άνω Πατήσια

Διάσημο για τις κρέπες αλλά και τις μουσικές βραδιές του, το ατμοσφαιρικό στέκι δίνει πλέον μεγαλύτερη σημασία και στην κουζίνα του.

enthymion

Γράφει τη δική του ιστορία από το 1995 το "Ενθύμιον", που έκανε όνομα για τις γαλλικές του κρέπες αλλά και τις ποιοτικές μουσικές βραδιές με γνωστούς προσκεκλημένους. Πλέον ωστόσο δίνει μεγαλύτερη έμφαση και στην κουζίνα του, τα ηνία της οποίας κρατά ο νεαρός σεφ Αννίβας Πιτυλάκης με μια αξιόλογη θητεία σε εστιατόρια του εξωτερικού. Στο ανανεωμένο ανοιξιάτικο μενού του εστιατορίου συναντάμε ενδιαφέρουσες μοντέρνες γεύσεις με μεσογειακό χρώμα και συχνά πυκνά γαλλικές πινελιές. Την αρχή κάνουν για παράδειγμα sticks μελιτζάνας με τσάτνεϊ ντομάτας, φέτα και τσιπς κάπαρης, η γαλλική "πίτσα" pissaladière με καραμελωμένο κρεμμύδι, ρόκα και πιπεράτο σαλάμι, και οι ψητές γαρίδες με τσίλι, λεμόνι και λάδι μυρωδικών, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει από χειροποίητα ραβιόλι με μανιτάρια και σάλτσα τρούφας, και ψάρι ημέρας με πουρέ σελινόριζας μέχρι κάποιες επιλεγμένες προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας. Δεν λείπουν ορισμένες αλμυρές κρέπες που αποτελούν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, ενώ για το τέλος θα βρείτε μπακλαβά με μους από παστέλι και κρεμ ανγκλέζ λεβάντας αλλά και μιλφέιγ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι και σος φραμπουάζ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Ενθύμιον

Αγ. Λαύρας 56, Άνω Πατήσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!