Ξανά για προσφούρνια στα «Καραμανλίδικα» της Ερμού

Το μερακλίδικο στέκι του Θησείου έχει ανοίξει ξανά τις πόρτες του κι η πυρόπετρα ετοιμάζει εκλεκτές λιχουδιές, με βάση τους τα διαλεχτά ελληνικά delicatessen της προθήκης.

Ξανά για προσφούρνια στα «Καραμανλίδικα» της Ερμού

Το αγαπημένο στέκι των μερακλήδων του κέντρου, τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» στο 119 της οδού Ερμού, άνοιξε ξανά τις πόρτες του κι έβαλε μπρος την πυρόπετρά του, φουρνίζοντας διαλεχτές λιχουδιές, μεζέδες και παραδοσιακές συνταγές, που μεταφέρουν τους επισκέπτες του σε άλλες γευστικές εποχές.

Πιάτα όπως η καραμανλίδικη ρεβιθάδα με παστουρμά, η φετόπιτα με μελιτζάνα, ντομάτα και καπνιστό τυρί, το παστιρμά σουτζούκ με βιολογικά αυγά μάτια και πατατούλες, ή ο καραμανλίδικος μουσακάς με παστουρμά, ξεδιπλώνουν μια βεντάλια στιβαρής νοστιμιάς στο σταθερό μενού, ενώ οι ποικιλίες παλαιωμένων τυριών και αλλαντικών ωρίμανσης, από τη συνεχώς ανανεούμενη συλλογή των «Καραμανλίδικων» απλώνει ένα ξεχωριστό ταμπλό απόλαυσης που ταιριάζει γάντι με τα ελληνικά αποστάγματα, τους οίνους και τις μπύρες από μικροζυθοποιίες της κάβας.

Παράλληλα, οι προθήκες του καταστήματος, πλουτισμένες με εκλεκτές ντελικάτσες, γεμίζουν τις τσάντες μας με εξαιρετικά - και σε πολλές περιπτώσεις σπάνια και δυσεύρετα προϊόντα, για να πάρουμε γεύση από «Καραμανλίδικα» στο σπίτι μας, ενώ όλα τα προϊόντα του Παντοπωλείου και οι νοστιμιές του Εργαστηρίου έρχονται και μόνες τους στο χώρο μας, με μερικά μονάχα κλικ από τις σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη - Εργαστήρι (Τα)

Ερμού 119, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!