Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Αλλαγή γευστικής πλεύσης για το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», το οποίο επαναφέρει στο προσκήνιο κλασικές γεύσεις της αστικής κουζίνας με μοντέρνα ματιά.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι

Η αστική κουζίνα είναι τάση που κερδίζει σεφ και τραπέζια, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια. Όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε πιάτα όπως η Αθηναϊκή ή οι γαρίδες κοκτέιλ να φιγουράρουν στα μενού των εστιατορίων είτε στην κλασική τους εκδοχή είτε ιδωμένα μέσα από σύγχρονο μαγειρικό φίλτρο.

Το «Zinglee», το all day bistro από την οικογένεια των «Nice ‘n’ easy», που ξεκίνησε φέτος την καριέρα του στο Κολωνάκι, ανέλαβε να εκφράσει την τάση στην καρδιά της πόλης. Αν και ο αρχικός γευστικός προσανατολισμός ήταν διαφορετικός, εδώ και πολύ λίγο καιρό ο executive chef (και συνιδιοκτήτης του ομίλου μαζί με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη) Χρήστος Αθανασιάδης και ο chef de cuisine του εστιατορίου –παλιός μας γνώριμος από το «Ιώδιο» του Παλαιού Φαλήρου– Μάρκος Πατεράκης έχουν στρέψει το τιμόνι αποφασιστικά προς τα πιάτα-κλειδιά της αστικής κουζίνας.

Το «Zinglee» στρώνει αστικό τραπέζι στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Έχει σημειολογικό και όχι μόνο ενδιαφέρον να ανοίγεις έναν κατάλογο εν έτει 2019 και να βλέπεις, λ.χ., από φασόλια πιαζ μέχρι μπιτόκ αλά ρους, κότα μιλανέζ και κοτόπουλο παγιάρ. Βέβαια, παρότι η εκφώνηση των πιάτων σε γυρίζει νοσταλγικά σε παλιότερες εποχές, στην πορεία διαπιστώνεις πως οι μοντέρνες πινελιές δεν λείπουν. Έτσι, η Αθηναϊκή δομείται, για παράδειγμα, με πρωταγωνιστή ένα εξαίσια ποσαρισμένο λαβράκι συνοδεία ωραίας μαγιονέζας με σαφράν, ενώ οι γαρίδες κοκτέιλ τυλίγονται σε παχιά κρούστα από πάνκο για να τις βουτήξεις στη συνέχεια σε μια σος από μαγιονέζα και ταμπάσκο με καυτερή επίγευση διαρκείας.

Στα κυρίως, ο μουσακάς αποδομείται σε ένα «δεματάκι» μελιτζάνας που κρύβει μέσα του νόστιμο μοσχαράκι ραγού έχοντας από πάνω ελαφριά μπεσαμέλ και τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και το παστίτσιο σε ένα ναπολεόν από στριφογυριστό χοντρό μακαρόνι, που δυστυχώς ξέφυγε στο βράσιμο, μοσχάρι Black Angus, καψαλισμένη μπεσαμέλ και γραβιέρα Κρήτης. Μας άρεσαν ιδιαίτερα η καρμπονάρα με κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη, φλέικ παρμεζάνας και πιπεράτες νότες από παστό Πελοποννήσου, καθώς και το μπιτόκ με τρυφερό μπιφτέκι από βιολογικό μοσχάρι και Wagyu beef, αβγό μάτι και πατάτες country style. Κλείσαμε –πώς αλλιώς;– με κρεμ καραμελέ, ελαφριά και στεφανωμένη με μια ροζέτα καμένης μαρέγκας.

Περισσότερες πληροφορίες

Zinglee

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!