Η yachting κομψότητα του «Sea Spice»

Το νέο θαλασσινό bar-restaurant της Γλυφάδας έχει την κομψότητα ραμμένη στην ούγια και κουζίνα πρωτότυπη, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice»

Το νέο θαλασσινό bar-restaurant της Γλυφάδας έχει την κομψότητα ραμμένη στην ούγια και κουζίνα πρωτότυπη, με την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 1

Είναι πολύ κομψό αυτό­ το «γιοτ» που έχει δέσει δίπλα στο αδελφό «Pere Ubu» στη Γλυφάδα. Στο επίκεντρο βρίσκεται το εντυπωσιακό μαρμάρινο μπαρ με τα στουλ, τα στιλάτα φωτιστικά και τις τόσο –μα τόσο– γιορταστικές συστοιχίες από φωτεινούς λαμπτήρες επάνω του. Δίπλα του μια στριφογυριστή λευκή σκάλα κάνει ακόμη πιο έντονη την κοσμοπολίτικη θαλασσινή αίσθηση­ κόντρα στο βαθύ blue marine των τοίχων και οι ποικίλες πολυθρόνες –με ταπετσαρία μαρινιέρα ή σκούρα μπλε τετράγωνα μαξιλάρια με λευκά μπουτόν– ολοκληρώνουν αυτό το feeling. Σε παρόμοιο μοτίβο και οι στολές των σερβιτόρων, που φοράνε ποδιές-μαρινιέρα. Η λογική που δεσπόζει στο φαγητό του «Sea Spice» είναι να μοιράζεσαι τα πιάτα με την παρέα σου, με μια κουζίνα η οποία φέρει την υπογραφή του Κώστα Τσίγκα κι έχει ισχυρό comfort χαρακτήρα, αλλά με διάφορες τσαχπινιές που τη βγάζουν από την πεπατημένη.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 2

Να, όπως αυτό το πολύ ωραίο τζατζίκι, πειραγμένο με καρύδα και μαύρο σκόρδο για έξτρα umami, που την επόμενη φορά θα ζητήσω να μου το φέρουν με γαρίδες για να αναδειχτεί ακόμη παραπάνω ο πρωτότυπος εξωτισμός του. Είναι ένα από τα μικρά πιατάκια με τις κρέμες που σου φέρνουν στην αρχή. από αυτές ξεχώρισα επίσης μια πολύ ντελικάτη, βελούδινη και ξινούτσικη ταραμοσαλάτα με κουνουπίδι και μια μεστή, πικάντικη τυροκαυτερή με βάση το μανούρι. Το χαβανέζικο poke είναι ένας ντελικάτος, πολύ εξωτικός συνδυασμός τόνου με αβοκάντο, μάνγκο, φασολάκια και φύκια με ένα ντρέσινγκ από λευκό miso με τζίντζερ και μαύρο σουσάμι.

Το καρπάτσιο λαβράκι έρχεται με ένα νόστιμα καυτερό Bloody Mary κίτρινης ντομάτας. Το αφράτο πόδι βασιλικού καβουριού είναι γλυκο-νόστιμο και όμορφα ξινό. Η comfort ψυχή της κουζίνας εκπροσωπείται με πιάτα όπως οι ζουμερές γαρίδες Αλεξανδρούπολης σερβιρισμένες με πολέντα μαγειρεμένη σε ζωμό ψαριού κι ένα ιδιοφυές σιρόπι κρεμμυδιού γύρω γύρω. τα μύδια αχνισμένα με καρύδα, τζίντζερ, κορίανδρο, μπέικον, καυτερή πιπεριά και γλυκιά σόγια. ή τα homemade ζυμαρικά delicie γεμισμένα με μια ξινούτσικη σάλτσα γαρίδας και σάλτσα κόκκινο «αβγολέμονο» ταραμά.

Η yachting κομψότητα του «Sea Spice» - εικόνα 3

Κορυφαία ανάμεσα στα πιάτα που δοκίμασα τα άψογα ψημένα αλαβάστρινα χτένια με την καραμελο­-καψαλισμένη επιφάνεια πάνω σε μια φανταστική πυκνή σάλτσα από μελάνι σουπιάς, κουνουπίδι και κάρι. Η κουζίνα θα έχει, πάντως, πολλά πιάτα ημέρας που θα εναλλάσσονται ανάλογα με το τι υπάρχει στην αγορά. Η ερεθιστική πάβλοβα, τέλος, με κρέμα αλλά και μαστιχωτή μαρέγκα γιαουρτιού, κόκκινα φρούτα και ωραίο σιρόπι χαμομηλιού με λεβάντα είναι από τις σταθερές αξίες του «Sea spice».

Κύπρου 74, Γλυφάδα, 2121054489. Τιμή: € 30-40.

Περισσότερες πληροφορίες

Sea Spice

Κύπρου 74, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!