Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν»

Μπαμπάτσικοι κεφτέδες και καραμανλίδικα πιτάκια σε ένα καινούργιο μεζετζίδικο που βλέπει από ψηλά το λιμάνι του Πειραιά.

Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν»

Μπαμπάτσικοι κεφτέδες και καραμανλίδικα πιτάκια σε ένα καινούργιο μεζετζίδικο που βλέπει από ψηλά το λιμάνι του Πειραιά.

Η Δραπετσώνα έχει... «Ατραξιόν» - εικόνα 1

Είναι ίδιας ιδιοκτησίας με το «Δυόσμο» στη Φρεαττύδα, που εστιάζει στις πρώτες ύλες μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, έχει όμως το δικό της στιλ. Η «Ατραξιόν», που έκανε μόλις πρεμιέρα στη Δραπετσώνα (στο χώρο που νωρίτερα βρισκόταν το εστιατόριο «Αναδρομή»), από τον εξωτερικό της χώρο, ο οποίος είναι σπαρμένος με γαλάζιες μεταλλικές καρέκλες, χαζεύει τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Το καινούργιο, λιτοδιακοσμημένο «μεζετζίδικο», που βρίσκεται κοντά στην Πύλη 1, κινείται στον άξονα του ούζου και του τσίπουρου, και το ανατολίτικο πνεύμα είναι εμφανές σε αρκετούς από τους μεζέδες του καταλόγου. Ανάμεσα στις προτάσεις του θα συναντήσεις χαϊντάρι, που είναι μια παραλλαγή του τζατζικιού με καρότο, καραμανλίδικα πιτάκια με σουτζούκι, τηγανητό τουρλού και ρεβιθοκιοφτέδες, κασέρι σαγανάκι με πιπερόμελο, μπαμπάτσικους κεφτέδες, αλλά και συκώτι και μοσχαρίσια γλώσσα με καυτερή σάλτσα. Μπορείς βέβαια να ακολουθήσεις και θαλασσινή ρότα, με μπακαλιάρο με μαύρη σκορδαλιά, κοντοσούβλι καλαμάρι ή γόπες σαβόρο. Περισσότερα μόλις το επισκεφτούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!