Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII»

Με τραπεζάκια στον πιο κοσμοπολίτικο­ δρόμο του κέντρου, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό ταβάνι κάνει link με Ρώμη και Φλωρεντία.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII»

Με τραπεζάκια στον πιο κοσμοπολίτικο­ δρόμο του κέντρου, στην είσοδο της απαστράπτουσας Στοάς Σπυρομήλιου, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό ταβάνι κάνει link με Ρώμη και Φλωρεντία και μόνο με το όνομά του –ο καφές ήταν το αγαπημένο ρόφημα του πάπα Κλημέντιου του 8ου, που ευλόγησε τους κόκκους του–, προσφέροντας υπέροχο espresso και cappuccino.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 1

Αγαπημένο στέκι της επιχειρηματικής και της καλλιτεχνικής Αθήνας, των καλοντυμένων και των σοφιστικέ, μας δίνει εξωστρεφές και ατμοσφαιρικό ραντεβού από τις 10 το πρωί μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα με μια βιτρίνα με τυριά και αλλαντικά που κόβονται μπροστά σου, panini με ό,τι καλούδια θέλεις και φοβερά γλυκά (εξαιρετική η σπιτική μηλόπιτα) ή ακόμη και για ένα ελαφρύ γεύμα με σαλάτα caprese ή Caesar’s, ένα cheeseburger ή μια pizza italiana originale.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 2

New entry το prix fixe μενού από τις 12 μ. και μετά, με ατομική σαλάτα, επιλογή από pizza margherita ή pasta Napolitanα και σπιτική pannacotta στα € 14.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 3

Αυτονόητο το χάζι από τις αναπαυτικές εξωτερικές πολυθρόνες του, στρατηγικά τοποθετημένες εντός κι εκτός στοάς, και αγαπημένη συνήθεια ένας δεύτερος καφές για το δρόμο.

Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου, 2103219340

Περισσότερες πληροφορίες

Clemente VIII

Βουκουρεστίου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!