Piano City Athens: Όλα τα φώτα στο πιάνο

Piano City Athens 2024

Το Piano City Athens μεταμορφώνει για δεύτερη χρονιά την Αθήνα σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα με 100 κοντσέρτα πιάνου σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό (16/20). Ακολουθούν μερικά μόνο από τα highlights του φετινού προγράμματος που απλώνεται σε ολόκληρη την πόλη - από πάρκα, πλατείες, δρόμους, μουσεία, πρεσβείες και νοσοκομεία μέχρι ωδεία, σχολεία ή το αεροδρόμιο. 

Piano City Athens 2024

Αγαπημένοι γνώριμοι

Από τον μουσικό μαραθώνιο δεν λείπουν σημαντικοί σολίστ του πιάνου που φέρνουν νέες προτάσεις σε απρόσμενες γωνιές της πόλης. Ο Σταύρος Λάντσιας ερμηνεύει στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης δικές του συνθέσεις και διασκευές Μπετόβεν, Μορικόνε κ.ά. (18/5). Δύο ξεχωριστά ρεσιτάλ θα δώσουν ο Στάθης Άννινος (17/5) και η Νεφέλη Μούσουρα (19/5) στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Φράγμα Μαραθώνα, αντίστοιχα.

Πιανιστικές ιδιαιτερότητες

Τι σχέση έχει το hip hop με το πιάνο; Την απάντηση θα δώσουν η ομάδα χορού #DOSrs και ο πιανίστας Ηλίας Καλούδης στο Ellinikon Experience Park (18-19/5), ενώ στον ίδιο χώρο ο Victor θα παρουσιάσει το "COSMOS: laser show & piano" (17-18/5). Ο καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Μακρής ενώνει δυνάμεις με τον Σταύρο Ξιούρα (πιάνο) στην κωμωδία "Ο Καραγκιόζης παίζει πιάνο" (ΠΛΥΦΑ, 19/5).

Piano City Athens 2024

Διαβάστε Επίσης

Με κινηματογραφικό αέρα

Σημαντικό ρόλο στην πιανιστική σκυταλοδρομία παίζουν οι εκδηλώσεις που ζωντανεύουν σινεματικές εικόνες. Ο Μάρκος Κώτσιας διαλέγει αγαπημένα soundtracks από το "Star Wars" και το "Amélie" έως τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" (Δήμος Λαυρίου, 19/5) και ο Γιάννης Μπελώνης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στις κινηματογραφικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη (Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 19/5). Οι Φώτης Μαντζαρίδης και Ντένια Λεβέντη, τέλος, φέρνουν στο Golden Hall το "Τhe magic of musicals" (18/5).

Εκεί που δεν το περιμένεις

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού του φεστιβάλ το στοιχείο της έκπληξης, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό συνδυάζεται με εκπληκτική θέα. Η Βικτωρία Κιαζίμη ανεβαίνει στον Άγιο Γεώργιο Λυκαβηττού για ένα "Sunset Concert" (17/5), ενώ στο ίδιο μέρος θα εμφανιστεί στη συνέχεια και ο Βιεννέζος Martin Listabarth για μια τζαζ βραδιά (17/5). Ένας ακόμη διεθνής σολίστ, ο Αmiran Zenaihsvilli, θα εμφανιστεί στον Εθνικό Κήπο με ένα κλασικό πρόγραμμα (18/5).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sold out ο Slimane στο Παλλάς: Ανοίγει προπώληση για δεύτερη παράσταση

Εννέα μήνες προτού εμφανιστεί στην Αθήνα, όλα τα εισιτήρια για την πολυναμαενόμενη συναυλία εξαντλήθηκαν σε 8 ώρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

"Πηνελόπη" του Φωρέ και "Μετζέ" του Σαμάρα στα "Ολύμπια": Σημαίνουσες συναυλιακές πρεμιέρες γαλλικών λυρικών έργων με ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο ιστορικής σημασίας παραγωγές γαλλικής όπερας με ελληνικό ενδιαφέρον απολαύσαμε το τελευταίο τρίμηνο στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

"Come Out And Play": Οι Offspring γιορτάζουν τα 40 ερχόμενοι στην Ελλάδα

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους και τρεις από τότε που άναψαν παγκόσμιες φωτιές με το "Smash", οι Καλιφορνέζοι καταφτάνουν στην Αθήνα με διάθεση για πάρτι (Κυριακή 9/6, Πλατεία Νερού), υποσχόμενοι εκρηκτικό ξεκίνημα στο φετινό Release Athens Festival.

"Τόσκα": Η επιστροφή ενός πολυαγαπημένου μουσικού θρίλερ

Η "Τόσκα" του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστρέφει, με εν μέρει νέα διανομή, για 4 παραστάσεις (1-2, 6 & 11 Ιουνίου) στο Ηρώδειο, εγκαινιάζοντας το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Δέκα μέρες έμειναν για την έναρξη του Release Athens 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το αγαπημένο φεστιβάλ έχει ξεκινήσει.

Προετοιμαστείτε για το desert noir ταξίδι των Still Corners στο "Gagarin 205"

Επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο live της dream pop μπάντας.

Maustetytöt: Γνωρίζουμε καλύτερα τη φινλανδική indie band από τα "Πεσμένα Φύλλα"

Οι αδελφές Karjalainen, που εμφανίζονται στην τελευταία ταινία του Άκι Καουρισμάκι έρχονται για μια συναυλία για σινεφίλ στο "Gazarte".