Τον Νοέμβριο κυκλοφορεί το Assassin's Creed: Shadows

Η διάσημη σειρά games της Ubisoft για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, να τί θα προσφέρουν οι τέσσερις εκδόσεις του τίτλου

Από πολλές απόψεις μάλλον παράδοξο, βέβαια, που μία σειρά video games βασισμένη στις σιωπηλές δολοφονίες χρειάστηκε 17 ολόκληρα χρόνια για να "επισκεφθεί" σεναριακά την χώρα των ninja, όμως... "κάλλιο αργά παρά ποτέ"! Η Ubisoft, μετά από πολλές διαρροές σχετικών πληροφοριών τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαίωσε επισήμως τελικά πως το επί χρόνια φημολογούμενο Assassin's Creed Red δεν είναι άλλο από το επερχόμενο Assassin's Creed: Shadows, το οποίο θα κυκλοφορήσει για όλα τα δημοφιλή φορμά της αγοράς - PS5/PS4, Xbox Series S/X, PC και Mac - στις 15 Νοεμβρίου.

Δημιούργημα της Ubisoft Quebec, το Assassin's Creed Shadows θα μεταφέρει τους παίκτες για πρώτη φορά στην φεουδαλική Ιαπωνία προκειμένου να ακολουθήσουν δύο διαφορετικά σεναριακά νήματα μαζί: αυτό της Naoe, μιας μοναχικής δολοφόνου από την επαρχία Iga, και του Yasuke, ενός σαμουράι βασισμένου σε δημοφιλείς λαϊκούς μύθους. Οι παίκτες "θα ανακαλύψουν την προσωπική ιστορία του καθενός, θα συναντήσουν ιστορικές προσωπικότητες της περιόδου αυτής και, με τον τρόπο τους, θα συμμετάσχουν στις εξελίξεις μιας από τις πλέον συναρπαστικές εποχές στην ιστορία της Ιαπωνίας", σύμφωνα με την Ubisoft.

Ελέγχοντας την Naoe και τον Yasuke οι παίκτες θα πρέπει να εξοικειωθούν με δύο τελείως διαφορετικά μεταξύ τους μαχητικά στυλ, κάθε ένα εκ των οποίων έχει δικές του δυνατότητες, όπλα, επιλογές και εξελικτική διαδικασία συνολικά. Είτε επιλέξουν να επικεντρωθούν στις τεχνικές απόκρυψης της Naoe είτε στην δύναμη του Yasuke στις συγκρούσεις σώμα με σώμα, οι παίκτες θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν διαφορετικές προσεγγίσεις για κάθε αποστολή. Η Naoe χρησιμοποιεί κυρίως την σιωπή, τον αντιπερισπασμό και το γύρω περιβάλλον για να πετύχει τον στόχο της, ενώ ο Yasuke υπερέχει στην εξολόθρευση των αντιπάλων ακόμη κι αν επιτίθενται ομαδικά.

Το Assassin’s Creed Shadows ακολουθεί το παραδοσιακό μοντέλο της σειράς, είναι λοιπόν "ανοιχτού κόσμου" και θα δώσει στους παίκτες την ευκαιρία να επισκεφθούν πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, σε ποικίλες καιρικές συνθήκες και εποχές του χρόνου. Η Ubisoft υποστηρίζει πως στο συγκεκριμένο Assassin's Creed μεγάλη σημασία έχουν οι πληροφορίες για την κάθε αποστολή και το πώς προκύπτουν μέσα από την εξερεύνηση: οι παίκτες θα πρέπει σταδιακά να δημιουργήσουν ένα "δίκτυο" κατασκόπων ώστε ν' ανακαλύψουν νέες περιοχές και νέους στόχους, αλλά και να επιστρατεύσουν συμμάχους ή βοηθούς με συγκεκριμένες δυνατότητες χρήσιμες στο είδος και τον σκοπό κάθε αποστολής. Οι παίκτες θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να διαμορφώσουν λεπτομερώς την δική τους βάση επιχειρήσεων, όπου θα ασκούν έλεγχο στο "δίκτυό" τους και θα εκπαιδεύουν τους βοηθούς τους κατά το δοκούν.

Ως είθισται πλέον για τίτλους αυτού του βεληνεκούς, το Assassin's Creed Shadows θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις, στην συγκεκριμένη περίπτωση τέσσερις: τις Standard, Gold, Ultimate και Collector’s. Η Gold συνοδεύεται από Season Pass με έξτρα περιεχόμενο και διάφορα bonus, ενώ η Ultimate από όσα προσφέρει η Gold συν μία σειρά από αντικείμενα και διακοσμητικά για χρήση εντός του τίτλου. Η Collector's φυσικά περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω συν μια σειρά από συνήθη υλικά αντικείμενα όπως το συλλεκτικό αγαλματίδιο, τον χάρτη των τοποθεσιών του τίτλου, ένα artbook, ιαπωνικές λιθογραφίες αλλά και αντίγραφο μιας... katana tsuba πανομοιότυπο αυτής που χρησιμοποιεί η Naoe. Οι παίκτες που θα προπαραγγείλουν τον νέο τίτλο της Ubisoft θα λάβουν - ανεξαρτήτως έκδοσης - μία ειδική έξτρα αποστολή.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία: το Assassin's Creed Shadows θα γίνει διαθέσιμο και σε μορφή game streaming για την υπηρεσία Amazon Luna, η έκδοση για Mac είναι συμβατή μόνο με συστήματα βασισμένα στους επεξεργαστές της ίδιας της Apple, ενώ η έκδοση για PC θα είναι διαθέσιμη στο Ubisoft Store και στο Epic Games Store αλλά όχι στην Steam. Η Ubisoft υπόσχεται να δημοσιεύσει το πρώτο trailer με δείγματα από την δράση του Assassin's Creed: Shadows μέσα στον Ιούνιο, οι φίλοι και φίλες πάντως του Αθηνόραμα Digital που θέλουν να παρακολουθήσουν το "κινηματογραφικό" trailer της επίσημης ανακοίνωσης, μπορούν να το κάνουν εδώ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ