Στα εθνικ μπαρ της πόλης το ρούμι συναντά το τακουάν

Τσίλι, λέμονγκρας, παπάγια, περουβιανή πατάτα, ρέβα, τακουάν, χτυπιούνται στα σέικερ, σε μία από τις πιο hot τάσεις της φετινής χρονιάς στις μπάρες. Ιδού μερικά από τα πιο εξωτικά spots για να μυηθούμε στo νέο trend.

Στα εθνικ μπαρ της πόλης το ρούμι συναντά το τακουάν

Tα τελευταία χρόνια στο ­τερέν της γαστρονομίας έχουν προστεθεί πολλοί δυνατοί παίκτες από την Ασία, το Μεξικό, το Περού, την Ταϊλάνδη και ακόμη πολλούς tropical προορισμούς. Τα μαγαζιά με έθνικ ταμπεραμέντο και φιλοσοφία ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, προσφέροντας μια πολιτισμική γεύση που δεν περιορίζεται πλέον στα πιάτα, αλλά διευρύνεται στα κοκτέιλ. Οι μπάρες έχουν γίνει πολύχρωμες και οι bartenders υιοθετούν τις πολυεθνικές γαστρονομικές κουλτούρες, πειράζοντας κλασικές συνταγές, όπως Negroni, Old fashioned, με πρωτότυπα έθνικ υλικά. Το αποτέλεσμα βγάζει κάτι φρέσκο κι ευνοεί το παιχνίδι του pairing.

Μεξικό παραδοσιακό και μοντέρνο

Στα εθνικ μπαρ της πόλης το ρούμι συναντά το τακουάν - εικόνα 1
«Dos Hermanos»

Μια πρώτη γεύση από την ανερχόμενη τάση πήραμε στις τεκιλερίες. Τα μεξικάνικα εστιατόρια ­πάντα έβαζαν δίπλα στα tacos και στα chimichangas μια δροσερή Margarita. Τώρα βέβαια αυτό γίνεται με πιο ευρηματικό τρόπο. Το «Dos Hermanos» έχει αυτήν τη στιγμή στον κατάλογό του όχι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ διαφορετικές Margaritas, από τις οποίες ξεχωρίζει η Golden, με πινελιές από Grand Marnier. Στο μενού του ακολουθούν τα μελετημένα signature, που δεν φλερτάρουν μόνο με την τεκίλα αλλά και με το ρούμι, το τζιν και τη βότκα.

Στα εθνικ μπαρ της πόλης το ρούμι συναντά το τακουάν - εικόνα 2
«Barro Negro»

Στο ζωηρό και παιχνιδιάρικο «Mamacita» στην Πλάκα η μπάρα είναι μικρή αλλά θαυματουργή, καθώς μας μυεί σε αυθεντικές μεξικάνικες συνήθειες, όπως είναι τα κοκτέιλ μπίρας spicy micheladas. Το «Barro Negro» αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στη μεξικάνικη παράδοση και στο σήμερα. Όλες οι συνταγές έχουν δουλευτεί με νέες τεχνικές, πάντα όμως με βάση την τεκίλα. Κομψά, ντελικάτα, ευχάριστα, δροσερά κοκτέιλ, μας κάνουν να ξανασκεφτούμε το παρεξηγημένο spirit και να το γνωρίσουμε από την αρχή σε φανταστικές μείξεις όπως το Tierra Verde και το Chango Tequilero.

Και ξαφνικά ήρθε το Nikkei...

Στα εθνικ μπαρ της πόλης το ρούμι συναντά το τακουάν - εικόνα 3
«Nikkei bar restaurant»

Η πιο trendy τάση της γαστρονομίας έχει μπει πολύ δυνατά και στο bartending. Η Μαίρη Ταλαιπώρου στο «Nikkei bar restaurant» ξεκίνησε πρώτη να μας συστήνει τη Nikkei πλευρά των κοκτέιλ με μια ιδιαίτερη συλλογή από pisco sour. Στον τελευταίο κατάλογο έχει αναβαθμίσει τις τεχνικές κι έχει χρησιμοποιήσει υλικά όπως η περουβιανή πατάτα και η ασιατική ρίζα τακουάν, στις παραλλαγές του Dry Martini και του Bloody Mary.

Πιο πρόσφατη εισαγωγή το «Huaca», με την υπογραφή του Άρη Χατζηαντωνίου, μας σερβίρει Margarita, Daiquiri και Old fashioned με επιρροές από την ιαπωνική και την περουβιανή κουζίνα.

Στον κόσμο του Zombie(land)

Στα εθνικ μπαρ της πόλης το ρούμι συναντά το τακουάν - εικόνα 4
«White Monkey»

Πολύ σημαντικό χαρτί της έθνικ ­κατηγορίας είναι οι tiki ή αλλιώς οι exotic μπάρες. Στην Αθήνα έχουμε εξαιρετικά και αυθεντικά δείγματα. Πρώτα απ’ όλα το «Tiki Athens», όπου ο Γιάννης Πέτρος Πετρής πειράζει με φρέσκα τροπικά υλικά κλασικές συνταγές, όπως τα Mai Tai, Zombie, Scorpion και Painkiller, και τις παντρεύει με κεφτεδάκια Honolulu και Hawaiian burgers.

Στα εθνικ μπαρ της πόλης το ρούμι συναντά το τακουάν - εικόνα 5
«Buba»

Ακολουθεί το «White Monkey» με τρελά σερβιρίσματα μέσα σε τοτέμ, καρύδες και ανανάδες must-taste συνταγών, όπως τα Voodoo Crusta, Fog Cutter και Piña Colada. Το «Buba» στην Κηφισιά, τέλος, ανακατεύει υλικά όπως το κάρδαμο, το λέμονγκρας, το τζίντζερ, το τσίλι και τον thai βασιλικό και δημιουργεί ξινά, γλυκά, αλμυρά και spicy Asian cocktails.


Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

White Monkey

Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι
  • Bars

Buba Bistrot Exotique

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Mamacita - Taquería y Coctelería

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα
  • Ethnic κουζίνες

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το Mataroa Happy είναι εδώ και φέρνει μαζί του το πιο χαρούμενο Spritz του καλοκαιριού

Tο Mataroa συστήνει το πρώτο απόσταγμα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ παγκοσμίως με έλαιο κάνναβης και εκχύλισμα νταμιάνας και δίνει ένα spritzάτο update.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Η bluegr Hotels & Resorts και το "Baba Au Rum" φέρνουν τα πιο εκλεκτά cocktails στις ακτές της Κρήτης

Αυτή η συνεργασία ενσαρκώνει την αρμονία της φύσης και της υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος επιστρέφει στο "Island"

Παρουσιάζει το esthete concept event του, στο club/restaurant της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο Arodes μαζί με τον Dyzen έρχονται στο "Bolivar"

Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες προσγειώνονται στο αθηναϊκό beach club για ένα μαγικό σουαρέ.

Δύο από τα Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου αναλαμβάνουν το "Avra" στο Great Sunday Club

Το "Alquímico" από την Καρταχένα και το "The Bar Ιn Front Οf Τhe Bar" από την Αθήνα θα αναδείξουν καινοτόμα ποτά φτιαγμένα με προϊόντα από τον κήπο του "Avra".

Η θρυλική εμπειρία cabaret dining της Ίμπιζας έρχεται στο "Lío Mykonos"

Ένας συνδυασμός εκλεκτών γεύσεων με έμφαση στη Μεσόγειο και ερμηνείες από καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα – τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες.

'Di Lien': To νέο μπαρ στη Στουρνάρη

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα ολοήμερη πρόταση, στα χαμηλά των Εξαρχείων.