Ένα… «Σποράκι» στο Παγκράτι

Με καλλιτεχνική αύρα, το νέο all day στέκι της οδού Αρχελάου είναι ό,τι πρέπει για τσάι, ελληνικά αποστάγματα και ζεστή μουσική από βινύλιο.

Ένα… «Σποράκι» στο Παγκράτι

Με καλλιτεχνική αύρα, το νέο all day στέκι της οδού Αρχελάου είναι ό,τι πρέπει για τσάι, ελληνικά αποστάγματα και ζεστή μουσική από βινύλιο.

Ένα… «Σποράκι» στο Παγκράτι - εικόνα 1

Στην οδό Αρχελάου στο Παγκράτι, η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται από νέες αφίξεις, διαφορετικές σε ύφος και υπηρεσίες, άνοιξε πριν από λίγες μέρες ένα ιδιαίτερο all day στέκι. Το «Σποράκι» έχει κάτι οικείο και άκρως αρτίστικο. Τα έπιπλά του, εντοπισμένα στα παλαιοπωλεία της πόλης, τοποθετήθηκαν ασύμμετρα στον χώρο δίνοντάς του μια σπιτική αίσθηση. Οι ζωγραφιές από κιμωλία στον τοίχο – μαυροπίνακα, οι αφίσες από κλασικές ταινίες του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου καθώς και οι χυτές του κουρτίνες δίνουν μια ιδέα για τις έντονες καλλιτεχνικές του ανησυχίες, τις οποίες και θα εκφράσει στο άμεσο μέλλον μέσα από θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας. Σε ύφος blues και ροκ (κλασικού αλλά και ελληνόφωνου), η μουσική προέρχεται κυρίως από δίσκους βινυλίου και ακούγεται με ευκρίνεια μέσα από τα χειροποίητα ηχεία.

Ένα… «Σποράκι» στο Παγκράτι - εικόνα 2

Στον κατάλογο του «Σποράκι» κυριαρχούν τα τσάγια και τα βότανα (περισσότερες από 60 επιλογές) τα οποία σερβίρονται με ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι και σπιτική μαρμελάδα. Όσο προχωρά η ώρα, ο καφές και τα αφεψήματα δίνουν τη σκυτάλη στο ποτό με τα ελληνικά αποστάγματα έχουν τον πρώτο λόγο. Τα κρασί είναι χύμα και προέρχεται από επιλεγμένα οινοποιεία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μπορεί κανείς να δοκιμάσει ρακή, τσίπουρο, μαστίχα ή ακόμα και ψημένη ρακή και φραγκοσυκόμελο από την Αμοργό. Για όσους πάλι αποφεύγουν το αλκοόλ, υπάρχουν δώδεκα επιλογές σε μη αλκοολούχα κοκτέιλ. Τέλος, για συνοδεία, μπορεί κανείς να παραγγείλει επιλεγμένα τυριά και αλαντικά από τη Δράμα, τη Νάξο, τη Λευκάδα, τη Νάουσα και τη Λάρισα.

Περισσότερες πληροφορίες

Sporaki seed rock irish pub

Αρχελάου 9-11, Παγκράτι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το Mataroa Happy είναι εδώ και φέρνει μαζί του το πιο χαρούμενο Spritz του καλοκαιριού

Tο Mataroa συστήνει το πρώτο απόσταγμα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ παγκοσμίως με έλαιο κάνναβης και εκχύλισμα νταμιάνας και δίνει ένα spritzάτο update.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Η bluegr Hotels & Resorts και το "Baba Au Rum" φέρνουν τα πιο εκλεκτά cocktails στις ακτές της Κρήτης

Αυτή η συνεργασία ενσαρκώνει την αρμονία της φύσης και της υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε επισκέπτη.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος επιστρέφει στο "Island"

Παρουσιάζει το esthete concept event του, στο club/restaurant της αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ο Arodes μαζί με τον Dyzen έρχονται στο "Bolivar"

Οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες προσγειώνονται στο αθηναϊκό beach club για ένα μαγικό σουαρέ.

Δύο από τα Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου αναλαμβάνουν το "Avra" στο Great Sunday Club

Το "Alquímico" από την Καρταχένα και το "The Bar Ιn Front Οf Τhe Bar" από την Αθήνα θα αναδείξουν καινοτόμα ποτά φτιαγμένα με προϊόντα από τον κήπο του "Avra".

Η θρυλική εμπειρία cabaret dining της Ίμπιζας έρχεται στο "Lío Mykonos"

Ένας συνδυασμός εκλεκτών γεύσεων με έμφαση στη Μεσόγειο και ερμηνείες από καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα – τραγουδιστές, χορευτές και ακροβάτες.

'Di Lien': To νέο μπαρ στη Στουρνάρη

Ακόμη μία ενδιαφέρουσα ολοήμερη πρόταση, στα χαμηλά των Εξαρχείων.