Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του «Jürgen».

Γιούργκεν Κλοπ

Εάν έχεις προλάβει τη Λίβερπουλ με παίκτες τύπου Ν'Γκογκ - Τζότζο Σέλβι και έχεις πονοκεφαλιάσει από τις αμέτρητες φορές που Χέντερσον έδινε πάσα στην άμυνα επί εποχών Μπρένταν Ρότζερς, τότε γνωρίζεις πολύ καλά την τεκτονική αλλαγή που έφερε στην κόκκινη ομάδα του Μέρσισαϊντ ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός προπονητής από το 2015 που ανέλαβε τη Λίβερπουλ μέχρι σήμερα, δεν κατάφερε μόνο να κατακτήσει τα πάντα, αλλά πρωτίστως άλλαξε ριζικά την κουλτούρα που την πλαισίωνε. Έκανε πράξη την υπόσχεση να μετατρέψει τους πάντες "από αμφισβιτίες σε πιστούς", όπως είχε πει χαρακτηριστικά, παίζοντας ανά μεγάλες περιόδους αψεγάδιαστο ποδόσφαιρο και στο ενδιάμεσο, συνείσφερε σε μερικές αλησμόνητες ποδοσφαιρικές βραδιές όπου το ανεπανάληπτο συνέβαινε ξανά και ξανά. Ομάδες όπως η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Μπαρτσελόνα, μεταξύ άλλων, γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αυτό.

Ωστόσο, αύριο (19/5) η ιστορία θα γράψει πως ο αγώνας του Κλοπ απέναντι στη Γουλβς θα είναι ο τελευταίος με εκείνον στο πάγκο της Λίβερπουλ. Ένα αντίο για το οποίο κανείς δεν είναι προετοιμασμένος, με την είδηση της αιφνίδιας αποχώρησής του να συγκρίνεται ιστορικά μονάχα με εκείνη του αμίμητου Μπιλ Σάνκλι τη δεκαετία του '70. Τόσο μεγάλο είναι το άντικτυπο του Γερμανού προπονητή και αντίστοιχο το συναισθηματικό κενό που αφήνει το τέλος της θητείας του.

Για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον αποχαιρετισμό, ει δυνατόν, προτείνουμε να παρακολουθήσετε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ "Jürgen" που είναι διαθέσιμο στο YouTube. Πρόκειται για μια παραγωγή του Anfield Wrap, ενός ποιοτικού ειδησεογραφικού δικτύου που ξεκίνησαν οπαδοί της Λίβερπουλ και πλέον περιλαμβάνει κάθε είδος διαδικτυακού περιεχομένου, από podcasts μέχρι απευθείας αντιδράσεις από τις κερκίδες σε κάθε αγώνα. Στο πέρας πέντε επεισοδίων, στο ντοκιμαντέρ μιλούν άνθρωποι που συνεργάστηκαν στενά με τον Κλοπ από την εποχή της Μάιντζ μέχρι σήμερα. Τη συνδρομή του κάνει ακόμα και ο Τζέιμς Μίλνερ, εκ των πιο τίμιων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα της Λίβερπουλ επί Κλοπ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα επεισόδια του "Jürgen" εδώ, προτού ο Κλοπ ακούσει για τελευταία φορά ως προπονητής της Λίβερπουλ το "You'll Never Walk Alone".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.