Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Πολύδροσο

Update: Προστέθηκε η επανέκδοση της ταινίας "Στην Παγίδα του Νόμου".

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Πολύδροσο

Ο The Boy σκηνοθετεί Βίκυ Καγιά – Σοφία Κόκκαλη. Σε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς, η διάσημη για την καριέρα της στο χώρο της μόδας και της τηλεόρασης Καγιά δίνει μια ώριμη και γεμάτη ζεστασιά ερμηνεία στο "Πολύδροσο", τη νέα ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy). Το έβδομο φιλμ του πολυπρισματικού δημιουργού, στο οποίο βλέπουμε επίσης τη σταθερή πρωταγωνίστριά του Σοφία Κόκκαλη, αποτελεί ένα γλυκό, τρυφερό και γεμάτο συναίσθημα παραμύθι για τη μνήμη, την απώλεια και την ενηλικίωση. Η υπόκωφη αφήγηση αφορά τη σχέση μιας μητέρας με την κόρη της και ψηλαφεί την ανάγκη της συμφιλίωσης με το παρελθόν και την αποδοχή του αναπόφευκτου τέλους. Χάρη στον οικείο ρομαντισμό του Βούλγαρη και την υπαινικτική ατμόσφαιρα, το "Πολύδροσο" μεταμορφώνεται σε καταφύγιο αναμνήσεων για κάθε θεατή.

Η Άκρη του Νήματος

Βενσάν Κασέλ και Σάμιουελ Τζάκσον σε αστυνομικό θρίλερ. Ένας αστυνομικός ντετέκτιβ στο Σικάγο μαθαίνει πως εντοπίστηκε στη Σκωτία ένας κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος συνδέεται με μια παλαιότερη υπόθεση που τον είχε διαλύσει. Αποφασίζει τότε να ταξιδέψει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έτσι ώστε να συλλάβει τον ένοχο και να βάλει ένα τέλος σε μια ιστορία που δεν έπαψε να τον πληγώνει.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Νεονουάρ αγωνιώδες δράμα με τον Σον Πεν. Ένας νεοσύλλεκτος διασώστης μοιράζει τις μέρες του μεταξύ της αδρεναλίνης που προσφέρει η νυχτερινή βάρδια σε ασθενοφόρο του Μπρούκλιν και τις ώρες μελέτης σε ένα φτωχικό διαμέρισμα της Τσαϊνατάουν, στην προσπάθειά του να μπει στην ιατρική. Συμπαραστάτης του ένας έμπειρος συνάδελφος, ο οποίος πρόκειται να του δείξει το χάος και το δέος του επαγγέλματος που κινείται ανάμεσα στον τρόμο και το σπαραγμό. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Τάι Σέρινταν και Σον Πεν, ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ζαν-Στεφάν Σοβέρ ("Προσευχήσουν Πριν Πεθάνεις").

Boy Kills World

Ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ ζητάει εκδίκηση. Ο Μπόι είναι ένα κωφάλαλο αγόρι που έχει μονάχα ένα πράγμα στο μυαλό του: να εξουδετερώσει τη μητριάρχισσα που δολοφόνησε τους γονείς του. Για να τα καταφέρει, έχει στο πλευρό του ένα μυστηριώδη σαμάνο και την εσωτερική φωνή του, δυνάμεις που τον βοηθούν να μετατραπεί σε φονική μηχανή ώστε να σκορπίσει το θάνατο.

Οι Βασιλιάδες του Κόσμου

Κολομβιανό arthouse κάτοχος του μεγάλου βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Ένας φτωχός έφηβος λαμβάνει από την κυβέρνηση το πολυπόθητο πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό δικαίωμά του στη γη των προγόνων του, η οποία στο παρελθόν είχε κλαπεί από παραστρατιωτικές οργανώσεις. Τότε, υλοποιεί το μεγάλο του όνειρο και μαζί με πέντε φίλους που θεωρεί οικογένεια, καθώς μεγαλώνουν ψάχνοντας παρέα παλιοσίδερα στο δρόμο, φτιάχνει ένα σπιτικό. Όλοι τους, έτσι, εκκινούν ένα ταξίδι ζωής με φόντο τα καταπράσινα δάση και μια βίαιη πυκνή ομίχλη που κρύβει τα πάντα. Η επίσημη πρόταση της Κολομβίας στα φετινά Όσκαρ.

Κλείδωσες; Οι Άγνωστοι

Horror στο δάσος. Ένα άτυχο νεαρό ζευγάρι αναγκάζεται να διανυκτερεύσει σε μια απομακρυσμένη καμπίνα, όταν το αυτοκίνητό τους χαλάει απροσδόκητα. Η νύχτα, ωστόσο, αρχίζει να παίρνει απειλητικές διαστάσεις τη στιγμή που τρεις άγνωστοι μασκοφόροι με άγνωστα κίνητρα τους περικυκλώνουν.

Λώξη

Ντοκιμαντέρ για την πρώτη Ελληνίδα επαγγελματία ηθοποιό με σύνδρομο Down. Η Λωξάνδρα καλείται να συμμετάσχει στη νέα παραγωγή στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η μητέρα της αποφασίζει να δεχτεί την πρόσκληση, θεωρώντας ότι είναι για το καλό της κόρης της. Η Λωξάνδρα θα παλέψει σκληρά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας. Θα τα καταφέρει;

Blessing in Disguise

Υπαρξιακό δράμα του Κώστα Μαζάνη. Καθώς η Μελίνα ξεκινά το ταξίδι της για την ανακάλυψη του εαυτού της, έλκεται από την ακατέργαστη, αφιλτράριστη ομορφιά του φυσικού κόσμου, όπου το γυμνό σώμα γίνεται μεταφορά της αυθεντικότητας και της απελευθέρωσης.

Αναζητώντας τον Ροδάκη

Ταινία τεκμηρίωσης – οδοιπορικό του Κερέμ Σογιουλμάζ. Καθώς ένας ελληνικός τάφος άγνωστης προέλευσης ανακαλύπτεται κάτω από τα δάπεδα σε ένα παλιό χωριό στην Τουρκία, αποκαλύπτεται μια σχεδόν ξεχασμένη ιστορία από τη δημιουργία της χώρας· η εξαναγκαστική ανταλλαγή πληθυσμών το 1923.

Στην Παγίδα του Νόμου

Στην τρίτη ταινία του Τζιμ Τζάρμους πρωταγωνιστεί η παρέα των Τομ Γουέιτς, Τζον Λούρι και Ρομπέρτο Μπενίνι, η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από τα δίχτυα του νόμου και τη μοίρα της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.