Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Χρειαζόμαστε πραγματικά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε σειρά;

Μια ανακοίνωση που φέρνει κύματα ενθουσιασμού έκανε σήμερα η Warner Bros., η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως το στούντιο έχει στα σκαριά νέες ταινίες του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Όχι μόνο αυτό, αλλά την επίβλεψη των δύο παραγωγών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο στάδιο της γραφής έχει ο ίδιος ο Πίτερ Τζάκσον, μαζί με τους σταθερούς συνεργάτες του Φραν Γουολς και Φιλίπα Μπόγιενς. Προς ώρας, η πρώτη ταινία έχει τίτλο εργασίας "Lord of the Rings: The Hunt for Gollum" με τη σκηνοθεσία να κρατά ο Άντι Σέρκις, ο οποίος ως γνωστόν είχε ενσαρκώσει τον Γκόλουμ στην πρωτότυπη τριλογία. Η προβλεπόμενη χρονιά κυκλοφορίας είναι το 2026.

Για την εμπλοκή τους στο πρότζεκτ, οι Τζάκσον, Γουολς και Μπόγιενς δήλωσαν: "Είναι τιμή και προνόμιο να επιστρέφουμε στη Μέση Γη, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που συμβαίνει με τον καλό φίλο και συνεργάτη μας Άντι Σέρκις, ο οποίος έχει αφήσει μερικές εκκρεμότητες με εκείνον τον αλητάκο τον Γκόλουμ! Ως διαχρονικοί θαυμαστές της ατελείωτης μυθολογίας του Καθηγητή Τόλκιεν, είμαστε περήφανοι που δουλεύεουμε σε μια ακόμα επκή περιπέτεια με τους παραγωγούς Μάικ Ντε Λούκα, Παμ Άμπντι και όλη την ομάδα της Warner Bros.". Από τη μεριά του, ο Σέρκις πρόσθεσε: "Ναι, πολύτιμό μου! Έφτασε η ώρα για ένα ακόμα ταξίδι στο άγνωστο με τους αγαπημένους φίλους μου και ασύγκριτους υπερασπιστές της Μέσης Γης, τον Πίτερ, τον Φραν και τη Φιλίπα. Με τους Μάικ και Πάμ, καθώς επίσης την ομάδα της Warner Bros. στο πλευρό μας, όλα δείχνουν πραγματικά πεντανόστιμα...".

Το franchise που ξεκίνησε ο Τζάκσον πριν από 22 χρόνια, βασισμένο στο φαντασμαγορικό λογοτεχνικό κόσμο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, θεωρήθηκε στην εποχή του ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα πρότζεκτ στην ιστορία του σινεμά έχοντας προϋπολογισμό 281 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα η τριλογία, εκτός του ότι έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην ποπ κουλτούρα, αγγίζει τα 3 δις δολ. σε εισπράξεις παγκοσμίως και συγκεντρώνει συνολικά 17 βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων εκείνο της καλύτερης ταινίας για την "Επιστροφή του Βασιλιά".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ξεριζωμένοι" στην Ταινιοθήκη: Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη φωτίζει τις τραυματικές εμπειρίες παιδιών ανά το κόσμο

Για την ταινία, που περιγράφει επτά ιστορίες ξεριζωμών, θα μιλήσουν οι καθηγήτριες Gonda Van Steen, Αννα Λυδάκη και η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου στη σωστή σειρά

Με αφορμή την πρεμιέρα των "Ιστοριών Καλοσύνης" ανατρέχουμε στη φιλμογραφία του κορυφαίου εν ενεργεία Έλληνα σκηνοθέτη.

Ιστορίες Καλοσύνης

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στον παλιό, απόλυτα weird εαυτό του. Εσωστρεφής και ψυχρά αποστασιοποιημένος, καταφέρνει να περιγράψει ίσως λίγο φλύαρα, αλλά ευρηματικά κι απολαυστικά μια ανησυχητικά παράλογη πραγματικότητα.

Furiosa: A Mad Max Saga

Απολύτως ικανοποιητικό σε επίπεδο ανελέητης δράσης και ακαταμάχητου dieselpunk θεμάτος, λιγότερο χορταστικό όμως ως αφήγηση, το πρίκουελ αποτελεί μια διογκωμένη αν και τίμια προσθήκη σε ένα franchise που παραμένει αξιόπιστο.

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.