Follow us

H Ρετσίνα με τα μάτια των επιστημόνων

Το 1ο διεπιστημονικό συμπόσιο με θέμα τη ρετσίνα διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου Κεχρής στη Θεσσαλονίκη.

H Ρετσίνα με τα μάτια των επιστημόνων

Διεπιστημονικό συμπόσιο με τίτλο: "Ρετσίνα, η διαχρονική ιστορία της ρητίνης στην οινοποιητική τεχνική" διοργανώνει το οινοποιείο Κεχρής το Σάββατο 19 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, η οποία εντάσσεται στη σειρά Οίνον Ιστορώ, για πρώτη φορά, ερευνητές από διαφορετικά επιστημονικά πεδία θα εξετάσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του παραδοσιακού μας κρασιού, μέσα από έναν διάλογο που θα τιμήσει με την παρουσία της η κ. Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η σημαντική κυρία του ελληνικού οίνου.

Η συμμετοχή στο συμπόσιο είναι ελεύθερη κατόπιν εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.retsinawine.gr

ΚΕΧΡΗΣ, Ολύμπου 33, Καλοχώρι, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 751283, www.kechris.gr

Επίσης...

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Περισσότερα από

Κρασί

Κρασί και BBQ: συνδυασμός φωτιά

Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!

Τα οινικά αστέρια των Χρυσών Σκούφων 2022

Tο Κτήμα Γεροβασιλείου έφερε αρωματική και γευστική φινέτσα στο dinner de gala, με τις πιο εκλεκτές ετικέτες του να συμπληρώνουν τις σπουδαίες γεύσεις της μοναδικής βραδιάς.

Πάστα και κρασί: μια σχέση αγάπης

Από τη μακαρονάδα «της στιγμής» στο σπίτι, ως τις «γευστικές-creatίοns» των καλών ιταλικών εστιατορίων, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή, την ιδέα της πάστα. Και τι καλύτερο, τι πιο γαργαλιστικό για να την συνοδεύσει, από ένα καλό μπουκάλι κρασί; Ιδίως αν είναι, βέβαια, το σωστό μπουκάλι κρασί.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Το Peloponnese Wine Festival δηλώνει παρουσία στις 21/2

Το οινικό event, που συγκεντρώνει εκατοντάδες οινόφιλους, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου…

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.