Δείτε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας του Disney+ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Η ταινία «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» έρχεται αποκλειστικά στην πλατφόρμα τον Ιούνιο.

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και το ταξίδι της οικογένειάς του από τη Νιγηρία στην Ελλάδα και έπειτα στην Αμερική, η ταινία "Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο" ("Rise") κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 24 Ιουνίου, δέκα μέρες μετά το λανσάρισμα της πλατφόρμα και στη χώρα μας

Γυρισμένη στην Αθήνα, η ταινία επικεντρώνεται στην ασύλληπτη πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο προς την κορυφή, παράλληλα με την ιστορία των αδελφών του, Θανάση και Κώστα, καθώς οι τρεις τους έγραψαν μπασκετική ιστορία ως η πρώτη τριάδα αδελφών που κατέκτησαν πρωτάθλημα NBA. 

Στην ταινία "Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο" πρωταγωνιστούν οι Dayo Okeniyi, Yetide Badaki, Manish Dayal, Taylor Nichols, Ral Agada, Uche Agada, ενώ από τους Έλληνες ηθοποιούς στο τρέιλερ διακρίνουμε τον Χρήστο Λούλη. Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Akin Omotoso ("Vaya"), με το σενάριο του Arash Amel ("Ο Δικός της Πόλεμος") και σε παραγωγή του Bernie Goldmann ("300"). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Douglas S. Jones αποτέλεσαν executive producers της ταινίας.

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο

Η υπόθεση της ταινίας σύμφωνα με το Disney+

Μετά τη μετανάστευσή τους από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, ο Τσαρλς και η Βέρα Αντετοκούνμπο (Dayo Okeniyi και Yetide Badaki, αντίστοιχα) πάλεψαν για να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα πέντε παιδιά τους, ενώ ζούσαν καθημερινά υπό την απειλή της απέλασης. Με τον μεγαλύτερο γιο τους να ζει ακόμα στη Νιγηρία σε συγγενείς, το ζευγάρι ήθελε απεγνωσμένα να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά οι προσπάθειές τους υπονομεύονταν από ένα σύστημα που τους εμπόδιζε σε κάθε βήμα.

Όταν δεν πουλούσαν αντικείμενα σε τουρίστες στους δρόμους της Αθήνας με την υπόλοιπη οικογένεια, τα αδέλφια Γιάννης (Uche Agada) και Θανάσης (Ral Agada) έπαιζαν μπάσκετ με μια τοπική ομάδα νέων. Αν και άργησαν να ξεκινήσουν το άθλημα, ανακάλυψαν τις μοναδικές τους ικανότητες στο γήπεδο και δούλεψαν σκληρά για να γίνουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, μαζί με τον αδελφό τους, Κώστα (Jaden Osimuwa). Με τη βοήθεια ενός ατζέντη, ο Γιάννης μπήκε στο ΝΒΑ Draft το 2013, σε μια απίθανη προοπτική, που θα άλλαζε όχι μόνο τη ζωή του αλλά τη ζωή ολόκληρης της οικογένειάς του. Τη σεζόν 2020-2021 ο Γιάννης και ο Θανάσης συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι Milwaukee Bucks να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, ενώ ο Κώστας έπαιξε για τους πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν, Los Angeles Lakers.

Δείτε το τρέιλερ και τις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας 

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο

Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.