Κρακοβία

Ο μύθος λέει ότι στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού που θα ισοπέδωνε την πόλη έκοψαν την τελευταία στιγμή κάποιοι ακόμη άγνωστοι ήρωες. Με το κέντρο της να απλώνεται γύρω από τα παλιό τείχος, η κεντρική πλατεία με την αγορά είναι μια εικόνα που δύσκολα ξεχνιέται όσος καιρός κι αν περάσει...

Κρακοβία

Ο μύθος λέει ότι στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού που θα ισοπέδωνε την πόλη έκοψαν την τελευταία στιγμή κάποιοι ακόμη άγνωστοι ήρωες. Με το κέντρο της να απλώνεται γύρω από τα παλιό τείχος, η κεντρική πλατεία με την αγορά είναι μια εικόνα που δύσκολα ξεχνιέται όσος καιρός κι αν περάσει...

Κρακοβία - εικόνα 1

Ο τουριστικός οδηγός μάς πληροφορεί ότι είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης. Εμείς καθόμαστε στα... τραπεζάκια έξω μια ηλιόλουστη ημέρα για καφέ και παρατηρούμε τόσο τους ντόπιους και τους τουρίστες. Όταν νυχτώσει, η πόλη φοράει τα... Star-ακια της και το πάρτι ξεκινάει στα μπαρ του κέντρου, συνοδεία άφθονης ντόπιας μπίρας Zywiec και Warκa Strong. Προτείνουμε το πολυεπίπεδο «Pauza» (www.pauza.pl) και το «Alchemia» (www.alchemia.com.pl) για την ατμόσφαιρα και την αισθητική του χώρου.

Επόμενη –και αρκετά πρωινή– αποστολή η ιστορική εκδρομή λίγο έξω από την Κρακοβία, στο διαβόητο Άουσβιτς και το ορυχείο-μουσείο αλατιού Wieliczka. Επιστρέφοντας στο κέντρο πεινασμένοι, επιλέγουμε την εβραϊκή γειτονιά και το «Polskie Smaki» (www.polskie-smaki.pl) για παραδοσιακό bigos, ενώ στους χορτοφάγους συνιστούμε το «Cafe Mlynek» (www.cafemlynek.pl). Την τελευταία ημέρα αποφασίσαμε να απολαύσουμε ένα λιτό –αλά ΔΝΤ!– γεύμα, ήτοι μια τεραστίων διαστάσεων μπαγκέτα, ονόματι zapiekanka, την οποία βρίσκουμε παντού, και το ξακουστό λουκάνικο στην after καντίνα στην Ulica Grzegorzecka.

Tips

Τα ξενοδοχεία δεν είχαν να μας που πολλά -εκτός από τα πεντάστερα, στα οποία δεν είχαμε και πολλά να δώσουμε-, οπότε προτιμήσαμε τα hostels, με το "Goodbye Lenin" να μας πηγαίνει 20 χρόνια πίσω (www.goodbyelenin.pl) και το Wera Guesthouse (Sw.Krzyza 3/1) να αποτελεί μία οικονομικά τίμια πρόταση που μας έκανε να νιώθουμε σας στο σπίτι μας.

Βαγγέλης Μονογυιός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.