Check in Κροατία

Αν υπήρχε τουριστικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός για το καλοκαίρι, θα ήταν στα φαβορί. O Δημήτρης Βγενής-Φαλλιέρος επιλέγει τέσσερα ξενοδοχεία διαφορετικού στιλ που το δικαιολογούν απόλυτα!

Check in Κροατία

Αν υπήρχε τουριστικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός για το καλοκαίρι, θα ήταν στα φαβορί. O Δημήτρης Βγενής-Φαλλιέρος επιλέγει τέσσερα ξενοδοχεία διαφορετικού στιλ που το δικαιολογούν απόλυτα!

Luxury

Check in Κροατία - εικόνα 1

Le Meridien Lav Τοποθεσία: Στην Podstrana του ιστορικού Split - σκέψου δαλματικές ακτές, και παραθαλάσσιο θέρετρο απ' όπου φεύγουν τα καραβάκια για τα νησιά. Ατμόσφαιρα: Meridien - χωρίς σχόλια. Φυγή σ' έναν κόσμο απαλών γραμμών κι ανάλαφρη πολυτέλεια σε hip τόνους. Ποιοι πάνε: Όσοι τα θέλουν όλα στο πιάτο -θάλασσα, spa, σκι, τένις- αλλά και οι σκαφάτοι (έχει μαρίνα που χωράει 60 γιοτ). Δωμάτια: Απαλά υφάσματα, chic pinstripe αισθητική, καλός εξοπλισμός κι ωραία θέα στα μεγαλύτερα ίσως δωμάτια της περιοχής. Εστιατόρια: Casual το "7 Pals Bar & Grill" με health και spa μενού πάνω στην παραλία. Πιο comme il faut το "Spalatum". Highlights: Τα 800 μ. ιδιωτικής παραλίας, οι κήποι (φιλοτεχνημένοι από τον βραβευμένο Jim Nicolay) και η θέα στα γύρω νησιά. Info

+385(0)21500500, www.starwoodhotels.com/lemeridien. Από € 175

Design

Check in Κροατία - εικόνα 2

Riva, Hvar Yacht Harbour Hotel Τοποθεσία: Προνομιακό πόστο στο Χβάρ, για ένα ξενοδοχείο-σήμα κατατεθέν του νησιού! Ατμόσφαιρα: Lounge έπιπλα, κοκτέιλ κι ο ήλιος να δύει σ' ένα κυβιστικό περιβάλλον μπροστά στην προκυμαία. Ποιοι πάνε: Όσοι λατρεύουν το design - κυρίως όταν αυτό συνδυάζεται με καλοκαιρινή dolce vita. Δωμάτια: Η Μπριζίτ Μπαρντό κι άλλες σέξι περσόνες στο κεφαλάρι φλερτάρουν με το κόκκινο σε 54 uplifting δωμάτια. Εστιατόρια: Φρέσκα και ντόπια προϊόντα συνδυάζονται στα μεσογειακά πιάτα του "Roots". Highlights: Το πρώτο και μοναδικό κροατικό μέλος των Small Luxury Hotels of the World. Info

+385(0)21750100, www.slh.com/rivahotel. Από € 147

Spa

Check in Κροατία - εικόνα 3

Dubrovnik Palace Τοποθεσία: Λίγο έξω από την Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ, που θεωρείται το μαργαριτάρι της Αδριατικής. Ατμόσφαιρα: Το μέρος αποπνέει "αναζωογόνηση". Γύρω γύρω δέντρα, πισίνες και μπροστά η θάλασσα. Ποιοι πάνε: Όσοι θέλουν να κακομάθουν λίγο περισσότερο τον εαυτό τους με δόσεις καλού spa. Δωμάτια: Όλα έχουν μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Διακόσμηση σε γήινους τόνους και στιλάτο σκηνικό. Εστιατόρια: Πάρτε μια γεύση: καρπάτσιο τόνου με βασιλικό και σορμπέ σαμπάνιας. Ηighlights: Έχει τη φήμη του καλύτερου και μεγαλύτερου spa στην Κροατία - και την επιβεβαιώνει με βραβείο Croatia's Leading Spa Resort. Info

+385(0)20430287, www.dubrovnikpalace.hr. Από € 234

Budget

Check in Κροατία - εικόνα 4

Astoria Τοποθεσία: Λένε ότι η Istria είναι η νέα Τοσκάνη. Εκεί βρίσκεται το "Astoria Design", στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Opatija. Ατμόσφαιρα: Elegant απλότητα, σ' ένα φωτεινό κι εξωστρεφές ξενοδοχείο με βεράντα με ωραία θέα. Ποιοι πάνε: Θα συναντηθείτε με στιλάτους, όμορφους νέους - τους τραβάει σαν μαγνήτης η Opatija. Δωμάτια: Μοντέρνο, αφαιρετικό ύφος σ' ένα ευχάριστο σύνολο. Διαλέξτε ένα με θέα θάλασσα. Εστιατόρια: Ένα εστιατόριο με highlights τα πιάτα με μαύρη τρούφα, που είναι και η ντόπια παραγωγή της περιοχής. Highlights: Η low cost φιλοσοφία του και το γυάλινο μπαρ στο λόμπι. Η περαντζάδα στη θάλασσα μπροστά στα πόδια σας. Info

+385(0)51706350, www.hotel-astoria.hr/en/home. Από € 90

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/05/2024

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.