Camping στο Αιγαίο

Το camping φέτος είναι πιο δημοφιλές από ποτέ αν κρίνουμε κι από τα e-mail σας στο athinoramatravel.gr. Επιλέγουμε τέσσερα από τα καλύτερα σε δημοφιλή κυκλαδονήσια και σας δίνουμε το απαραίτητο know how για χαλαρές και budget friendly διακοπές.

Camping στο Αιγαίο

Το camping φέτος είναι πιο δημοφιλές από ποτέ αν κρίνουμε κι από τα e-mail σας στο athinoramatravel.gr. Επιλέγουμε τέσσερα από τα καλύτερα σε δημοφιλή κυκλαδονήσια και σας δίνουμε το απαραίτητο know how για χαλαρές και budget friendly διακοπές.

Cult Αντίπαρος

Camping στο Αιγαίο - εικόνα 1

Στήνουμε σκηνή στο μοναδικό, αλλά μεγάλο camping του νησιού, που μυρίζει… παλιό ροκ! Cult κατάσταση, χωρίς όμως να λείπουν οι παροχές και η πλούσια σκιά κάτω από τα δέντρα. Από φέτος, μάλιστα, θα έχουν και δωρεάν WiFi έξω από τη ρεσεψιόν. Για περισσότερη ιδιωτικότητα, στήστε το αντίσκηνό σας στα ειδικά φτιαγμένα καλυβάκια από καλάμι (2284061221, www.camping-antiparos.gr. € 6 το άτομο και € 4 η σκηνή).

Βασικές διαδρομές Το πρωί κάνουμε βουτιές μπροστά στο camping, στον Μικρό και τον Μεγάλο Σωρό ή πιο πριβέ στη Φανερωμένη (αν το όχημα αντέχει χωματόδρομο). Νοικιάζουμε καγιάκ για κουπιές στις κοντινές σπηλιές ή περνάμε με σκάφος στο νησάκι Δεσποτικό με τα τιρκουάζ νερά. Με το ηλιοβασίλεμα κολυμπάμε στον Σιφνέικο Γιαλό. Και μετά; Αφού τσακίσουμε φρέσκο ψαράκι στον «Καπετάν Πιπίνο» στον Άγιο Γεώργιο, μεζέδες στο «Τσιπουράδικο» στο λιμάνι ή στην πάμφθηνη ταβέρνα του «Ντάμη» στη Χώρα, σουλατσάρουμε στον κεντρικό πεζόδρομο ως την πλατεία. Δοκιμάζουμε το παγωτό της Βίκυς στο «Ναυάγιο» και χαλαρώνουμε με ωραίες μουσικές στο ροκάδικο «Remember» και το τζαζοφάνκ «Yam».

Νεανική Αστυπάλαια

Camping στο Αιγαίο - εικόνα 2

Στήνουμε σκηνή στο μικρό, παρεϊστικο και πεντακάθαρο camping, το οποίο απέχει δυόμισι χιλιόμετρα από τον Γιαλό και τη Χώρα. OK, η παρα­λία του και η θέα στην… καμινάδα της ΔΕΗ δεν μας εξιτάρουν, αλλά μ’ ένα μηχανάκι η κατάσταση βολεύεται εύκολα. Τα απογεύματα σε βλέπουμε αραχτό με ουζάκι στους μεγάλους πάγκους στο μπαράκι: και μόνος σου να ’χεις έρθει στο νησί, εδώ σίγουρα θα βρεις παρέα. Μόνο φρόντισε να έχεις κάνει κράτηση από πριν για να πετύχεις καμιά καβάντζα για σκιά (2243061900, € 7 το άτομο και € 2 η σκηνή).

Βασικές διαδρομές Επιβάλεται ο περίπατος στο ενετικό Κάστρο αργά το απόγευμα, με τελικό προορισμό το cafe «Αρχιπέλαγος», για να αγναντέψεις την κούκλα Χώρα. Όπως και οι βουτιές με μάσκα στα τιρκουάζ νερά της νησίδας Κουνούπα, στις Βάτσες και φυσικά στα Καμινάκια για να συνεχίσεις μετά με σκορπίνα-ψαρόσουπα «Στη Λίντα». Πολυ καλή είναι η ψαροταβέρνα «Αστρόπελος» στο Λιβάδι για γαριδάκι στο τηγάνι και αχνιστές καλόγνωμες, το βράδυ, με θέα στο φωτισμένο Κάστρο. Και για όσους θέλουν ψαγμένο shopping, στάση στο sui generis παλαιοπωλείο του Βαϊκούση.

Αμοργός New entry

Camping στο Αιγαίο - εικόνα 3

Στήνουμε σκηνή στο «Camping Kastanis», το πιο καινούργιο από τα τρία του νησιού. Βρίσκεται σε πλαγιά, ένα χιλιόμετρο από τα Κατάπολα, στο δρόμο προς τη Χώρα. Δια­θέτει όλα τα απαραίτητα (πλυντήρια, κουζίνα αλλά και bangalows) κι απλώνεται σε σκιερές αναβαθμίδες που αγναντεύουν τον κάμπο και τη θάλασσα (2285071277, www.kastanis.com.gr. € 5,30 το άτομο και € 3,50 η σκηνή).

Βασικές διαδρομές Τα παλιά καλντερίμια που συνδέουν τα χωριά αξίζουν τον κόπο του περπατήματος. Για να δροσιστούμε, βουτάμε στις πλάκες της Αγία­ς Άννας, στην παραλία του Μούρου, στον Λεβρωσό, τον Άγιο Παύλο και στο Μαλτέζι. Τα βράδια μάς βρίσκουν στη Χώρα για φαγητό στο «Λιοτρίβι» και το «Τσαγκαράδικο», για γλυκά στο «Καλλιστώ» και μετά πίνουμε ρακές συνοδεία τζουρά στο «Καθοδόν» και κοκτέιλ στο «Γιασεμί» ή στην Αιγιάλη στο εναλλακτικό κλαμπ «Q».

Σέριφος, σταθερή αξία

Camping στο Αιγαίο - εικόνα 4

Στήνουμε σκηνή κλασικά στο «Coralli», στα Λιβαδάκια, ένα από τα καλύτερα και πιο οργανωμένα campings του Αιγαίου. Μπροστά στη θάλασσα, με πολύ πράσινο για σκιά, πισίνα και μπαράκι για τη φάση της παρέας και όλα τα χρηστικά κομφόρ, όπως κοινόχρηστα μαγειρεία, πλυντήρια-στεγνωτήρια, θυρίδες ασφαλείας και Internet area (2281051500, www.coralli.gr. Διαμονή: € 7 το άτομο και € 6 η σκηνή).

Βασικές διαδρομές Με 72 παραλίες δεν θα ξέρεις πού να πρωτοκολυμπήσεις. Αξίζει ν’ ανακαλύψεις την Ψιλή Άμμο, τον Άγιο Σώστη, τον Κουταλά, το Καλό Αμπέλι, το Γάνεμα, τη Βαγιά, τον Αϊ-Γιάννη, τη Συκαμιά, τον Πλατύ Γιαλό. Για φαγητό πιάνουμε τραπέζι για ψάρι στον «Τάκη» στο Λιβάδι και μόλις πέσει ο ήλιος βγαίνουμε στη Χώρα για καφεδάκι στην Πλατεία Δημαρχείου. Κι αν θέλουμε αγνάντι, πάμε στα λείψανα του βενετσιάνικου κάστρου, στην κορυφή του λόφου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.