Κύπρος

Πέντε διευθύνσεις στη Λευκωσία γεμάτες χρώμα, που θα σας κάνουν να δείτε την Κύπρο με άλλα μάτια. Πάρτε ένα παγωτό τριαντάφυλλο στο χέρι κι ας αρχίσουμε τη βόλτα…

Κύπρος

Πέντε διευθύνσεις στη Λευκωσία γεμάτες χρώμα, που θα σας κάνουν να δείτε την Κύπρο με άλλα μάτια. Πάρτε ένα παγωτό τριαντάφυλλο στο χέρι κι ας αρχίσουμε τη βόλτα…

Κύπρος - εικόνα 1
Παλιά πόλη Λευκωσίας

Το Χαμάμ Ομεριέ με το μεγάλο θόλο και τους χαρακτηριστικούς πέτρινους τοίχους στο χρώμα της ώχρας αποτελεί σήμα κατατεθέν στην παλιά πόλη της Λευκωσίας. Πριν από λίγα χρόνια αποκαταστάθηκε κτιριακά και σήμερα λειτουργεί και πάλι ως χαμάμ. Ακόμη κι αν δεν θέλετε να κάνετε θερμά λουτρά, περάστε από εδώ για να πιείτε ένα τσάι στον οντά της εισόδου. Πλ. Τυλληρίας 8, +35722460570. Το «Αιγαίον» είναι μία από τις παλιότερες ταβέρνες της Λευκωσίας και μέχρι σήμερα αποτελεί σταθερό meeting point – για όλους όμως: από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τα φρικιά. Στεγάζεται σ’ ένα όμορφο, παλιό σπίτι με εσωτερική αυλή και μπαλκόνια που βλέπουν σ’ αυτή. Σε μία από τις αίθουσές του λειτουργεί και βιβλιοπωλείο. Ωραίο κυπριακό φαγητό, όχι πολύ φτηνό, αλλά εγγυημένο. Έκτορος 40, +35722433297. Η Καλλιπόλεως είναι ο δρόμος που περνάει μπροστά από το πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και είναι γεμάτη φοιτητικά μπαράκια, στέκια για να παίξεις τάβλι, να διαβάσεις την εφημερίδα σου, να κόψεις κίνηση… Ο δρόμος τελειώνει πάνω στο παντοπωλείο του Αγίου Αντωνίου, όπου μπορείς να βρεις χαλούμι από οικοτεχνίες, ντόπια λουκάνικα και παστουρμάδες. Ο πιο κεντρικός πεζόδρομος στην αγορά είναι η οδός Λήδρας, στο κέντρο της πόλης, και ξεκινάει από την Πλατεία Ελευθερίας. Στο τέρμα, λοιπόν, της Λήδρας και αφού θα έχετε περάσει αναρίθμητα καταστήματα, στα αριστερά θα βρείτε τον «Ηράκλη», παραδοσιακό παγωτατζίδικο για παγωτό τριαντάφυλλο όλο άρωμα.

Στο τέρμα δε της οδού Λήδρας, στα δεξιά σας, αναζητήστε τη στοά με το παλιό, κουλτουριάρικο καφενείο «Καλά Καθούμενα».

Διαμονή Εξυπακούεται ότι η Κύπρος έχει ατελείωτη ποικιλία σε ξενοδοχεία. Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει στο επίσημο site του ΚΟΤ (www.visitcyprus.com). Πάντως, σημειώστε δύο από τα πιο κεντρικά στη Λευκωσία, δίπλα στην Πλατεία Ελευθερίας: το «Holiday Inn», τετράστερο και ανακαινισμένο το 2004 (+35722712712, www.holidayinn.com) και το μικρό, αξιοπρεπές και οικονομικό «Classic» (+35722664006).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.