Αλόννησος

Το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων και κάπως παραγκωνισμένη ακτοπλοϊκά. Έχει όμως να προσφέρει ζεστασιά, απλότητα και φιλοξενία, πέρα από την ομορφιά και τη γαλήνη του φυσικού της περιβάλλοντος.

Αλόννησος

Το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων και κάπως παραγκωνισμένη ακτοπλοϊκά. Έχει όμως να προσφέρει ζεστασιά, απλότητα και φιλοξενία, πέρα από την ομορφιά και τη γαλήνη του φυσικού της περιβάλλοντος. Έτσι έχει γίνει πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού με οικολογικό προσανατολισμό.

Το Πατητήρι, το λιμάνι της Αλοννήσου, είναι πολύβουο και πολύχρωμο, αλλά με άναρχη αρχιτεκτονική. Εδώ βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και αρκετές ταβέρνες, καφενεία και μπαράκια. Ο Μεγάλος Μουρτιάς, το Βότση, ο Ρσούμ Γιαλός, ο Λεφτός Γιαλός, η Στενή Βάλα, τα Καλαμάκια και ο Αϊ-Δημήτρης είναι μικροί ψαράδικοι οικισμοί με όμορφες παραλίες και συμπαθέστατες ψαροταβέρνες. Η Χώρα, ο παλιός οικισμός της Αλοννήσου, χτισμένη σε στρατηγικό σημείο με εξαίσια θέα από ψηλά, διατηρεί την παραδοσιακή φυσιογνωμία των σπιτιών και των στενών πλακόστρωτων δρόμων της.

Το δυτικό και βόρειο τμήμα του νησιού είναι άγριο, με απόκρημνες πλαγιές που κρύβουν υπέροχες παραλίες, προσεγγίσιμες με μικρά πλοιαράκια από το Πατητήρι. Αν ωστόσο σας το επιτρέπει η φυσική σας κατάσταση, ακολουθήστε τα σηματοδοτημένα μονοπάτια του νησιού. Μην παραλείψετε μια ημερήσια εκδρομή-ξενάγηση με προορισμό τα ερημονήσια του Θαλάσσιου Πάρκου.

Αν βρεθείτε στο νησί παραμονή και ανήμερα της Παναγιάς, στο Παλιό Χωριό γίνεται το μεγάλο πανηγύρι.

Θαλάσσιες εκδρομές

Ξεχάστε για μία ημέρα το ρολόι και σαλπάρετε με το γραφικό τρεχαντήρι Γοργόνα (24240/65320) ή με το πολύ μεγαλύτερο cruiser Κασσάνδρα (24240/65333) για μονοήμερη εκδρομή-ξενάγηση στην Αλόννησο και το Θαλάσσιο Πάρκο της Μονάχους μονάχους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.