Σκύρος

Το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί των Σποράδων προσφέρει ήσυχες διακοπές, ξέγνοιαστες, αλλά και πολιτισμικά εμπλουτισμένες. Το πλοίο σας αποβιβάζει στα Λιναριά, λιμάνι όχι ιδιαίτερα γραφικό, ωστόσο ορμητήριο για εκδρομές με καΐκι και στέκι για ψαροφαγία.

Σκύρος

Το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί των Σποράδων προσφέρει ήσυχες διακοπές, ξέγνοιαστες, αλλά και πολιτισμικά εμπλουτισμένες. Το πλοίο σας αποβιβάζει στα Λιναριά, λιμάνι όχι ιδιαίτερα γραφικό, ωστόσο ορμητήριο για εκδρομές με καΐκι και στέκι για ψαροφαγία. Εσείς προτιμήστε να μείνετε στα παραθαλάσσια θέρετρα Μώλος ή Μαγαζιά κάτω από την πόλη της Σκύρου, ή ακόμη καλύτερα στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας. Θα βρίσκεστε σε ένα είδος ζωντανού μουσείου, με στενά ελικοειδή δρομάκια παλιά μαγαζιά και κατάλευκα σπίτια που σκαρφαλώνουν στην εντυπωσιακή πλαγιά μέχρι το βυζαντινό κάστρο. Στη Χώρα, εκτός από τα μπαρ και τις ταβέρνες, θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο μέρος της πραγματικής ομορφιάς και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας, της Σκύρου.

Για τις βουτιές σας, δοκιμάστε τις πευκώδεις βορειοδυτικές παραλίες, τον Άγιο Φωκά και την απάνεμη Κυρα-Παναγιά ή τον πιο ήσυχο Άγιο Πέτρο με τα σμαραγδένια νερά. Ο Πεύκος και η Καλαμίτσα λίγο πιο χαμηλά μαζεύουν περισσότερο κόσμο, κυρίως τον Αύγουστο. Αβαθής, άρα καλή λύση για τα πιτσιρίκια, η θάλασσα στον Ασπού.

Αξίζει να κάνετε μια εξερευνητική βόλτα προς το ορεινό νότιο τμήμα του νησιού, όπου το σκηνικό θυμίζει Κυκλάδες - άγριο, με βράχια που κατακρημνίζονται στη θάλασσα. Επίσης φροντίστε να κάνετε τη βόλτα με καΐκι στις απομονωμένες ανατολικές θαλασσινές σπηλιές Πεντεκάλι και Διατρύπι, μια ημερήσια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη.

TIPS

  • Για εναλλακτικές-ολιστικές διακοπές στην καταπράσινη Αστίτσα με αστάγκα γιόγκα, αρωματοθεραπεία, μασάζ, θέατρο, χορό κ.λπ στο www.skyros.com
  • Από τη Λιναριά ξεκινάτε πρωί με καΐκι για βουτιές στις θαλασσινές σπηλιές, απολαμβάνετε το άγριο τοπίο και… αστακομακαρονάδα εν πλω, ξαναβουτάτε στις Τρεις Μπούκες και κατά το δειλινό επιστρέφετε γοητευμένοι (πληροφορίες: Blue Aquarius Travel 2220/93250).
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

    Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

    ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
    09/05/2024

    Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

    Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

    Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

    Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

    5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

    Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

    Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

    Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

    Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

    Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

    "Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

    Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.