Χριστούγεννα στη Βιέννη

Ξέρει να σκηνοθετεί την απόλυτη γιορτινή μαγεία και βρίσκεται σε κομβικό σημείο για σεργιάνια στην Κεντρική Ευρώπη. Πώς να μην είναι η πρωταγωνίστρια των γιορτών; Ξεκοκαλίσαμε τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων και σας δίνουμε κάθε δυνατό συνδυασμό για να ανακαλύψετε την αυστριακή πρωτεύουσα και τα πέριξ. Μόνο βιαστείτε, γιατί οι θέσεις είναι πλέον λιγοστές και ανάρπαστες.

Χριστούγεννα στη Βιέννη

Ξέρει να σκηνοθετεί την απόλυτη γιορτινή μαγεία και βρίσκεται σε κομβικό σημείο για σεργιάνια στην Κεντρική Ευρώπη. Πώς να μην είναι η πρωταγωνίστρια των γιορτών; Ξεκοκαλίσαμε τα προγράμματα των τουριστικών γραφείων και σας δίνουμε κάθε δυνατό συνδυασμό για να ανακαλύψετε την αυστριακή πρωτεύουσα και τα πέριξ. Μόνο βιαστείτε, γιατί οι θέσεις είναι πλέον λιγοστές και ανάρπαστες.

Χριστούγεννα στη Βιέννη - εικόνα 1

Solo Vienna

Ένα κλασικό σενάριο για... πρωτάρηδες που προσφέρεται σε εκδοχές τεσσάρων, πέντε ή έξι ημερών με τις ίδιες πάνω κάτω ευκαιρίες: πανοραμική περιήγηση στα πανέμορφα κτίρια που ξεδιπλώνονται στον ιστορικό «δακτύλιο» της πόλης -την Κρατική Όπερα, το Δημαρχείο και τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών-, ξενάγηση στο παλάτι Σενμπρούν και ελεύθερο χρόνο για να ανακαλύψεις τη Βιέννη με τους δικούς σου ρυθμούς. Θα ανεβείς στο καμπαναριό του Αγίου Στεφάνου, θα δεις τις συλλογές του μουσείου Αλμπερτίνα και τις βιτρίνες στη Μαριαχιλφερστράσε, θα δοκιμάσεις ζάχερ τόρτε και βέρο βιεννέζικο σνίτσελ ή θα εξορμήσεις στα γύρω δάση και στην περιοχή των λιμνών.

Για οργανωμένες εκδρομές απευθυνθείτε στα γραφεία: TUI (2109495000), Marathon Travel (2103818069), F.P. Travel (2103612170), Palmos Travel (2109359384), XT Travel (2109343468), Βυζαντινό (2105234850), Heronia (2103747000), Interaviation (2103318318). Αν προτιμάτε τα οδικά ταξίδια με την παρέα σας, η Superfast Ferries (2108919130) σας κλείνει

εισιτήρια για το πλοίο και

ξενοδοχείο.

Χριστούγεννα στη Βιέννη - εικόνα 2

Η μελωδία του… Μότσαρτ

Θα ξεκινήσετε με μυρωδιές ζεστής σοκολάτας και αχνιστού γκλουβάιν στους στολισμένους πεζόδρομους της Κερτνερστράσε και της Γκράμπεν και αφού τριγυρίσετε στα βασικά αξιοθέατα της Βιέννης, θα πάρετε το δρόμο για το κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων στο Μάγερλινκ και θα καταλήξετε στο Ζάλτσμπουργκ για να επισκεφθείτε τον όμορφο καθεδρικό, το γραφικό ιστορικό κέντρο και τους κήπους Μιραμπέλ. Σας το προτείνουν για πέντε και έξι ημέρες τα γραφεία TUI, Marathon, F.P., Βυζαντινό και Heronia.

Αυστριακό Πανόραμα...

…σημαίνει επτά ή οκτώ ημέρες στο δρόμο, κάθε μέρα και σε άλλη πόλη, για όσους θέλουν να πάρουν γεύση από Βιέννη, αυστριακά δάση, Μάγερλινγκ αλλά και από την πανέμορφη περιοχή των λιμνών (Σαλτζκάμεργκουτ), να ξεναγηθούν στο Ζάλτσμπουργκ, να ανέβουν στο Kitzbuhel, ένα από τα ομορφότερα τιρολέζικα χωριά, και να καταλήξουν στο χιονοδρομικό κέντρο του Ίνσμπρουκ. Ορισμένοι πράκτορες επιστρέφουν στην Ελλάδα με πτήση από τη Βαυαρία, αφού σας εξασφαλίσουν μια σύντομη περιήγηση στο παραμυθένιο κάστρο Νόισβανσταϊν και στο Μόναχο. Για οργανωμένες εκδρομές απευθυνθείτε στα γραφεία Marathon, F.P., Heronia και Βυζαντινό.

Χριστούγεννα στη Βιέννη - εικόνα 3

Εντός, εκτός και επί τα αυτά

Όταν η Βουδαπέστη απέχει μόλις 320 χιλιόμετρα και η Πράγα 370, είναι προκλητική η ιδέα να κάνεις συνδυαστικές εξορμήσεις ακολουθώντας τη ροή του Δούναβη. Σε αρκετά τουριστικά γραφεία θα βρείτε πακέτα τόσο για Βιέννη και Βουδαπέστη (συνήθως πενθήμερα), με βασικές ξεναγήσεις στις πόλεις και προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη, αντίστοιχες προτάσεις για Βιέννη και Πράγα αλλά και επιλογές των τριών είτε σε αεροπορική είτε σε οδική βερσιόν.

Το τουριστικό γραφείο F.P. Travel, μάλιστα, το οποίο ειδικεύεται στην Κεντρική Ευρώπη, προτείνει ακόμα περισσότερες διαδρομές στα πέριξ για όσους έχουν διάθεση για τουρ από πόλη σε πόλη. Στις 27/12, για παράδειγμα, έχουν προγραμματίσει

αναχωρήσεις αεροπορικώς για οκταήμερα στη Βιέννη, στη Βουδαπέστη και στο Βουκουρέστι, ένα γκρουπ για Βιέννη, Βουδαπέστη, Πράγα και Μόναχο, ενώ προσφέρεται και η εναλλακτική εκδρομή σε Βιέννη, Κρακοβία, Βαρσοβία. Αυτή την τελευταία πρόταση εντοπίσαμε και στον προγραμματισμό του Marathon Travel, που προσφέρει επίσης αρκετές επιλογές εκδρομών στην περιοχή.

Αν, πάλι, ονειρεύεστε περισσότερο αλπικές εμπειρίες και εναλλαγές τοπίου, το ίδιο γραφείο προτείνει ένα οκταήμερο που ξεκινά από τη Βιέννη, για να φτάσει την τρίτη ημέρα στο Ζάλτσμπουργκ και στο Μόναχο πριν συνεχίσει

για ένα γύρο τύπου «ελβετικό πανόραμα» με βάση τη Ζυρίχη και καθημερινές περιηγήσεις από τη Λουκέρνη, το Ιντερλάκεν και τη Βέρνη έως το Νταβός και το κοσμοπολίτικο χιονοδρομικό του Σεν Μόριτς.

Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.