"Athenaeum Intercontinental Athens", Αθήνα: Ανάσταση και Πάσχα με το πιο γιορτινό μενού

Για όσους μείνουν στην Αθήνα το Πάσχα του 2024, το πολυτελές ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει δυο ξεχωριστές γευστικές προτάσεις για τα δυο πιο εορταστικά τραπέζια με την ποιοτική γαστρονομική υπογραφή του.

Athenaeum Intercontinental Athens Πάσχα 2024 Αθήνα

Ανάσταση στην Αθήνα; Αν επιλέξετε να περάσετε από κάποια από τις γραφικές εκκλησίες της Πλάκας και του κέντρου ή τον μεγαλοπρεπή Άγιο Σώστη στη Λεωφόρο Συγγρού για να υποδεχθείτε το Άγιο Φως, μια ιδιαίτερη πρόταση για να γιορτάσετε γαστρονομικά το τέλος της Σαρακοστής το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι το a la carte menu του "Art Bistrot”. 

Στον σοφιστικέ χώρο του, στην καρδιά του ξενοδοχείου, μετά το γιορτινό welcome με κόκκινα αβγά για να τσουγκρίσετε με τους δικούς σας και μυρωδάτο τσουρέκι μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις που απογειώνονται με την υπογραφή του executive chef του "Athenaeum Intercontinental Athens" Ανδρέα Φίλη και της ομάδας του. 

Παραδοσιακή μαγειρίτσα με τα αρώματα της εποχής, ανοιξιάτικη πράσινη σαλάτα που μοσχομυρίζει άνηθο με ρόδι και ξερά σύκα, αλοιφές (τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, φάβα) με πιτούλες, λαχταριστή τυρόπιτα και ψητό ταλαγάνι, και βέβαια ψητό αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο, γαρδουμπάκια και κοκορέτσι που σερβίρονται με ψητές πατάτες baby και λαχανικά σχάρας δίνουν τον τόνο στο μενού. Δεν λείπουν το απαραίτητο γαλακτομπούρεκο και κανταΐφι για το πλέον γλυκό φινάλε. 

Athenaeum Intercontinental Athens Πάσχα 2024 Αθήνα

Το μεσημέρι της Λαμπρής πάλι, στον αγαπημένο χώρο του ατμοσφαιρικού και όμορφα στολισμένου για την περίσταση "Cafezoe" θα έχει στηθεί ένας πλούσιος λαχταριστός μπουφές (€ 65 το άτομο, 50% έκπτωση σε παιδιά 7-12 ετών, παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν) με μεγάλη ποικιλία σε κρύα και ζεστά πιάτα και, βέβαια, αχνιστό αρνάκι σούβλας. 

Η αρχή γίνεται, μεταξύ άλλων, με εορταστική μαγειρίτσα αλλά και κοτόσουπα αυγολέμονο, ελληνικά τυριά, καπνιστά ψάρια, ντολμαδάκια, μελιτζανοσαλάτα με πολύχρωμες πιπεριές, πατατοσαλάτα με λουκάνικο με πορτοκάλι και λιαστή ντομάτα, salad bar με επιλογές εποχής όπως η σαλάτα καρότου και λάχανου με σταφίδες και μαϊντανό αλλά και το πλιγούρι με σύγκλινο Μάνης και φρέσκα μυρωδικά ή η Ceasar με γαρίδες. 

Εκτός από τις απαραίτητες ψητές πατάτες με λεμόνι και ρίγανη για να συνοδεύσετε το αρνάκι σας, οι ζεστές επιλογές του μπουφέ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μπακαλιάρο φούρνου με ντομάτα, ελιές Καλαμών και κάπαρη, παραδοσιακό μουσακά, σπανακοτυρόπιτα, κοκορέτσι, γαρδουμπάκια, κοντοσούβλι κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδι και ντομάτα αλλά και φιλετάκια στη σχάρα με σάλτσα μανιταριών.  

Εξίσου πλούσιες είναι και επιλογές στα επιδόρπια του μπουφέ με όλα τα αγαπημένα γλυκά ταψιού, μπακλαβά, εκμέκ κανταΐφι, ραβανί, γαλακτομπούρεκο, αλλά και κέικ σοκολάτας, lemon pie, κέικ με φράουλες, τάρτες και προφιτερόλ.   

Λεωφ. Συγγρού 89-93, 2109206000, athenaeum.intercontinental.com 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.

Ανακαλύπτοντας την κοσμοπολίτικη και αρχοντική Άνδρο με την "Ατραπό"

Περιηγήσεις σε μονοπάτια ανάμεσα στα χωριά του νοτίου μέρους του νησιού με βάση το γραφικό λιμανάκι Κόρθι.

Fitch Solutions: Προς νέο ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα φέτος

Οι αφίξεις θα αγγίξουν τα 40 εκατ. έως το 2028, πρόκληση ο υπερτουρισμός.

Νότια Εύβοια: Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια των "Δράκων"

Απέχοντας μία ανάσα από τα ανατολικά παράλια της Αττικής, η Νότια Εύβοια είναι προορισμός που προσφέρει γοητευτικές εμπειρίες διεκδικώντας μια θέση στην ταξιδιωτική μας ατζέντα κάθε εποχή του χρόνου.

Γιατί προκαλεί αντιδράσεις ο τουριστικός φόρος της Βενετίας

Ο Δήμος της Βενετίας υιοθέτησε τον τουριστικό φόρο, που επισήμως χαρακτηρίζεται ως τέλος πρόσβασης, με στόχο να ελέγξει τις ροές επισκεπτών και να ενσωματώσει τις εξωτερικές επιπτώσεις που προκαλεί ο μαζικός τουρισμός στην Πλωτή Πόλη.

Γυρνάμε την Αίγινα...on foot

Περπατήσαμε από την Παχιοράχη ως τον Αρχαίο Ελαιώνα, το Σφεντούρι, το Δρακόσπιτο και το Όρος και μας αποκαλύφθηκε ο πιο μυστικός και "ιερός" τόπος του νησιού.