"Ammothines", Πετροχώρι Μεσσηνίας: Πάσχα με αύρα καλοκαιριού και τοπική νοστιμιά πάνω στην άμμο

Τα παράλια της Μεσσηνίας είναι στις τοπ επιλογές για το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα και ο πολυχώρος «Ammothines» στην ειδυλλιακή παραλία του Πετροχωρίου συνδυάζει τη glamping εμπειρία με την ποιοτική γεύση “από τη φάρμα στο τραπέζι”.

Ammothines Πάσχα Πετροχώρι Μεσσηνίας

Ονειρεύεστε Πάσχα πάνω στη θάλασσα σε επαφή με τη φύση και μοντέρνα γαστρονομία με τοπικό πρόσημο; Αυτό το Πάσχα o Μαγιάτικος καιρός είναι με το μέρος μας και, μαντέψτε!, η υπέροχη παραλία με τις αμμοθίνες που έχουμε στο νου μας όταν σκεφτόμαστε καλοκαίρι δεν χρειάζεται πλοίο για να την προσεγγίσεις! Ο λόγος για το Πετροχώρι Μεσσηνίας, την εντυπωσιακή παραλία με τους αμμόλοφους που μας έχει συστήσει τα τελευταία χρόνια ο πολυχώρος "Ammothines" συνδυάζοντας καταλύματα σε μορφή σκηνής, πάνω σε ξύλινους πασσάλους και πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, με ξεχωριστές γευστικές προτάσεις, διασκέδαση και εμπειρίες. 

Σε απόσταση αναπνοής από την κοσμική Γιάλοβα και το κάστρο της Πύλου αλλά και από ξεχωριστούς αρχαιολογικούς και φυσιολατρικούς προορισμούς και χωριά που γιορτάζουν το Πάσχα με τοπικά έθιμα και κατανυκτικές ακολουθίες (μάλιστα, το περίφημο έθιμο του Σαϊτοπόλεμου της Καλαμάτας συναντάται και σε μικρότερες, τοπικές εκδοχές), οι  "Ammothines" προσφέρονται τόσο για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, κυριολεκτικά στην αγκαλιά της φύσης και να αφήσουν το βλέμμα να χαθεί στο Ιόνιο όσο και για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη διαμονή ή τη γευστική εμπειρία εδώ με εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, τις παραλίες και την ενδοχώρα της. 

Ammothines Πάσχα Πετροχώρι Μεσσηνίας

Ο προορισμός που έφερε το ποιοτικό glamping και τη φιλοσοφία "από τη φάρμα στο τραπέζι” στα παράλια της Μεσσηνίας συνδυάζει την προνομιακή τοποθεσία με την έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας. Ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος, αναδεικνύει τις διαλεχτές πρώτες ύλες με υψηλή τεχνική σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις που ανανεώνουν ευχάριστα την ελληνική κουζίνα με έμφαση στην ατόφια νοστιμιά. Έχοντας ακόμη στο στόμα τη γεύση πιάτων όπως ο signature πειραγμένος μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών περιμένουμε να ανακαλύψουμε τι νέο έχει να μας προτείνει για τη φετινή σεζόν που ξεκινά και βέβαια τις γιορτινές γεύσεις του Πάσχα που δίνουν το παρών. Η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνει την άνοδο του τοπικού αμπελώνα και δίνει την ευκαιρία για ενδιαφέροντα pairings. 

Ammothines Πάσχα Πετροχώρι Μεσσηνίας

Πάντως για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας είτε νηστεύουμε είτε όχι το ραντεβού δίνεται και στο pop up restaurant "Ammothines Fish Meze" όπου εκλεκτά υλικά από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύονται σε ευφάνταστους μεζέδες που συνοδεύονται από επιλεγμένα αποστάγματα.

Ammothines Πάσχα Πετροχώρι Μεσσηνίας

Στις ξαπλώστρες του "Ammothines - Four Seas", τις δύο οργανωμένες παραλίες, το beach bar ή την άμμο απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας κοκτέιλ με μοναδική θέα και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, με τους lounge καναπέδες και τις αναπαυτικές boho μαξιλάρες με τις μουσικές του resident DJ Nikos Kouris να προσθέτουν ατμόσφαιρα.  

Ammothines Πάσχα Πετροχώρι Μεσσηνίας

Καθώς το βλέμμα μας ταξιδεύει στο γαλάζιο και το επιβλητικό Κάστρο της Βοϊδοκοιλιάς, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με έναν πολυχώρο που θα μας απασχολήσει όλη την καλοκαιρινή σεζόν με events και οργανωμένες εμπειρίες που συνδυάζουν τόσο το beach fun όσο και τις φυσιολατρικές ανακαλύψεις και τη μύηση στην τοπική γευστική και όχι μόνο κουλτούρα.   

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798
ammothines.gr, FB: Ammothines Restaurant, IG: @ammothines_four_seas

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.