H HotelBrain κάνει την είσοδο της στην κυπριακή αγορά

Η HotelBrain, ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός Όμιλος της Ελλάδας, με πάνω από 100 ιδιόχρηστα -μέσω μακροπρόθεσμων μισθώσεων- ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της, τώρα επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην Κύπρο.

HotelBrain Κύπρος

HotelBrain ανακοινώνει την είσοδο της στην κυπριακή αγορά, ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων. Ήδη έχουν μισθωθεί τα πρώτα 4 ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 306 δωματίων, τα οποία και θα λειτουργήσουν την τρέχουσα τουριστική σεζόν. Συγκεκριμένα το χαρτοφυλάκιο της HotelBrain Cyprus περιλαμβάνει ήδη ένα κατάλυμα 84 δωματίων στην Αγία Νάπα, ένα ξενοδοχείο 112 δωματίων και άλλα δύο με 50 και 60 δωμάτια το καθένα, στην Παραλία της Περνέρας στην περιοχή του Πρωταρά. 

Η είσοδος στη Κυπριακή αγορά γίνεται μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας HotelBrain Cyprus Ltd ακολουθώντας τη βασική δομή ανάπτυξης του Ομίλου, δηλαδή την παροχή κεντρικοποιημένων υπηρεσιών υποστήριξης και διαχείρισης και την αποκεντρωμένη λειτουργία των επιμέρους ξενοδοχειακών μονάδων. 

Η επέκταση στη Κύπρο αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία βασίστηκε στα ελκυστικά χαρακτηριστικά του κυπριακού τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα σημαντικές συνέργειες που επιδιώκει και αναπτύσσει ο Όμιλος HotelBrain. Μεσοπρόθεσμος στόχος για την προσεχή 3ετία, είναι  η κυπριακή αγορά να συνεισφέρει άνω του 33% στα συνολικά μεγέθη του Ομίλου.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος HotelBrain είναι ο μεγαλύτερος σε αριθμό καταλυμάτων Έλληνας "ξενοδόχος", όπου στη χρήση του 2023 λειτούργησε μέσω μακροπρόθεσμων μισθώσεων 100 ξενοδοχεία όλων των τύπων και σε όλους τους Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, συνολικής δυναμικότητας 7.200 δωματίων, και έκλεισε τη χρήση με καθαρό κύκλο εργασιών άνω των € 100 εκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 απασχόλησε στα κεντρικά γραφεία και στα ξενοδοχεία του, περίπου 3.000 εργαζομένους, με περισσότερους από 200 να εργάζονται όλο το χρόνο. Για το 2024 δε, ο αριθμός των απασχολούμενων αναμένεται να ξεπεράσει τους 3.300. Για το 2024 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20% αύξηση στον τζίρο, καθώς θα προσθέσει στο portfolio της τουλάχιστον 15 ξενοδοχεία ακόμη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.