Για να δοκιμάσεις το "Urbana Gastroteka" αξίζει να πας μέχρι τη Μεγαλόπολη

Urbana gastroteka

Για πόσα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι αξίζει να βγεις εκτός τουριστικού χάρτη; Το out of the box εστιατόριο του Γιώργου Κούτσουρα και του Γιάννη Αριδά μάς έχει πείσει να λοξοδρομούμε σε κάθε μας ταξίδι στην Πελοπόννησο προς το βιομηχανικό τοπίο της Μεγαλόπολης.

Urbana gastroteka

Αν για τα τριήμερα του Μαρτίου σχεδιάζετε εκδρομή στην Πελοπόννησο αλλά ακόμη κι αν ξεμείνετε στην Αθήνα και θέλετε να κάνετε μια διαφορετική ημερήσια εξόρμηση, το "Urbana Gastroteka" στη Μεγαλόπολη είναι η πλέον πρωτότυπη πρόταση που δεν θα μετανιώσετε. Καταρχήν είναι ο ίδιος ο χώρος, ένα παλιό σινεμά που με σύγχρονες mix n’ match πινελιές αναδείχθηκε υπέροχα σε ένα ζωντανό και ατμοσφαιρικό all day bar και ρεστοράν με γλυκιά αύρα πατίνας, άφθονο πράσινο, έντονη παρουσία του ξύλου που προσδίδει ζεστασιά και μια "κρυμμένη" αυλή - έκπληξη. 

Urbana gastroteka

Στην ανοιχτή κουζίνα ο έμπειρος και ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κουρκούτας, ο οποίος έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη πορεία σε σημαντικές κουζίνες, προτείνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα μπιστρονομίας, τοπικές πινελιές και κοσμοπολίτικη διάθεση που ξαφνιάζει ευχάριστα. Χωρίς να λείπουν οι comfort επιλογές και οι ιδέες για brunch, αξίζει να πειραματιστείτε με τα πιο δημιουργικά πιάτα όπως η τεμπούρα κουνουπιδιού, το ταρτάρ μουσακά, το ραγού με χειροποίητο λαζάνι με μοσχαρίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε λαχανικά, το στιφάδο με ελιά μόσχου, κοκκάρια και χυλοπίτα ή το φρυγαδέλι από μοσχαρίσιο συκώτι σε μπόλια με κρέμα γιαουρτιού labneh και ζελέ λεμονιού.

Urbana gastroteka

Από τη φοκάτσια του καλοσωρίσματος ως το γαλακτομπούρεκο -έκπληξη του φινάλε, κάθε στάδιο του γεύματος έχει τη δική του γοητεία. Ο τοπικός αμπελώνας, με έμφαση στη Μαντίνεια, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τα πιάτα δίνοντας ιδέες για εξαιρετικά pairinings. Μην αμελήσετε όμως να δοκιμάσετε κάποιο από τα κοκτέιλ της μπάρας, που επιμελείται ο Γιάννης Αριδάς, και αποτελούν έναν ακόμη σοβαρό λόγο να τιμήσετε το "Urbana Gastroteka". Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Viridian με τσίπουρο, rye ουίσκι, όξινη καραμέλα βουτύρου και ξύδι μελιού, που συνοψίζει υπέροχα τη φιλοσοφία του μαγαζιού για μια μοντέρνα ματιά στην τοπική παράδοση.  

Urbana gastroteka

Ορεινή Αρκαδία, Μαίναλο, Επικούριος Απόλλωνας, Καλαμάτα και Μάνη, Πάρνωνας, Αρχαία Ολυμπία, όπου κι αν ετοιμάζεστε να εκδράμετε για Καθαρά Δευτέρα ή 25η Μαρτίου σκεφτείτε σοβαρά μια γευστική παράκαμψη ή δώστε στην εκδρομή σας το ιδανικό γευστικό φινάλε επιστρέφοντας προς Αθήνα! 

Urbana gastroteka

Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, 2791022284, Facebook: Urbana gastroteka Instagram: urbana_gastroteka

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.