"Abadía Retuerta LeDomaine": Ένα αβαείο του 12ου αιώνα γίνεται οινοτουριστικό πρότυπο του σήμερα

Στην επαρχία Καστίλλης-Λεόν, η αίγλη αλλοτινών εποχών αναβιώνει σε ένα πρώην αβαείο του 1146, που ανακηρύχθηκε επίσημα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το 1913, με τη μορφή ενός νέου βιώσιμου οινοτουριστικού και γαστρονομικού προορισμού.

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Ο αρχιτέκτονας Marco Serra δούλεψε προσεκτικά πάνω στον ιστορικό "καμβά", δημιουργώντας ένα σύγχρονο πολυτελές ξενοδοχείο, που στεγάζεται σε ένα τεράστιο κτήμα 500 στρεμμάτων στο Βαγιαδολίδ, όπου φιλοξενούνται και αμπελώνες, άμεσα συνδεδεμένοι με τη συνολική εμπειρία λόγω της μακράς οινοποιητικής παράδοσης της περιοχής. Είναι επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης, όπως και το οινοποιείο, ένα από τα πιο καινοτόμα και τεχνολογικά προηγμένα της Ευρώπης, ενώ ενδιαφέρον για τους οινόφιλους έχει η "La Cueva" (η σπηλιά), το παλιό κελάρι των μοναχών που σήμερα στεγάζει την ιδιωτική συλλογή κρασιών του οινοποιείου με περίπου 8.500 φιάλες, αρκετές από τις οποίες από παλιές σοδειές. 

Διαβάστε Επίσης

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Η βασική γαστρονομική πρόταση, το "Refectorio", βραβευμένο με αστέρι Michelin και πράσινο αστέρι για τις βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας του, είναι στενά συνδεδεμένη με την τοποθεσία αποτίνοντας φόρο τιμής στα εγχώρια προϊόντα. Εννιά χρόνια μετά τη βράβευσή του με αστέρι Michelin, η εμπειρία που προσφέρει είναι βαθιά ριζωμένη στη γη, με τον επικεφαλής σεφ Marc Segarra να αφήνει το στίγμα του σε μια γαστρονομική αφήγηση της τοπικής ιστορίας, της βιοποικιλότητας και των παραδόσεων.

Διαβάστε Επίσης

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Abadia Retuerta LeDomaine Hotel

Όπως είθισται σε παρόμοιας βάσης μαγειρικές φιλοσοφίες, πολλά από τα συστατικά των πιάτων προέρχονται από τον βιολογικό λαχανόκηπο στις όχθες του Δούρου, ακριβώς στη γη που καλλιεργούσαν οι μοναχοί τον 12ο αιώνα. Οι καλλιεργητικές μέθοδοι του κήπου, που είναι βιοδυναμικής λογικής, συνάδουν με την ολιστικά βιώσιμη προσέγγιση του "Abadía Retuerta", ενός προορισμού που χτίζει τον δικό του μύθο με αμέριστο σεβασμό στο περιβάλλον. 
abadia-retuerta.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Amaronda Resort & Spa" στην Ερέτρια περνά στη διαχείριση της Amare Hospitality

Η Amare Hospitality έχει αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, ήδη από την τρέχουσα τουριστική σεζόν, με την έναρξη λειτουργίας του να έχει ξεκινήσει από τις 21 Απριλίου 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Περπατάμε στους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους που πολλοί προσπερνούν

Υπέροχα μνημεία σε όλη την Ελλάδα μας περιμένουν ανθισμένα και όλα δικά μας να τα ανακαλύψουμε με την πρώτη ευκαιρία.

5 προτάσεις για μονοήμερη εκδρομή το Πάσχα

Ξημερώνει η Λαμπρή κι εσείς βρίσκεστε στην Αθήνα με διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή; Ακολουθούν 5 ιδέες για να περάσετε την ημέρα όσο… λαμπρά της αξίζει!

Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

Η Ελένη Μάμη και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.